Αναγνώστες

Πέμπτη 7 Φεβρουαρίου 2013

ενα σχολιο για τις εξελιξειςτο πρωτο εγραψα Δευτέρα, 21 Νοεμβρίου 2011)




περα απο το ζητημα του ευρω κλπ υφιστανται αλλα τρια που υποβώσκουν στο εσωτερικο μετωπο.: το ζητημα των ελευθεριων , το κοινωνικο ζητημα ,και το μεταναστευτικο (που συνδεεται και με τον ρατσισμο).
το ποιο θα επικρατησει στη δημοσια Ρητορική και ΑΤΖΕΝΤΑ αλλά και το ΠΩΣ θα συναρθρωθει με τα αλλα δυο , θα κρινει και τις μετεπειτα εξελιξεις: ο δρομος για την κολαση ειναι στρωμενος με τα κυριαρχα σημαινοντα στη δημοσια ατζεντα.
 ---------------------------------------------------------------
και ενα σχολιο για μια εντελώς περιεργη αναδημοσιευση αυτου εδω του ..σχολιου (χωρις να αναφερει  την πηγη ) απο ενα πολυ  ..περίεργο μπλογκ ..το ''l(lol)... eft'' 700.... στα σχολια

42 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

!
περιεκτικό. Ετσι είναι. Να δούμε.
Γ.

Νοσφεράτος είπε...

Γ. το είχα κανει ως σχολιο σε φιλικό μπλογκ ...
ελπίζω να σκεφτούν οσοι μπορούν και θέλουν να σκεφτούν

Νοσφεράτος είπε...

απο οτι βλέπω καποιοι εχουν μπλοκαρει πραγματικά με αυτη την αναρτηση ..

Ανώνυμος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
Νοσφεράτος είπε...

http://gravityandthewind.blogspot.com/2010/01/blog-post_14.html
3. Ο ανορθολογισμός βασίζεται επίσης στη λατρεία της δράσης για τη δράση. Επειδή η δράση είναι από μόνη της όμορφη, πρέπει να αναλαμβάνεται πριν, ή χωρίς, οποιαδήποτε σκέψη. Η σκέψη είναι μια μορφή αποδυνάμωσης. Επομένως, η κουλτούρα είναι ύποπτη, στο βαθμό που ταυτίζεται με την κριτική στάση. Η καχυποψία απέναντι στον κόσμο της διανόησης αποτελούσε πάντοτε σύμπτωμα του πρωτοφασισμού, από την υποτιθέμενη ρήση του Γκέμπελς («όταν ακούω να μιλάνε για κουλτούρα αρπάζω το όπλο μου») μέχρι τη συχνή χρήση εκφράσεων όπως «εκφυλισμένοι διανοούμενοι», «κουλτουριάρηδες», «παρηκμασμένοι σνομπ», «τα πανεπιστήμια είναι φωλιές κομμουνιστών». Οι επίσημοι φασίστες διανοούμενοι ασχολούνταν κυρίως με το να επιτίθενται στον σύγχρονο πολιτισμό και την αριστερή διανόηση, που έχουν προδώσει τις παραδοσιακές αξίες.

Νοσφεράτος είπε...

7. Στους ανθρώπους που νιώθουν πως δεν έχουν πλέον ξεκάθαρη κοινωνική ταυτότητα, ο πρωτοφασισμός λέει πως το μοναδικό τους προνόμιο είναι το πιο κοινό, ότι έχουν γεννηθεί στην ίδια χώρα. Αυτή είναι και η απαρχή του εθνικισμού. Άλλωστε, το μοναδικό πράγμα που μπορεί να δώσει ταυτότητα στο έθνος είναι οι εχθροί του. Έτσι, στη ρίζα της πρωτοφασιστικής ψυχολογίας υπάρχει μια εμμονή με τις συνωμοσίες, ιδιαίτερα τις διεθνείς. Οι οπαδοί πρέπει να νιώθουν πολιορκημένοι. Ο πιο εύκολος τρόπος να πολεμήσεις μια συνωμοσία είναι η επίκληση στην ξενοφοβία. Αλλά η συνωμοσία πρέπει να έχει και εσωτερικούς μοχλούς: οι Εβραίοι είναι συνήθως ο καλύτερος στόχος, γιατί έχουν το πλεονέκτημα να είναι ταυτόχρονα και εσωτερικοί και εξωτερικοί εχθροί. Στις Η.Π.Α., ένα εμφανές δείγμα συνωμοσιολογικής εμμονής βρίσκεται στο βιβλίο του Πατ Ρόμπερτσον Η Νέα Τάξη Πραγμάτων, αλλά, όπως έχουμε δει πρόσφατα, υπάρχουν και πολλά άλλα.
http://gravityandthewind.blogspot.com/2010/01/blog-post_14.html

