Αναγνώστες

Τρίτη 3 Ιανουαρίου 2012

30 χρόνια Οικολογική Κίνηση Θεσσαλονίκης 1982-2012

30 χρόνια Οικολογική Κίνηση Θεσσαλονίκης 1982-2012


Τον Οκτώβρη του 2012 η Οικολογική Κίνηση Θεσσαλονίκη συμπληρώνει 30 χρόνια παρέμβασης και δράσης στην  ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλονίκης αλλά κι ακόμη πιο πέρα μια και τα περιβαλλοντικά θέματα δεν έχουν όρια και σύνορα.
30 χρόνια για τα οποία όσοι δραστηριοποιήθηκαν στον οικολογικό χώρο από τα πρώτα χρόνια της δεκαεετίας του ’80, τώρα συνειδητοποιούν ότι είναι αυτό που λέμε «μια ζωή»… Χρόνια για τα οποία κανείς δεν περίμενε ότι θα έφτανε η στιγμή να γίνει αποτίμηση και οι δράσεις της Οικολογικής Κίνησης Θεσσαλονίκης να καταγραφούν ως ιστορικά γεγονότα, ως κομμάτι της ιστορίας της Θεσσαλονίκης, η οποία φέτος συμπληρώνει τα 100 χρόνια της ενσωματωσής της στο ελληνικό κράτος.
Στο πλαίσιο της ιστορικής ανασκόπησης των δράσεων γίνεται μια προσπάθεια ψηφιοποίησης των ντοκουμέντων και των τεκμηρίων που έχουμε από τη διαδρομή της Οικολογικής Κίνησης Θεσσαλονίκης. Καλούμε τα μέλη μας, πρώην μέλη μας και κυρίως τις φίλες και τους φίλους που κατα καιρούς συμμετείχαν σε κάθε μορφής δράσεις μας και  έχουν κρατημένα υλικά όπως  φυλλάδια, αυτοκόλητα, αφίσσες, εκδόσεις, αποκόματα εφημερίδων κλπ και κυρίως φωτογραφίες από την εποχή που η αναπαραγωγή τους δεν ήταν τόσο εύκολη υπόθεση όπως σήμερα, να μας τα δανείσουν ώστε να τα αντιγράψουμε ψηφιακά. Καλοδεχούμενα είναι επίσης κείμενα με αναμνήσεις από δράσεις όπως πορείες, διαμαρτυρίες, χάπενιγκ, συναυλίες, λαμπαδοφορίες, ποδηλατοδρομίες, δικαστικοί αγώνες κ.α. στις οποίες συμμετείχαν. Για τους πιο τολμηρούς και τολμηρές τους καλούμε σε συνενετεύξεις που θα καταγραφούν σε βίντεο με σκοπό την δημιουργία ντοκιμαντέρ από την 30χρονη διαδρομή της Οικολογικής Κίνησης .
Για το σκοπό αυτό μπορείτε να επικοινωνείτε στο τηλέφωνο 2310 222503 από τις 10 π.μ. μέχρι τις 6 μ.μ. ή να στείλετε e-mail στη διεύθυνσή μας:









Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ο Έρωτας του Προυστ: Σουάν , Οντέτ

 OCTAVIO PAZ Η ΔΙΠΛΗ ΦΛΟΓΑ Έρωτας και ερωτισμός( 1993)  Μετάφραση ΣΑΡΑ ΜΠΕΝΒΕΝΙΣΤΕ,  ΜΑΡΙΑ ΠΑΠΑΔΗΜΑ ΕΞΑΝΤΑΣ-ΝΗΜΑΤΑ 1996  Σελ ,58 ,59 ,60   Ο...