Αναγνώστες

Παρασκευή 7 Μαΐου 2010

αναδημοσιευση απο το Μπλογκ Erodotos Weblog :Πως στήθηκε η προβοκάτσια στη Βουλή

Φασίστες (ΛΑΟΣ-Καρατζαφέρης-Χρυσή Αυγή) εναντίον ΚΚΕ: Πως στήθηκε η προβοκάτσια στη Βουλή

ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ

μια εικονα αξιζει οσο χιλιες λέξεις

........…

Από νωρίς το πρωί, πολλή ώρα πριν φτάσει η πορεία του ΠΑΜΕ στην πλατεία Συντάγματος, μπροστά από το μνημείο του Αγνωστου Στρατιώτη ήδη υπήρχαν διάφορες ομάδες «αγανακτισμένων» πολιτών, διασκορπισμένες. Ο αριθμός τους γύρω στις 12 το μεσημέρι έφτανε τους 500. Εκείνη τη στιγμή, η πορεία του ΠΑΜΕ ξεκινούσε από την Ομόνοια με διάταξη τέτοια, που το μήκος της έφτανε έως την οδό Σταδίου και Πεσμαζόγλου.Μισή ώρα αργότερα, γύρω στις 12.30, και ενώ η πορεία του ΠΑΜΕ είχε ήδη ξεκινήσει να περνά μπροστά από το μνημείο, έβαλαν το προβοκατόρικο σχέδιό τους σε εφαρμογή: Οι ομάδες αυτές των «αγανακτισμένων» που αποδείχτηκε ότι ήταν χρυσαυγίτες και μεμονωμένα πρόσωπα – προφανώς κάποιου όμορου χώρου – άρχισαν να φωνάζουν «αθώα» συνθήματα, του τύπου «κλέφτες – κλέφτες».
Εκείνη τη στιγμή, ομάδα προβοκατόρων, που είχαν πάρει δυο – τρεις σημαίες του ΠΑΜΕ, επιχείρησαν (συνεχίζοντας και εντείνοντας τα συνθήματα), με χειρονομίες, να παρασύρουν διαδηλωτές σε έκτροπα, ώστε να συκοφαντηθούν το ΠΑΜΕ και το ΚΚΕ. Αμέσως, παρενέβησαν ομάδες περιφρούρησης του ΠΑΜΕ, αφού ήταν φως – φανάρι ότι η προσπάθεια της άθλιας προβοκάτσιας ήταν σε εξέλιξη. Οι ομάδες περιφρούρησης τοποθετήθηκαν μπροστά από τις σκοπιές του μνημείου, βάζοντας «φράγμα» σε αυτούς που ήθελαν να προχωρήσουν στα έκτροπα. Ηταν ανάμεσα στις σκοπιές των ευζώνων και στους προβοκάτορες. Στο μεταξύ, η μεγαλειώδης διαδήλωση του ΠΑΜΕ συνέχιζε την πορεία της, συντεταγμένη, περιφρουρημένη με τα πανό της και με συνθήματα, όπως, «Τέρμα πια στις αυταπάτες ή με το κεφάλαιο ή με τους εργάτες», απαντώντας στους προβοκάτορες.
Η δεύτερη φάση της προβοκάτσιας
Δευτερόλεπτα αργότερα, ξεκίνησε η δεύτερη πράξη της προβοκάτσιας.
Δέκα συγκεκριμένοι άνθρωποι, που ξεχώριζαν σαν τη «μύγα μες στο γάλα», άρχισαν να τραγουδάνε τον εθνικό ύμνο! Κάποιοι φορούσαν ελληνικές σημαίες. Κάποιος άλλος κρατούσε μια μαύρη σημαία. Μια άλλη ομάδα προβοκατόρων, που επίσης ξεχώριζε, λίγο πιο πίσω, άρχισε να φωνάζει συνθήματα του τύπου «Να καεί – να καεί το μπ….. η Βουλή».
Η ομάδα περιφρούρησης καλεί τους εργαζόμενους και τους νέους που βρίσκονται εκεί να δώσουν απάντηση στην καραμπινάτη πια προβοκάτσια με συνθήματα: «Εμπρός λαέ, μη σκύβεις το κεφάλι, τώρα με το ΠΑΜΕ, αντίσταση και πάλη», κάτι που γίνεται πράξη.
Η περιφρούρηση της διαδήλωσης, που βρισκόταν στο χώρο, απομόνωσε τα στοιχεία και πήρε πίσω τις σημαίες που κρατούσαν. Ταυτόχρονα, από τις ντουντούκες, στελέχη του ΠΑΜΕ και του ΚΚΕ καλούσαν τον κόσμο να φύγει και να ακολουθήσει την πορεία, τη διαδήλωση, η οποία συνεχιζόταν απρόσκοπτα με κατεύθυνση τη λεωφόρο Συγγρού. Στελέχη του ΚΚΕ βγάζουν από το κύριο σώμα της διαδήλωσης στοιχεία που προσπαθούν να παρεισφρήσουν. Οι προβοκάτορες απομονώνονται. Τα σχέδιά τους δεν περνούν ούτε τώρα.
Η τρίτη πράξη των προβοκατόρων
Λίγα λεπτά αργότερα, ξεκίνησε η τρίτη και τελευταία πράξη των προβοκατόρικων ενεργειών. Οι ίδιοι άνθρωποι επιχείρησαν να στρέψουν τον κόσμο ενάντια στην περιφρούρηση, φωνάζοντας προς την ομάδα της περιφρούρησης πως «προστατεύετε τη Βουλή», «τους φυλάτε» και άλλα τέτοια. Και αυτή η απόπειρα απέτυχε παταγωδώς. Κανείς δε στράφηκε ενάντια στην περιφρούρηση.
Καθ’ όλη τη διάρκεια της πορείας του ΠΑΜΕ, που περνούσε επί μία ώρα μπροστά από τον Αγνωστο Στρατιώτη, δεν έγινε το παραμικρό επεισόδιο. Η οργανωμένη προσπάθεια προβοκάτσιας κατά του ΠΑΜΕ και του ΚΚΕ έπεσε στο κενό χάρη στην έγκαιρη επέμβαση της περιφρούρησης και στελεχών του Κόμματος. Απέδειξε πως το οργανωμένο, περιφρουρημένο λαϊκό κίνημα μπορεί να εκφράσει και να μετατρέψει σε πολιτική ταξική δύναμη τη λαϊκή αγανάκτηση. Οτι μπορεί να αποκρούσει τα σχέδια προβοκάτσιας. Σχέδια που στόχο έχουν τον εκφοβισμό του λαού, από όπου κι αν προέρχονται.
Δέκα λεπτά απ’ την ώρα που πέρασε και το τελευταίο μπλοκ της πορείας του ΠΑΜΕ, το Συνδικάτο Οικοδόμων Αθήνας, απ’ το μνημείο του Αγνωστου Στρατιώτη άρχισαν τα πρώτα επεισόδια… Οι προβοκάτορες ανέβηκαν τα σκαλιά της Βουλής και άρχισαν το γνωστό κυνηγητό με τις δυνάμεις των ΜΑΤ που βρίσκονταν εκεί. Προσπάθησαν να μπουν στη Βουλή και τότε έγινε η πρώτη ρίψη χημικών και κρότου – λάμψης.
Αυτό τα λέει όλα! Η προβοκάτσιά τους απέναντι στο ΠΑΜΕ και στο ΚΚΕ δεν πέρασε. Και καμία αντίστοιχη στο μέλλον δεν πρόκειται να περάσει!
Η απόδειξη της προβοκάτσιας από ιστοσελίδα που διαφημίζει ΛΑ.Ο.Σ. και φασιστοειδή
Ο Κ. Πλεύρης φιγουράρει σε περίοπτη θέση στην ίδια ιστοσελίδα. Μαζί με τους Αδωνι Γεωργιάδη, Αθ. Πλεύρη, βουλευτές του ΛΑ.Ο.Σ.
Η προβοκάτσια του ΛΑ.Ο.Σ. αποκαλύπτεται. Ο Γ. Καρατζαφέρης ισχυρίστηκε ότι το ΚΚΕ κάλεσε τους διαδηλωτές να εισβάλουν στη Βουλή και να την κάψουν. Την απάντησή του την πήρε. Είναι προβοκάτορας.Η απόδειξη γι αυτό έρχεται και από μία ιστοσελίδα στο διαδίκτυο, την www.thermopilai.org.