Νοσφεράτος είπε...

9. Για τον πρωτοφασισμό, δεν υπάρχει αγώνας για τη ζωή· αντίθετα, η ζωή είναι ένας συνεχής αγώνας. Επομένως, ο ειρηνισμός ισοδυναμεί με συναλλαγή με τον εχθρό. Είναι κακός, γιατί η ζωή είναι ένας συνεχής πόλεμος. Αυτό, όμως, επιφέρει ένα «σύμπλεγμα Αρμαγεδδώνα». Εφόσον οι εχθροί πρέπει να ηττηθούν, θα πρέπει να υπάρξει μια τελική μάχη, μετά από την οποία το κίνημα θα έχει υπό τον έλεγχό του ολόκληρο τον κόσμο. Μια τέτοια «τελική λύση», όμως, θα σημάνει την αρχή μιας περιόδου ειρήνης, μιας Χρυσής Εποχής, πράγμα που έρχεται σε αντίφαση με το δόγμα του συνεχούς πολέμου. Κανείς φασίστας ηγέτης δεν έχει καταφέρει ποτέ να λύσει αυτό το πρόβλημα.
http://gravityandthewind.blogspot.com/2010/01/blog-post_14.html

Νοσφεράτος είπε...

λοιπόν . σε ενα εντελώς παραξενο μπλογκ το οποιο εχει αυτοπροσδιοριστει ως αριστερο και του οποιοιυ το 70 %ή και 90 % των αναρτησεων ειαι λιβελλοι εναντιον αλλων μπλογκερς αλλά και προοδευτικών η αριστερων ανθρωπων
ειδα -οχι βεβαια με εκπληξη οτι η παρουσα αναρτηση εχει παρει μια ..τιμητική θεση -στα δεξια σε πλαισιο κειμενου-χωρις δυνατοτητα σχολιων - και φυσικά χωρις καμμια αναφορα στη πηγη .(αυτο φυσικά ειναι το λιγοτερο)

Το πιο πάνω σχολιο,στολιζεται μεζι με τον υπφαινομενο ως μη ..αρκουντως θυμωμενο, μη αρκουντως ..αριστερό,ή αντιφασιστικο, και επιπλεον με μια ''κακια''λέξη την οποιο το εν λογω μπλογκ χρησιμοποιει πολλακις και μαλλον κατι ..σημαινει.
. Το εν λογω πλαισιο κειμενου και η αναδημοσιευσις -χωρις φυσικά αναφορα- συμπληρωνεται απο διαφορες περιεργες κατηγοριες εναντιον του εδω γραφοντος οτι το ..ρετουσαρισεδιοτι εβαλα την εικονα και τα βιντεο που το συνοδευουν ..
επι ολων αυτων (και πολλών αλλων που διαπραττει το εν λόγω περιεργο ιστολογιον για τα οποια θα τα πουμε αλλη φορα)
εχω να πώ τα εξής:

Νοσφεράτος είπε...

1.. εφοσον ζουμε ακομα σε μια δημοκρατια (και οχι σε φασισιστικό καθεστως) διατηρω καθε δικαιωμα να..ρετουσαρω τις δικες μου αναρτησεις((που δεν ειναι υβριστικές) κα στο δικο μου μπλογκ με εικονες , βιντεακια κλπ .Ετσι διατηρω το δικαιωμα να βαζω εικονες ειτε εκ των υστερων ειτε ..εκ των προτερων .. Το αν καποιοι θεωρουν οτι δεν εχω αυτο το ..δκαιωμα,αυτο εχει να κανει με δικοτυς ..προβλημα.