Αυτή η ιστοσελίδα έχει αναλάβει να προβάλλει εργολαβικά τις δραστηριότητες του ΛΑ.Ο.Σ. και διαφόρων άλλων φασιστοειδών, χρυσαυγιτών. Εχει βασικό μότο του το «Τιμή μας η πίστις στο Εθνος». Φιγουράρουν ανάμεσα σε άλλα, ομιλίες και δραστηριότητες του γνωστού φασιστοειδούς Κ. Πλεύρη, του Αθ. Πλεύρη, βουλευτή του ΛΑ.Ο.Σ., του Αδωνι Γεωργιάδη, βουλευτή του ΛΑ.Ο.Σ.
Σε αυτή, λοιπόν, την ιστοσελίδα, υπάρχει ένα κείμενο κάποιου αγανακτισμένου (προφανώς χρυσαυγίτη ή οπαδού του ΛΑ.Ο.Σ.) επειδή το ΠΑΜΕ περιφρούρησε τη Βουλή και δεν άφησε τους συγκεντρωμένους να μπουν μέσα. Παραθέτουμε το κείμενο που αποκαλύπτει τι ακριβώς έχει γίνει.
Ο τίτλος του κειμένου είναι: «Απεργία της 5ης Μαΐου 2010. Η πορεία του απλού κόσμου… και η προσπάθειά χειραγώγησης από το ΠΑΜΕ».
Και το κείμενο γράφει:
«Τα παρακάτω γεγονότα δεν επιδέχονταν καμία αμφισβήτηση μιας και ο γραφών και η παρέα φίλων ήταν αυτόπτες μάρτυρες των όσων συνέβησαν σήμερα στην απεργία την 5 ΜΑΪΟΥ του 2010. Φτάσαμε στο Σύνταγμα περί της 12 το μεσημέρι, τότε κατέφθανε και η πορεία του ΠΑΜΕ από την Ομόνοια, με συνθήματα για την πλουτοκρατία, και τον εργάτη… τα γνωστά. Τα συνθήματα τα φώναζε μια μερίδα ανθρώπων που ηγούνταν της πορείας.
Με το πέρασμα του πρώτου μπλοκ του ΠΑΜΕ η πορεία που ακολουθούσε ήταν αραιή χωρίς νεύρο και παλμό, περνώντας μπροστά από το κοινοβούλιο και προχωρώντας προς τις στήλες του Ολυμπίου Διός.
Το χτεσινό κείμενο της ιστοσελίδας που επιβεβαιώνει με κάθε λεπτομέρεια την προβοκάτσια του ΛΑ.Ο.Σ.
Ξάφνου έξω από την είσοδο του κοινοβουλίου ήταν καμιά δεκάρια άτομα και κοιτούσαν την πορεία. Ενα μέρος ανθρώπων που δεν ήταν του ΠΑΜΕ, τους αντιλήφθηκε και άρχιζε να βρίζει… Αλήτες, κλέφτες, Γα… τ. μ…. της Μ….., Προδότες, κτλ. Δεν χρειάστηκε πολύ η πορεία του ΠΑΜΕ “έσπασε” ο κόσμος κατευθύνθηκε προς αυτούς που έβλεπε να τον κοιτούν ήρεμοι έξω από το κοινοβούλιο.Πλήθος κόσμου μαζεύτηκε μπροστά από τον Αγνωστο Στρατιώτη, “Ποιος είδε τον Θεό και δεν τον φοβήθηκε” μανιασμένο το πλήθος έβριζε ασυγκράτητα. Μέσα σε 10 λεπτά τα συνθήματα είχαν πάρει την μορφή χιονοστιβάδας, έξαλλη η μάζα του κόσμου φώναζε συνθήματα όπως: “Να καεί να καεί το μπουρδέλο η βουλή”, “Πουτάνας Γιοι πολιτικοί”, “Κουφάλες, κουφάλες έρχονται κρεμάλες”, “κλέφτες, Προδότες!”. Το αίμα μας πλημμύρισε από οργή και τα μάτια όλων κοιτούσαν τα παράθυρα του κοινοβουλίου έτοιμα να κατασπαράξουν όπιον κοίταζε από μέσα.
Το ΠΑΜΕ κατάλαβε ότι έχανε τον πρωταγωνιστικό ρόλο! Ξάφνου μια ομάδα 60 νεαρών με σημαίες του ΠΑΜΕ κρατώντας ο ένας τα χέρια του άλλου ήρθε και στάθηκε μπροστά από το πλήθος καταμήκος των δύο κουβουκλίων των Ευζώνων και κοίταγε όχι προς το κοινοβούλιο άλλα… καταπρόσωπο το μανιασμένο πλήθος. Οποτε ο κόσμος φώναζε τα παραπάνω συνθήματα το ΠΑΜΕ φώναζε ταυτόχρονα προσπαθώντας να σκεπάσει τα συνθήματα του κόσμου. Δεν άργησαν να ακούγονται διαμαρτυρίες από τους πολίτες “γιατί κοιτάτε προς εμάς… και όχι την βουλή”. Ο κόσμος φώναζε στους νεαρούς “ρε οι εχθροί είναι μέσα στην βουλή γιατί κοιτάτε εμάς;”
Δεν άργησε να καταλάβει ο κόσμος ότι στάθηκαν μπροστά από αυτούς για να ελέγχουν την κατάσταση να μην τους ξεφύγει ο κόσμος και συμβεί κάτι μη ελεγχόμενο. Ο κόσμος δεν πτοήθηκε φώναζε μανιασμένα σκεπάζοντας τα συνθήματα του ΠΑΜΕ. Οι αρχηγοί των νεαρών φώναζαν “όλοι πίσω στην πορεία” οι νεαροί τώρα, κατέβηκαν από τα σκαλιά του Αγνώστου Στρατιώτη, και έσπρωχναν τον κόσμο πίσω “όχι ρε λέγανε κάποιοι εμείς θέλουμε ΕΔΩ!” Για μια στιγμή ο κόσμος έκανε πίσω, όμως κάποιοι έσκυψαν κάτω από μπλοκ των νεαρών και βρέθηκαν πάλι μπροστά κοιτώντας, τον κόσμο που σπρωχνόταν από το ΠΑΜΕ να επιστέψει στην προκαθορισμένη πορεία.
Αυτοί που πέρασαν μπροστά φώναζαν στον κόσμο να ξαναέρθει μπροστά. Ο κόσμος έσπασε το μπλοκ του ΠΑΜΕ και ξαναπήγε εκεί που ήταν. Το ΠΑΜΕ αποχώρησε φοβούμενο επεισόδιο με τον απλό κόσμο! Αυτό επαναλήφθηκε δύο φορές. Τότε άρχισε να ξαναφωνάζει με μανία ο κόσμος. Κάποιοι άρχισαν να τραγουδούν τον Εθνικό ύμνο, ο κόσμος ακολούθησε. Τα συνθήματα “να καεί να καεί το μπουρδέλο η βουλή” “κουφάλες κουφάλες έρχονται κρεμάλες” με μεγαλύτερη ένταση. Κάποιοι μέσα απο την βουλή απο το παράθυρο του πάνω ορόφου κοίταζαν τον κόσμο και γελούσαν…
Το πλήθος εξαγριώθηκε και το σύνθημα δόθηκε “ΝΤΟΥ”. Τότε περίπου 100 άτομα ανέβηκαν με μανία την δεξιά σκάλα του κοινοβουλίου προσπαθώντας να μπουκάρει στην βουλή! Τότε τα ΜΑΤ έκαναν χρήση δακρυγόνων και ο κόσμος οπισθοχώρησε φωνάζοντας και βρίζοντας την αστυνομία. Περιττό να πούμε ότι ολόκληρη η πορεία κοιτούσε τα τεκταινόμενα, αφου είχε σταματήσει μπροστά στον κεντρικό δρόμο. Αυτά ήταν τα γεγονότα μέχρι της 2 η ώρα.
Εν κατακλείδι η προσπάθεια του ΠΑΜΕ να χειραγωγήσει τον κόσμο ήταν ολοφάνερη σε αυτούς που ήταν μπροστά. Ομως το σύνθημα “κουφάλες κουφάλες έρχονται κρεμάλες” απευθυνόταν προς όλους, να το έχουν υπόψη τους».
Το παραπάνω κείμενο από αυτόπτες δε χρειάζεται κανένα σχόλιο. Η προβοκάτσια που έστησαν τους γυρίζει μπούμερανγκ.
Πηγή: Ριζοσπάστης, 6/5/2010

29 σχόλια:

Νοσφεράτος είπε...

Να ξεκαθαρισω οτι
α) Δεν υποστηριξα ποτε στην ζωή ου το ΚΚΕ
β) Πιστευω ομως οτι επι του συγκεκριμμένου το ΚΚΕ εχει απολυτα Δικιο ..
Υπηρξε προβοκατσια

το Συνθημα '' να καει το μπουρδελο η Βουλή'' ΔΕΝ ΥΠΗΡΞΕ ΠΟΤΕ ως Συνθημα
ουτε του ΚΚΕ
ουτε της Αριστεράς
...
Αλλ΄και ουτε απο οσο ξερω των ι πραγματικών αντιεξουσιαστων

οΙ ΜΟΝΟΙ ΠΟΥ ΘΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΣΑΝ ΤΕΤΟΙΟ ΣΥΝΘΗΜΑ ΕΙΝΑΙ

αυτοι που καταγγελει το ΚΚΕ
και μπραβο που τα καταγγελει ...
. Τελεια και παυλα

erodotos είπε...

α) ποτέ δεν είναι αργά:ρ
β) όντως έτσι είναι, δεν είναι γενικά κάποιο σύνθημα που θα χρησιμοποιούσε ούτε το ΚΚΕ ούτε κάποια άλλη οργάνωση-σχήμα-κόμμα της Αριστεράς

αλλά

γ) υπάρχει και οπτικοακουστικό ντοκουμέντο (κλιπάκι από το MEGA αν θυμάμαι καλά) που δείχνει ποιοι ήταν: ΦΑΣΙΣΤΕΣ, αδερφάκια του ΛΑΟΣ και του καρατζαφύρερ

Οι καιροί θυμίζουν Ράιχσταγκ; ίσως...

Νοσφεράτος είπε...

πως μπορουμε να το βρουμε αυτο το υλικό;

Νοσφεράτος είπε...

Κοιτα Ηροδοτε..
Δεν προκειται να υποστηριξω το ΚΚΕ συνολικά

..Ομως

απενατι στο φασιστικο Φιδι ΤΩΡΑ χρειαζομαστε την μεγαλυτερη δυνατη φασιστική ενοτητα και μετωπο ..
Και φυσιά δεν θα αφησουμε ναπερασουν ετσι τοσο βρωμερες και επικινδυνες προβοκατσιες που τωρα εχουν στοχο το ΚΚΕ αυριο την ιδια την Δημοκρατια
και
που δεν ειχαν στοχο Μόνο το Κκε
αλλά κυριως να εκτρεψουν την δικαιη κοινωνική οργή για τα μετρα και το Δνττ
σε υπουλα ντιδημοκρατικο-αντικοινοβουλευτικό και ΞΕΚΑΘΑΡΑ
φασιστικό παιχνιδι
Θα πρπει να αντιταχθει και η Μπλογκοσφαιρα σ'αυτο

Ποντος και Αριστερά είπε...

Βρε Νοσφεράτε, πήγαινε και δες τι γράφουν οι Αναρχικοί:

http://anarchypress.wordpress.com/2010/05/06/%ce%bf-%ce%b4%ce%b9%ce%ba%ce%b1%ce%b9%ce%bf%cf%83-%ce%be%ce%b5%cf%83%ce%b7%ce%ba%cf%89%ce%bc%ce%bf%cf%83-120-000-%ce%b4%ce%b9%ce%b1%ce%b4%ce%b7%ce%bb%cf%89%cf%84%cf%89%ce%bd-%ce%b7-%ce%b5%cf%86%ce%bf/



"Ο ΔΙΚΑΙΟΣ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ 120.000 ΔΙΑΔΗΛΩΤΩΝ, Η ΕΦΟΔΟΣ ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΗ ΔΕΚΑΔΩΝ ΧΙΛΙΑΔΩΝ ΕΞΟΡΓΙΣΜΕΝΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ, ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΕΧΕΙ ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑ-ΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΜΜΟΡΙΑ ΠΟΥ ΔΟΛΟΦΟΝΗΣΕ ΤΡΕΙΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΣΕ ΤΡΑΠΕΖΑ ΣΤΗΝ ΣΤΑΔΙΟΥ ΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕ ΑΝΕΠΙΤΥΧΩΣ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΤΟ ΙΔΙΟ ΣΤΟ ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΟ ΙΑΝΟΣ"

Θεωρούν ότι προβοκάτορες που καταγγέλει το ΚΚΕ δεν ήταν τίποτα άλλο από Q

"...Δεκάδες χιλιάδες διαδηλωτές επιχειρούσαν να σπάσουν τον κλοιό των κατασταλτικών δυνάμεων, ενώ το σύνολο της διαδήλωσης και επικροτούσε και στήριζε το εγχείρημα μη απομακρυνόμενο από την περιοχή που πνιγόταν στα δακρυγόνα. Άνθρωποι κάθε ηλικίας είτε με ακάλυπτο πρόσωπο είτε με καλυμμένο, δονούσαν την ατμόσφαιρα με το σύνθημα «να καεί, να καεί το μπουρδέλο η Βούλη», που πριν χρόνια και καιρούς φωναζόταν μόνο από τα χείλη αναρχικών. Όσο για τους αναρχικούς, ναι βρίσκονταν ανάμεσα σ’ όλους αυτούς που έδωσαν ένα βροντερό μήνυμα στους ντόπιους υπαλλήλους του ΔΝΤ και της Ε.Ε. αλλά και στα περιώνυμα αφεντικά τους...."