Νοσφεράτος είπε...

2. για την εγκληση οτι το παρόν σχολιο μου δεν ηταν αρκουντως θυμωμένο. εχω να πω τα ..εξής
α) θα περιμενε κανεις οτι οι ..εγκαλουντες θα ειχαν γεμισει τοο δικό τους ιστολογιο με οργισμένες και πολύ πολύ πολύ ..θυμωμένες αναρτησεις εναντιον τοσο των μαυρων κοκκων της νεας κυβερνησης οσο και των φαιογαλανων .. Πλήν ομως μια ενδελεχής μελετη του ιδικου τους ιστολογιου αναδεικνυει το οτι -περαν των λοιδωριστικών εως ακρως υβριστικών για προοδευτικους μπλογκερ αλλά και προοδευτικά επωνυμα πολιικά προσωπα δεν υπάρχει ουτε μια (1) αμιγώς αντιφασιστικ΄΄η η εστω αντιακροδεξια αναρτηση στο εν λόγω μπλογκ το οποιοι αρεσκεταιθ να ..αυτοπροσδιοριζεται ως ..αριστερο (και μαλιοστα καθιερωσε και ..αριστερο μετρο
β) συνεχιζεται

Νοσφεράτος είπε...

β. Οσον αφορά την απουσια θυμου και επιδειξης συναισθηματων απο το ανω μου σχολιο ,εχω να πώ το εξης:
υπάρχει το γνησιο συναισθημα .. Υπαρχει ομως και το κατα φαντασιαν συναισθημα.. Ο λαροσφουκώ εχει ηδη μιλήσει για τους καταφαντασιαν παθιασμένους και στις μερες μας εχουμε δει πολλους κατα φαντασιαν και κατα συστημα..θυμωμένους .. θα θυμισω τοο γνωστο ποιημα του Μ. Αναγνωστακη που ταιριαζει σε πολλές περιπτωσεις και σημερα:Μανώλης Αναγνωστάκης

Φοβάμαι

Φοβάμαι

τους ανθρώπους που εφτά χρόνια

έκαναν πως δεν είχαν πάρει χαμπάρι

και μια ωραία πρωία –μεσούντος κάποιου Ιουλίου–

βγήκαν στις πλατείες με σημαιάκια κραυγάζοντας

«Δώστε τη χούντα στο λαό».

Φοβάμαι τους ανθρώπους

που με καταλερωμένη τη φωλιά

πασχίζουν τώρα να βρουν λεκέδες στη δική σου.

Φοβάμαι τους ανθρώπους

που σου 'κλειναν την πόρτα

μην τυχόν και τους δώσεις κουπόνια

και τώρα τους βλέπεις στο Πολυτεχνείο

να καταθέτουν γαρίφαλα και να δακρύζουν.

Φοβάμαι τους ανθρώπους

που γέμιζαν τις ταβέρνες

και τα 'σπαζαν στα μπουζούκια

κάθε βράδυ

και τώρα τα ξανασπάζουν

όταν τους πιάνει το μεράκι της Φαραντούρη

και έχουν και «απόψεις».

Φοβάμαι τους ανθρώπους

που άλλαζαν πεζοδρόμιο όταν σε συναντούσαν

και τώρα σε λοιδορούν

γιατί, λέει, δεν βαδίζεις στον ίσιο δρόμο.

Φοβάμαι, φοβάμαι πολλούς ανθρώπους.

Φέτος φοβήθηκα ακόμα περισσότερο.

συνεχιζεται.

Νοσφεράτος είπε...