Και εμείς παρασυρθήκαμε από την προβοκαρτορολογία του ΚΚΕ και την αναπαράγαμε, λες και δεν θυμάμαστε ότι το παραμύθι αυτό το έχουμε ακούσει άπειρες φορές από διάφορους Stalinodotoυς

Ποντος και Αριστερά είπε...

Επίσης γράφεις: "το Συνθημα '' να καει το μπουρδελο η Βουλή'' ΔΕΝ ΥΠΗΡΞΕ ΠΟΤΕ ως Συνθημα
ουτε του ΚΚΕ ουτε της Αριστεράς.."

Όμως οι σοβαροί Aναρχικοί υποστηρίζουν ότι αυτό από παλιά ήταν δικό τους σύνθημα.

Ελπίζω να θεωρείς ότι κι αυτοί ανήκουν στην Αριστερά, τουλάχιστον όσο και οι σταλινικοί

Ποντος και Αριστερά είπε...

Επίσης Nosferate γράφεις:

"Και φυσιά δεν θα αφησουμε να περασουν ετσι τοσο βρωμερες και επικινδυνες προβοκατσιες που τωρα εχουν στοχο το ΚΚΕ αυριο την ιδια την Δημοκρατια..."

Ελπίζω να εννοείς ότι αυτή η αλληλεγγύη ισχύει και γι αυτούς που δέχονται τις βρωμερές συκοφαντικές επιθέσεις των σταλινικών του ΚΚΕ -που αύριο είναι έτοιμοι να στήσουν προβοκάτσιες με τα ΚΝΑΤ τους (πλησιάζει η 13η του Ιούνη)- μόνο και μόνο γιατί τολμούν να διατηρούν ζωντανή την ιστορική Μνήμη και να μιλούν για τις σταλινικές διώξεις...


Ομέρ

---------------

Υ.Γ.

Ελπίζω να μη σου βάζω δύσκολα!

Νοσφεράτος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Νοσφεράτος είπε...

''Ξάφνου έξω από την είσοδο του κοινοβουλίου ήταν καμιά δεκάρια άτομα και κοιτούσαν την πορεία. Ενα μέρος ανθρώπων που δεν ήταν του ΠΑΜΕ, τους αντιλήφθηκε και άρχιζε να βρίζει… Αλήτες, κλέφτες, Γα… τ. μ…. της Μ….., Προδότες, κτλ. Δεν χρειάστηκε πολύ η πορεία του ΠΑΜΕ “έσπασε” ο κόσμος κατευθύνθηκε προς αυτούς που έβλεπε να τον κοιτούν ήρεμοι έξω από το κοινοβούλιο.Πλήθος κόσμου μαζεύτηκε μπροστά από τον Αγνωστο Στρατιώτη, “Ποιος είδε τον Θεό και δεν τον φοβήθηκε” μανιασμένο το πλήθος έβριζε ασυγκράτητα. Μέσα σε 10 λεπτά τα συνθήματα είχαν πάρει την μορφή χιονοστιβάδας, έξαλλη η μάζα του κόσμου φώναζε συνθήματα όπως: “Να καεί να καεί το μπουρδέλο η βουλή”, “Πουτάνας Γιοι πολιτικοί”, “Κουφάλες, κουφάλες έρχονται κρεμάλες”, “κλέφτες, Προδότες!”. Το αίμα μας πλημμύρισε από οργή και τα μάτια όλων κοιτούσαν τα παράθυρα του κοινοβουλίου έτοιμα να κατασπαράξουν όπιον κοίταζε από μέσα.''

Νοσφεράτος είπε...

''Ελπίζω να μη σου βάζω δύσκολα!''

Κατ αρχάς και μόνο που νομιζεις οτι μου βαζεις δυσκολα πεταγοντας αυτές τις ......που μου γραφεις Ομερ ειναι ενδεικτικό της δικής σου...καταστασης ..
Τωρα
Να χαρεις
προσπαθησε να διαβασεις πργματαικά και περα απο εμμονες ιδδεες τοσο το Ποστ οσο και τα σχόλια..
Δες το προηγουμενο που ειναι αποσπασμα απο το σαιτ που αναφερει ο Ηροδοτος ..
Δεμου λες ..Απο ποτε οι (πραγματικοι)αντιεξουσιαστες χρησιμοποιουν εκφρασεις οπως ''Αλήτες, κλέφτες, Γα… τ. μ…. της Μ….., Προδότες, κτλ''


Εγω εκεινο που ξερω ειναι οτι ετσι μιλά μια πολύ συγκεκριμενη ομαδα του πολιτικου φασματος που κινειται στα ακροδεξια .. ..
( δεν ξερω πολλους αναρχικους να κατηγορουν τους πολιτικους ..προδοτες ''και να βριζουνν σαν φασιστες ,,Ουτε φυσικά ΚΚουεδες(οπως προβοκατορικα ειε ο Καρατζαφυρερ ) ουτε Συριζαιους ουτε ΚΟΕ ουτε Μοε ..
Εθνκιστες ναι ..Εθνολαικιστες ναι ..φασιστες ναι
Αλλά Οχι Αριστερους .
(μπορει βεβαια να ΠΑΡΙΣΤΑΝΟΥΝ τους ..αριστερους . Αλλά δεν ειναι ..Εξαλλου το ειδαμε πολλές φορες το εργο απο τον καιρο του..Μανιαδακη με τον πλαστο Ριζοσπαστη

Φυσικά το σκηνικό ειναι περιπλοκο ..Και Πολύ Πολύ στημενο ..Και θυμζε μερες του 65 ..
Αλλά ελπίζω Μικρε Ομερ να ξεφυγεις απο τις παιδικές συνηθειες και την αφελή φαντασιακή Παντογνωσια που απεκτησες οταν μου κανες τον Πριονη και εκοβες σωρηδον οσα σχόλια δεν ..καταλαβαινες ..
και να καταλαβεις επιτελους αυτο που συμβαινει τωρα Γιατι η κατασταση ειναι πραγματι εξαιρετικά δυσκολη ..
ξερω βεβαια οτι σου βαζω ...δυσκολα ..

Ποντος και Αριστερά είπε...

Δάσκαλε...

Ο Ομέρ Πριόνης πέθανε, το μέλλον ανήκει σε σας!

Φαντάζομαι να μη θεωρείς ότι το "anarchy.press" είναι "προβοκάτορες" και... εθνολαϊκιστές μη αριστεροί. (Πάντως αν το θεωρείς έτσι, το αριστερόμετρο δείχνει αλλοιώς!!!!!)

Δες τη σημερινή "Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία". Έχει ένα αφιέρωμα για το σύνθημα περί καψίματος του "μπουρδέλου" της Βουλής και πώς ένα περιθωριακό κακό σύνθημα -που το πρωτοεισάγανε αναρχικοί και όχι ακροδεξιοί- απόκτησε παλλαϊκή εμβέλεια.