2.β.α. παρενθεση

τοεν λόγω παραξενο ιστολογιο δεν παραλειπει να αφησει εναντιον μου και ενα υπουλο υποννοουμενο: οτι δηθεν συντασσομαι με την ...''θεωρια'' των δυο ακρων (περι μαυρου και ..κοκκινου φασισμου)

οταν ειναι πασιδηλο σε οσους παρακολουθουν τοσο αυτο το ιστολογιο οσιο και τις παρεμβασεις σχολια μου εδω και αρκετα χρονια -οτι ειμαι πληρρως αντιθετος σε αυτη την θεωρια(των ..δυο ακρων ): τοσο θυμζοντας οτι ιστορικά ο φασισμος ναζισμός ειναι φαινομεν αποκλειστικά της ακροδεξιας ( παρολο που η ακροδεξια αφομοιωωσε διαστρεβλωτικά τοσο εναν γενικολογο δηθεν ''αντικαπιταλιστικό''' λόγο και πολλους πρωην..''αριστερους'' που κατεληξαν ακροδεξιοι (και φυσικά ετσι συμβανει παντα στην ιστορια: διαλεκτικά και οχι στατικά)

β) οσοκαι το οτι αντιταχθηκα σθεναρα και στη γνωστη θεωρια οτι η εθνική αντισταση του 41-44 , δεν ηταν παρα ενας ''εμφυλιος μεταξυ κομμουνιστων και ..συνεργατων των Γερμανών .. ''
Αυτά ειναι γνωστα (το οτι ειμαι πληρως αντιθετος στη ν ..θεωρια των δυο ακρων οπως και γνωστη η σταση μου . Παρολαυτα τον εν λόγω περιεργο ιστολογιο επιμενει στη πληρη καιυπουλη διαστρεβλωση (με αναρτησεις χωρις δυνατοτητα αντιλογου οπου πετα τις βρωμικες κουτσουλιες του)για προφανεις λογους
τωρα : Οπως καιαλλου ειπαη ..δημοκρατια ΔΕΝ ειναι ενα αποτελεσμα καποιων ..φιλελευθερων ιδεων πλατωνικου τυπου αλλά μια Δυναμική ''αγωνιστική'' κατα Σανταλ Μουφ-κατασταση η οποια -ανεξαρτητως προθεσεων -ειναι αποτελεσμα κυριως της δρασς της Αριστερας.Αυτο μπορουμε να το δουμε και στην μεταπολιτευση την Ελληνική -οπποιος παραβλέψει την συμβολή της Αριστερας στην εδραιωση της μαλλον δεν καταλαβαινει τιποτε ..κλεινει προς το παρο η παρενθεση

Νοσφεράτος είπε...

3.α. Αφου ειπαμε τα..προκαταρκτικά ας δουμε και λίγο την ουσια δηλαδή το σχολιο της παρουσης αναρτησης:
ο φασισμος ειναι κι αυτος μιαιδελογια και α) σχηματιζεται δυναμικά και με αλληλεπιδρασεις -οπως καε ιδεολογια και β) κατα τον δυναμικό σχηματισμο της ιδεολογιας σημασια δεν εχουν τοσο οι λέξεις οσο η δομηση , η συναρθρωση των λέξεων, ως σημαινονων,αθως και η ιστορική -πολιτική συγκυρια. Οπως σε μια προταση ηοι λέξεις αποκτουν διαφορετικό σημαινομενο αναλογα με την δομη της προτασης :

ετσι για παραδειγμα : αν θυμηθουμε το συνθημα του Ανδρεα Παπανδρεου ''η Ελλάδα στους ΕΛΛΗΝΕς '' συνθημα των αρχωντης δεκαετιας του 80...:

Στο τοτε ιστορικο περιβαλλον και στην συναρθρωση της τοτε Ρητορικής ηταν ολοφανερο οτι ΔΕΝ αφορουσε στους ..μεταναστες (αλλά στους Αμερικανους κλπ) διοτι -μεταξύ αλλων τοτε δεν ..ειχαμε μεταναστες στηην Ελλάδα.


το ιδιο ακριβως συνθημα 'η Ελλάδα στους Ελληνες'' ειπωμενο απο το στομα Καρατζαφερη , 20 και 30 χρονια μετα . ηταν και ειναι ολοφανερο οτι αφορα ακριβώς ΣΤΟΥΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ.

Νοσφεράτος είπε...