Νομίζω ότι αυτό που έγινε και οδήγησε το ΚΚΕ στην πρακτορολογία και ποβοκατορολογία είναι ότι τοπυς ξέφυγε ο έλεγχος σε σημαντική μερίδα που πορεύονταν υπό τις σημαίες του και στη συνέχεια βρήκε την εύκολη εξήγηση περί ακροδεξιών, χρυσαυγιτών κ.λπ.

Φαίνεται ότι κάποια απ' τα "κακά παιδιά" που ήταν και στο μπλογκ ΠΑΜΕ, αντί να είναι καλά πειθήνια στρατιωτάκια αποφάσισαν να αυτενεργήσουν μ' εκείνο τον πρωτοφανή τρόπο.

Το ότι οι αντικοινουβευλευτικοί ακροδεξιοί έτριβαν τα χέρια τους είνια αναμενώμενο. Δεν συνάγεται όμως από τίποτα ότι είχαν τη δυνατότητα να δημιουργήσουν εκείνη τη φάση...

Νοσφεράτος είπε...

ομερ απέθαντε

Εδώ καιπαρπολύ καιρο Η Νέα ακρα δεξια(Με ηγετη τον Αλέν Ντε Μπιενουα) εχει μαθει να υιοθετει καινα διχεει ακροαριστερά ή και γιατί οχι και αναρχικά συνθηματα και ιδεες να διαστρεφει το νόημα τους και να τα χρησιμοποει για τους σκοπους της

Αυτο το ξερουν ολοι πιά οσοι εχουν τη ελαχιτση τριβήμε τις ιδεολογικές εκξελιξεις και διαβαζουν και κανα βιβλιο και οχι μόνο εφημεριδες ...

Ξερω οτι εινια δυσκολουτισκο αλλά σου το ξαναλέω ..(μιαςκαι με αποκαλειςδασκαλο) Διαβασε καναΒιβλιο .Οχι μονο Μπλογκια και εφημεριδες .. Και

Κυριως
Μαθε να χρησιμοποιεις το μυαλό σου..



ΠΈς ΜΟΥ ΤΩΡΑ ...
αΝ ΠΡΑΓΑΜΤΑΙ ''ΚΑΙΓΟΤΑΝ ΤΟΟ ..ΜΠΟΥΡΔΕΛΟ ''
ποιος θα ωφελουντανε;
ε;
Η ..αριστερά;
Τιποτε ..αναρχικοι;
Η μηπως καθαρά και ξαστερα το Φασιστικό Φίδι , η Λερναι Υδρα με τις διαφορες μποορφές που χρ΄΄ονια τωρα εχει μαθει να κρυβεται καλά και να παρουσιαζεται και σαν ...επαναστατική ..
ε;

Ποιος;
εδώ σε θελω ΟΜΕΡΑΚΟ .

erodotos είπε...

"Νομίζω ότι αυτό που έγινε και οδήγησε το ΚΚΕ στην πρακτορολογία και ποβοκατορολογία είναι ότι τοπυς ξέφυγε ο έλεγχος σε σημαντική μερίδα που πορεύονταν υπό τις σημαίες του και στη συνέχεια βρήκε την εύκολη εξήγηση περί ακροδεξιών, χρυσαυγιτών κ.λπ.

Φαίνεται ότι κάποια απ' τα "κακά παιδιά" που ήταν και στο μπλογκ ΠΑΜΕ, αντί να είναι καλά πειθήνια στρατιωτάκια αποφάσισαν να αυτενεργήσουν μ' εκείνο τον πρωτοφανή τρόπο."

Ήμαρτον! Δηλαδή υποσηρίζετε την εκδοχή καρατζαφέρη, ενώ, χώρια από τις φωτογραφίες που έχουν δημοσιευτεί στον Ριζοσπάστη, υπάρχει και το βιντεάκι από το MEGA που δείχνει πως αυτοί που φωνάζαν τα συγκεκριμένα συνθήματα έξω από την βουλή ήταν ΦΑΣΙΣΤΕΣ...

Μου θυμίζετε ειλικρινά τους γερμανούς σοσιαλδημοκράτες, που τυφλωμένοι από τον αντικομμουνισμό τους, έπεσαν με χέρια και πόδια στη παγίδα του χίτλερ...

Δυστυχώς συνεχίζετε να μη βλέπετε τίποτε πέρα από την μύτη σας...ο κόσμος χάνεται και σεις...το χαβά σας

Ποντος και Αριστερά είπε...

Δεν υποστηρίζω το κάψιμο. Κάθε άλλο!

Όλη η παρέμβαση εδώ στην φιλόξενη (;;;) σπηλιά, ξεκίνησε από την ευκαολία που επέδειξε ο Ριζοσπάστης να προβοκατορολογήσει για άλλη μια φορά και στην έκπληξή μου όταν είδα τις αναρχικές προσεγγίσεις.



Απ' την άλλη μου ήρθε στο νου η πρακτική του ΚΚΕ να βρίζει και να συκοφαντεί όλους όσους δεν μπορεί να ελέγξει. Ελπίζω να είδες τη σύγκρουσή τους με τους Πόντιους μετά το τελευταίο τους συνέδριο μ' αφορμή τις σταλινικές διώξεις. Ελπίζω επίσης να σ' ενδιαφέρει κι αυτή η πλευρά, παρότι πλέον δεν είμαι σίγουρος για τίποτα.


Σόρι πάντως εάν ενόχλησα τις βεβαιότητές σας.

Εγώ θα προσπαθήσω να υλοποιήσω την παραίνεσή σου: "Μαθε να χρησιμοποιεις το μυαλό σου.."

Και θα με ξαναδείς στο χώρο σου όταν... "μάθω". Δηλαδή μάλλον ποτέ!



"Ομέρ τέως-Πριόνης" προς "Νοσφεράτο Πριόνη και Κυνικό"

Νοσφεράτος είπε...

Omer βλεπω οτι παρεξηγηθηκες
Γιατί Ομερ ..; Αν εγω ακολουθουσα την ιδια τακτική τοτε που εσβηνες οχι απλά τα σχολια μου αλλά και τα Αλιωνες ΜΕ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ ΤΡΟΠΟ ΩΣΤΕ ΝΑ ΒΡΙΣΚΕΙ ΠΑΤΗΜΑ Ο ΑΛΛΟς ΚΑΙ ΝΑ ΜΕ δΙΝΕΙ τι θα γινοτανε; ε;

Και γιατί παρακαλώ δεν απαντας στο ερωτημα μου..Ποιος ωφελιται; Γιατί ανακατευεις την τραπουλα και αρχιζεις να λές για τους Ποντιους και πως τους φερθηκε το ΚΚΕ ;
Εδώ μιλαμε για Συγκεκριμμένη τακτικήΠΡΟΒΟΚΑΤΣΙΑς ..Απο ππου κιως που πας να με εμφανισεις ως ΚΚΕ ενώ ξερεις πολύ καλά οτι οχι μόνο δεν ημουν ποτε αλλά και πολλέ ςφορες ημουνεναντιος στην πρακτική τους;
Εδω μιλαμε με αποδειξεις για το Συγκεκριμμένο .Καποιοι προσπαθησαν να εμφαινισουν το ΠΑΜΕ οτι παει να εισβαλλει στην Βουλή .Βγηκε ο Καραζαφυρερ και κατηγορησε το Παμε και το ΚΚΕ οτι αυτό ελγε το συνθημα ''Να καει τομπουρδελο κλπ'' Ε οποιος εχει στοιχειδη γευση απο διαδηλώσεις ΞΕΡΕι παρα πολύ καλά οτι αυτο ΠΟΤΕ δεν θα τοεκανε το ΚΚΕ..αλλά κι αλλα ναι.. Ποτε ομως δεν θα φωναζαν μελη του ''να καει''
Για υτήν τηνν προβοκατσια μιλαμε εδώ. Τι μου ανακατευεις ασχετα πραγματα ε;

Και γιατι μου παριστανεις τον,,,θυμωμενο οταν βλεπεις οτι στριμωχνεσαι και μου επικαλεισαι τουςΠοντιους κλπ κλπ. Ε; τι σχεση εχει το ενα με το αλλο;
Δηλα΄δη ετσι κανεις ;



Οταν δεν τα βγαζεις περα σε μια εντιμη και ξεκαθαρη συζητηση κρατας την αναπνοή σου ;

Σαν τα παιδακια;

Εγω ποτε δεν σουπα σηκω φυγε (αντιθετα με σενα που μου εδιεξες την πορτα απο τον Π &α ΠΟΛΛΕς ΦΟΡΕς - ΚΑΙ ΕΥΤΥΧΏς ΔΕΝ ΕΙΣΑΙ ΜΟΝΟ ΕΣΥ στον Π &Α και υπαρχουν και αλλοι πολλοι καλοι Φιλοι..


Εγω σου λεω ..Κατσε να συζητησουμε ψυχαραιμα και Συκεκριμμένα επι της Συγκεκριμμένης προβοκατσιας .Αντεχεις;

Αν δεν αντεχεις πες το καθαρά ..Οχι να μου κανεις οτι...πληγωθηκες...


Εγω παντως θα εχρομαι στο Π&Α να συζητω με τους φιλους ..Κιας θυμωνεις ...Τι να κανουμε

Νοσφεράτος είπε...

HRODOTE δωσμου αυτο το λινκ του mEGA

erodotos είπε...

Εγώ ξέρω ότι στο τελευταίο συνέδριο, πήγατε ορισμένοι να περάσετε την δήθεν σταλινική γενοκτονία των ποντίων στα μουλοχτά και από την πίσω πόρτα και φάγατε ΑΚΥΡΟ. Δεν εκφράζετε παρά μια μικρή μειοψηφία απόψεων στον ποντιακό χώρο, όσο και αν προσπαθείτε να κρυφτείτε πίσω από αυτόν

Για το βιντεάκι του MEGA δεν έχω λινκ, το είδα λάιβ και κατόπιν σε επανάλλειψη από άλλους σταθμούς. Πρέπει να υπάρχει στο youtube χωρίς να είμαι σίγουρος.
Πάρε όμως άλλη μια εικόνα, που λέει πολλά:
http://www1.rizospastis.gr/story.do?id=5638929&publDate=8/5/2010

Και κάτι άλλο που ενδεχομένως δεν το ξέρετε, αλλά επειδή τυγχάνει να έχω φίλους που ήταν τότε στην πορεία του ΠΑΜΕ και ήταν μπροστά, οι χρυσαυγήτες (φουσκωτοί με σβάστιγγες) τις φάγαν κανονικά από τους διαδηλωτές, μετά τα προβοκατοριλίκια. Δεν επρόκειτο λοιπόν για "αγανακτισμένους ΚΚΕδες που έφυγαν από το μαντρί του ΚΚΕ", όπως ισχυρίστηκες...Και βεβαίως για προβοκάτσιες στην πορεία εκείνη μίλησαν και ο ΣΥΝ και τα διάφορα αριστερά σχήματα και οι αναρχικοί. Γιατί φίλε μου, κάποιοι είναι μέσα στους αγώνες και βλέπουν. Κάποιοι άλλοι που κάνουν κριτική εκ του καναπέως, βλέπουν ακριβώς ότι θέλουν...Γιαυτό και ζείτε σε έναν δικό σας κόσμο. Ο πραγματικός κόσμος όμως είναι εκεί έξω και αγωνίζεται...

Ποντος και Αριστερά είπε...

Nosferate,

μάλλον έχεις φτιάξει κάτι μύθους για εκείνη την εποχή που συγκρούονταν η "Κική με την Κοκό", που μπροστά τους τύφλα νάχουν οι μύθοι του Ψωμιάδη και του Ερόντοτος.

Κατ' αρχάς εμένα με βάλανε t;ote να διαχειριστώ μια πρωτοφανή κατάσταση ύβρεων και συκοφαντιών μεταξύ δύο ανθρώπων με τη σαφή εντολή να σε προστατεύσω, γιατί τελικά, μ' όλη την "ποντιακή σου αθωότητα" άνοιγες το στόμα σου και δεν ήξερες τι έλεγες. Εγώ παρενέβαινα μόνο για να εξαλείψω τις βρισιές, ώστe να μην τις διαβάζει ο "άλλος" και γίνεται "καρατουρκαρβανίτης"...

Εγώ εσένα, παρότι δεν σε ήξερα, σε είχα συμπαθήσει και συνειδητά σε προστάτευσα. Και ας μην το είδες ποτέ. Και ας το διαβασες ανάποδα.

Εσύ όμως ξεχνάς τις δικές σου αμετροέπειες και τις βαφτίζεις "άμυνα". Όπως οι καλόγεροι βάφτιζαν το κρέας ψάρι για να έχουν ήσυχη τη συνείδησή τους.

Όσον αφορά το "μπορδελο", απλώς αντιπαρέβαλα τον "Ριζοσπάστη" στο "anarchy-press". Τίποτα άλλο.

Διαλέγεις και παίρνεις! Και εγώ τουλάχιστον δεν θα διάλεγα ποτέ πια τον "Ριζοσπάστη"

-------------

Όσον αφορά τους υπόλοιπους στον Π&Α, αλλά και μένα, ποτέ δεν είχαμε πρόβλημα μαζί σου . Αν είναι δυνατόν;

Εξάλλου κανείς από την κολεχτίβα δεν φέρθηκε ποτέ με την υπεροψία και την κυνικότητα που φέρθηκες εσύ, τουλάχιστον σε μένα.

Και μπροστά σ' ένα σταλινόσκυλο, οπότε η ντροπή είναι ακόμα μεγαλύτερη 8) Εκτός εάν η επίκληση του Καρατζαφύρερ, τους παραδίδει αμόλυντους στην κοινωνία. Όπως γράψαμε κάποτε, "ο Καρατζαφέρης είναι το τέλειο άλλοθι"!

Νοσφεράτος είπε...

Omer αλλου αυτά
1. Ο Εροδοτος μου εδειξε ενα λινκ .Εχει μια φωτογραφια .Δειχνει αυτους τους προβοκατορες να κρατανε με υπερηφανεια μια ελληνική σημαια /.. Πες μου και ασε τα σαπια .. Απο ποτε οι αναρχικοι γινανε εθνικοφρονες ; ε;
2) οσο για αυτά που λές για τοτε... Οτι δηθεν δεν ηξερα τι ελλεγα.. θελω να σου πω οτι η υπομονή μου εξαντλήθηκε ..Τοτε νομιζα οτι απλώς υπεκυπτες στα εκβιαστικά ιμεηλ του ατομου που μ'εδωσε ..
Ξερεις παρα πολύ καλά οτι δεν ελεγα τιποτε το Υβριστικό ..Επιτηδες λοιπόν εσβηνες τμηματα των σχολιων μου για να παριστανει ο ετσι τον θιγμένο και να με δινει-μαζί με καποιους αλλους ...

3) Ξερεις παρα πολύ καλά οτι ποτε δεν ημουν με το ΚΚΕ . Αλλα τωρα πεφτει θυμα - και η Δημοκρατια βεβαια μιας ξεκαθαρης ΦΑΣΙΣΤΙΚΗΣ προβοκαταισας .. Το να ανακατευεις τον Σταλιν , το Ποντιακό κλπ μονο και μόνο για να εμφανιστεις ως Ποντιος πιλατος εσενα μονο μειωνει οχι εμένα .
4) Σαφως και διαχωριζω την σταση σου απο αυτήν των αλλων του Π&Α του Μ-π καιτου Μουμουλ
Δεν ειστε το ιδιο.... Εκεινους τους γνωριζω προσωπικά.. Εσενα οχι . Με εκεινους μπορουσα παντα να συννενοουμαι ..Με εσενα ισχυε παντα το ''Ραβδος εν γωνια αρα βρεχει'' Και να σου πώ καθαρά και ξαστερα ..Δεν μ'αρεσουν οι τροποι σου.

Παρολαυτά οπως βλεπεις ποτε δεν φερθηκα οπως εσυ σεμενα ..

Νοσφεράτος είπε...

''Εκτός εάν η επίκληση του Καρατζαφύρερ, τους παραδίδει αμόλυντους στην κοινωνία. Όπως γράψαμε κάποτε, "ο Καρατζαφέρης είναι το τέλειο άλλοθι"!''

Ε αυτο κιαν ειναι ..
Φυσικά πανω απο ολα ειμαι Αντιφασιστας .. Και νομιζω οτι ειναι αυτονοητο οτι για καθε Δημοκρατη αριστερο κλπ ο Αντιφασισμός εινα πριν απολα

Οποτε
αν οι Φασιστες προβοκαρουντο ΚΚΕ και μαλιστα με τετοιο ξεκαθαρο και αποδεδειγμενο τροπο οπως δειχνει η φωτο του λινκ που εδωσε ο Ερσοδοτος ειμαι με το ΚΚΕ . Τελεια και παυλα .


εσυ με ποιον εισαι; Η μηπως κρατάς ...ισες αποστασεις ..(οπωςτοτες που δηθεν με πετσοκοβες για να με...προστατευσεις απο το ..ΔΩΣΙΜΟ ;

Νοσφεράτος είπε...

ενω εν τω μεταξύ τις βρισιες και το Δωσιμο εις βαρος μου αυτου του κυριου οχι μονο τις ανηπαργαγες αλλά και τις επαιρνες απο τομπλογκ του και τις εβαζες στο ..δικο σας ..

Ποντος και Αριστερά είπε...

"..οχι μονο τις ανηπαργαγες αλλά και τις επαιρνες απο τομπλογκ του και τις εβαζες στο ..δικο σας "

Καλά! Είσαι αλλού για αλλού. Λες απίστευτες κοτσάνες και ψεύδη για πράγματα που δεν έγιναν ποτέ. Εσύ, χωρίς να σου χρωστάω τίποτα με μετέτρεψες τότε σε σάκο του μποξ και μ΄ έκανες να ξενυχτάω προσέχοντας μη γράψεις καμιά βρισιά και έχουμε ντράβαλα με τον "άλλον".. Λες και σου χρώσταγα! Έπρεπε τότε να σε είχα κόψει τελείως μέχρι να σου περάσει ο οίστρος. Αλλά, ο μαλάκας, δεν τολμούσα. Υπήρχαν βλέπεις και οι φίλοι σου που βρήκαν εμένα το κορόιδο, για να σώσει το μπλογκ από δύο ψυχωτικούς που το είχαν μετατρέψει σε ριγκ

Όλα όσα σου έγραψα παραπάνω, στο προηγούμενο σχόλιό μου, είναι αυτά που συνέβαιναν στην πραγματικότητα. Και όχι οι φαντασιώσεις σου και η αναίτια θυματοποίηση του εαυτού σου. Μόνο ένα θύμα υπήρξε τότε κι αυτό ήμουν εγώ.

Αυτό που είπες "τις επαιρνες απο το μπλογκ του και τις εβαζες στο ..δικο σας " είναι άρρωστο... Όχι μόνο είναι ψέμα αλλά είναι και άρρωστο!

Καλά, έτσι κατασκευάζεις την πραγματικότητα;

Από δω και πέρα ΠΑΣΟ!


----------

Και όσον αφορά τον ψεύτη και συκοφάντη Ερόντοτους, τα περί γενοκτονίας απ' το Στάλιν μόνο η καλή τους βουλευτήs Κανέλλη τα είπε! Εμείς χρησιμοποιούμε μόνο τον όρο "πολιτιστική γενοκτονία" για να μιλήσουμε για την καταστροφή απ' τους σταλινικούς του ελληνικού κομμουνιστικού πολιτισμού και το κλείσιμο των ελληνικών κομμουνιστικών σχολείων .

Δεν ήξερα ότι η Κανέλλη προσπάθησε στο συνέδριό τους να περάσει τέτοια άποψη, αλλά οι λάτρεις των κοινωνικοποιημένων γκουλάγκ -σαν ελλόγου του- την απέτρεψαν...

Εντυπωσιακό!



Ομέρ ο Σάκο(ς)

Νοσφεράτος είπε...

θες να πεις οτι δεν εαιρνες τις Βρωμιες κξαι τις φασιστικές προβοκατσιες αυτουνου του τυπου και τις εβαζες στο Μπλογκ σα;ς σε ενα ειδικό ποστι μονο και μονο για να μου σπασεις τα..; Καιεκεινες τις φασιστικές βρισιες του κλπ; Αυτο θες να πεις ; Και μου παριστανεις και τον σακο του μποξ;

Νοσφεράτος είπε...

Εν ΤΩ ΜΕΤΑΞΎ πΑΡΑΤΗΡΩ ΟΤΙ δΕΝ ΑΠΑΝΤΆς στο ζητουμενο .... Δηλαδή στο Λινκ με την Φωτο της Φασιστικής Προβοκατσιας που εδωσε ο Εροδοτος

Απνατησε λοιπόν και ασε τους ..αντιπερισπασμους
Απο πότε οι αναρχικοι εγιναν Εθνικοφρονες ; ε; Ξερεις εσύ κανένα αναρχικό ..εθνικοφρονα
Απνατησε σ'' αυτό και σταματα να μετατοπίζεις την συζητηση και να μας παριστανεις τον ..σακο του Μποξ ΚΑΙ ΤΟΝ ...ΘΥΜΩΜΈΝΟ..
βλέπεις οτι δεν σε κοβω ... (οπως εκανες εσυ και μαλιστα αλλιωνοντας τα σχολια μου ) αντιθετως Σου δινω την ευκαιρια να ξεκαθαρισεις τη σταση σου ..απεναντι στο συγκεκριμμμένο ζητημα ομως της Φασιστικής προβοκατισας που μας εμφανιζεις οτι την εκαναν αναρχικοι ενώ ξεκαθαρα φαινεται οτι την εκαναν Φασιστες .. Εδώ σε θελω ..
οχι αλλα αν αλλων και στην κορφή κανέλα οταν δεν εχεις τι να πεις .

Ποντος και Αριστερά είπε...

Καλά έχεις παλαβώσει τελείως; Εγώ σου εμφανίζω απλώς το τι έγινε μέσα από τα κείμενα. Η τραγωδία μας είναι ότι μιλάμε με τα ίδια σύμβολα, μόνο που τους δίνουμε διαφορετικό περιεχόμενο. Δηλαδής διάλογος κουφών.

Εγώ απλά ανάφερα το anarchy.gr, το οποίο θεωρείται ένα από τα σοβαρά αναρχικά μπλογκ και εντόπισα τη διαφορά από αυτά που έλεγε ο Ριζοσπάστης και υιοθέτησες και μαγκιά και πρόβλημά σου.

Τα μόνα ντοκουμέντα που έχουμε για να κρίνουμε, είναι τις γραπτές θέσεις του καθενός.

Επίσης έθεσα υπόψη σου τη χθεσινή Ελευθεροτυπία που είχε ένα ολόκληρο αφιέρωμα για αυτό που συνέβη.

Νόμιζα ότι ήξερες να διαβάζεις! Φαίνεται όμως ότι και σ' αυτό προηγείσαι και ξέρεις τι λένε πριν καν διαβάσεις. Δηλαδής, το πραγματολογικό μέρος, όπως λένε οι ιστορικοί φίλοι μου τα πραγματικά γεγονότα, για σένα δεν έχει αξία αλλά μόνο η φαντασίωση και η ιδεολογία. Και εδώ το πραγματολογικό είναι οι δύο ΓΡΑΠΤΕΣ προσεγγίσεις, του Ριζοσπάστη και του anarchy.gr.

Oμέρ

Ποντος και Αριστερά είπε...

Oi ANARXIKOI lene:

""Ο ΔΙΚΑΙΟΣ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ 120.000 ΔΙΑΔΗΛΩΤΩΝ, Η ΕΦΟΔΟΣ ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΗ ΔΕΚΑΔΩΝ ΧΙΛΙΑΔΩΝ ΕΞΟΡΓΙΣΜΕΝΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ, ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΕΧΕΙ ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑ-ΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΜΜΟΡΙΑ ΠΟΥ ΔΟΛΟΦΟΝΗΣΕ ΤΡΕΙΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΣΕ ΤΡΑΠΕΖΑ ΣΤΗΝ ΣΤΑΔΙΟΥ ΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕ ΑΝΕΠΙΤΥΧΩΣ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΤΟ ΙΔΙΟ ΣΤΟ ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΟ ΙΑΝΟΣ...

...Δεκάδες χιλιάδες διαδηλωτές επιχειρούσαν να σπάσουν τον κλοιό των κατασταλτικών δυνάμεων, ενώ το σύνολο της διαδήλωσης και επικροτούσε και στήριζε το εγχείρημα μη απομακρυνόμενο από την περιοχή που πνιγόταν στα δακρυγόνα. Άνθρωποι κάθε ηλικίας είτε με ακάλυπτο πρόσωπο είτε με καλυμμένο, δονούσαν την ατμόσφαιρα με το σύνθημα «να καεί, να καεί το μπουρδέλο η Βούλη», που πριν χρόνια και καιρούς φωναζόταν μόνο από τα χείλη αναρχικών. Όσο για τους αναρχικούς, ναι βρίσκονταν ανάμεσα σ’ όλους αυτούς που έδωσαν ένα βροντερό μήνυμα στους ντόπιους υπαλλήλους του ΔΝΤ και της Ε.Ε. αλλά και στα περιώνυμα αφεντικά τους...."


O RIZOSPASTIS leei:

"Δέκα συγκεκριμένοι άνθρωποι, που ξεχώριζαν σαν τη «μύγα μες στο γάλα», άρχισαν να τραγουδάνε τον εθνικό ύμνο! Κάποιοι φορούσαν ελληνικές σημαίες. Κάποιος άλλος κρατούσε μια μαύρη σημαία. Μια άλλη ομάδα προβοκατόρων, που επίσης ξεχώριζε, λίγο πιο πίσω, άρχισε να φωνάζει συνθήματα του τύπου «Να καεί – να καεί το μπ….. η Βουλή». Η ομάδα περιφρούρησης καλεί τους εργαζόμενους και τους νέους που βρίσκονται εκεί να δώσουν απάντηση στην καραμπινάτη πια προβοκάτσια με συνθήματα: «Εμπρός λαέ, μη σκύβεις το κεφάλι, τώρα με το ΠΑΜΕ, αντίσταση και πάλη», κάτι που γίνεται πράξη."

Νοσφεράτος είπε...

Σταματα να μετατοπιζεις το ζητημα και να πετας διαφορα ασχετα και απαξιωτικά

Νοσφεράτος είπε...

κανεις οτιΔεν καταλαβαινεις και πάλι.
Ολη η αναρτηση αφορά το συγκεκριμμένο που κατηγγειλε το ΚΚΕ
. ΔΗΛΑΔΉ
Α) ο κΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗς ισχυριζεται οτι τ Παμε ορμησε εναντιον της Βουλής με συνθημα να καει κλπ
β) Ενώ το ΚΚΕ ισχυριζεται οτι μπηκαν μεσα στο ΠΑΜΕ φασιστες π και αυτοι ηταν που στραφηκαν εναντιον της Βουλής
και οτι το ιδιο τους σταματησε
-----------------------

Φερνει λοιπόν ο Ηροδοτος μια Φωτογραφια .. Που δειχνει εναν τυπο να κατεβαιενι τα σκαλίά και μετα τον Ιδιο να κρατά με ενα αλλο μια Ελλ. σημαια ..

αυτο Τι αποδεικνυει; ε;

δεν αποδεικνυεει τους ισχυρισμους του ΚΚΕ .. Οτι εκεινοι που πρασπαθηαν να μπουν στη Βουλή ηταν καθαρά και ξαστερα Φασιστες;
----------------------

Τωρα ..εσυ
ανακατεψες ..
α) Τους Ποντιους ,.. β) το τι λεει ενα αναρχικο Μπολγκ β) την παλια προβοκατσια που εγινε εις βαρος μου με τον χαφιεδισμό εις βαρος μου .δ) με κατηγορεις εμμεσως πλην σαφώς για σταλινισμό και διαφορες αλλες αηδιες

αλά για το θεμα της αναρτησης ουδεν ..
ε λοιπόν με εχεις ΤΣΑΤΙΣΕΙ
ελπίζω να το καταλαβαινεις ..
Και μη στειλεις αλλο σχολιο...
Δεν θα το ΚΟΨΩ (για να μη σου δωσω την ευκαιρια να εμφανισεις εμενα ως ..πριονι οπως καταλαβα οτι πας να κανεις ..)
Φυσικά θα αντιδρασω ..Αλλά οχι οπως περιμενεις

Νοσφεράτος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

Από το Μοντέρνο στο Μεταμοντερνο -Στη τέχνη και στη Κοινωνία. Πέτρος Θεοδωρίδης

  Πέτρος Θεοδωρίδης (τμήμα κινηματογράφου Α.Π.Θ ) Από το Μοντέρνο στο Μεταμοντερνο Στη τέχνη και στη Κοινωνία   Α. :Μοντερνισμός   ...