3.α ΣΥΝΕΧΕΙΑ
κρισιμο για την κατανοηση του ανωτερω ειναι η λακανική διακριση Σημαινοντος - σημαινομενου . Για τον Λακάν υφισταται μια ασυμμετρια το σημεινον εχει προτεραιοτητητα εναντι του Σημαινομένου : ακουμε πρωτα λέξεις και μετα , εκ των υστερων τις δινουμε Νοημα
Ετσι το νοημα της λεξης Δημοκρατια αλλάζει διαρκώς επανοηματοδοτειται εκ των Υστερων
το ιδιομε τη λέξη ΛΑΟΣ ή εθνος
επαναποκτουν διαρκώς νοημα εκ των υστερων αναλογα α) με την συγκυρια και τις προκλησεις της β) με την συνειδητη προσπαθεια φορεεων πολιτικής ιδεολογιας ( κμματα , ΜΜΕ , διαμορφωτες κοινης γνωμης )
επισης τα σημανοντα συναρθρωνονται διαφορετιθά σε κα;θε συγκυρια : Εντελώς διαφορετιθκά συναρθρωνονταν οι λεξεις Δημοκρατια , Λαός και εθνος στην περειοδο του Μεσοπολεμου π.χ , διαφορετικά μεταπολεμικά , διαφορετικά κατα την δεκαετια του 90. Αν περιοδους ,ξεχασμένα σημαινοντα ανα δυονται και υπερτονιζονται , καιθ αλλα υπο-τονιζοονται
ετσι πχ κατα την δεκαετια του 90 υπερτονιστηκε η λέξη ΑΤΟΜΟ .. και η εννοια του ..μεσαιου χρου .. Σημερα το σκηνικό των λέξεων και των επανοηματοδοτησεων τους αλλάζει..

ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ

Νοσφεράτος είπε...

μιας και βαριεμαι ας βαλω κι εδω ενα μου βποιηματακι που εβαλα αλλο
ΝΟΣΦΕΡΑΤΟΣ says:
27/10/2011 στις 12:26 μμ

ανεκαθεν ο φασισμος αγαπητε ταμιστα
δεν βγηκε ολοσούμπιτος,μοναχος μες την πιστα
κιαν εχε στιγμα πάντοτε την δεξιά την μαυρα
παντα του πρυπέθετε μια μανια λαυρα
τουτεστιν ταμιστακο μου ο φασισμός γεννηθη
σε κλιμα εθνικιστικό με αγρια τα ηθη
κι υπήρχανεκατρωθεν κραυγες υπέρ της βιας
κα για κρεμάλες φωναζαν και αλλας τιμωριας

μουμαθε κατι η ζωή,πως ,παντοτε οι κλεφτες
πάντα ξελαρυγγιζονται πως αλλοι ειναι’οι κλέφτες
φουσκώνουνε τα μαγουλα και δειχνουν καποιον αλλον
το κανουν για ξεκαρφωμα-ετσι νομιζω -μαλλον
-αναλογα και οι Ναζι εκει στην Βαιμαρη
παρισταναν τους ηρωες,πως ειχανε παπάρι
οι αλλοι ητανε πουστηδοι κιαυτοι μου ταχα αντρες
κιοταν αποκαλύφθηκε πως παιζαν με τις χαντρες
και κανανε και Οργια ,κιειχανε ερωμενους
αγριευαν,παρισταναν τους…συκοφαντημένους
γιατι ειναι αναποφευκτο: ο καθε εις αλήτης
καθε που τρωει τα λεφτα ,(του Παγκαλου ) κοπριτης
καθε ψευτρονι ανικανο ,καθε ταγμαΤαλήτης
πως παριστανει τον καλό ,και πως δεν ειναι θυτης….
κι αυτήνα την κατασταση ,αγαπητε Ταμιστα
βλέπω να επανερχεται και πάλι μεσ την Πιστα
μη ταχα δενσυνεβη αυτο μετα την κατοχή
που βγήκαν ..”εθνικοφρονες” αυτοι που ησαν Χι ;
και βγαζανε ως μιασματα αυτους που αΝτιστεκόταν
αυτο συνεβη αλλωστε μετα την Χουντα, οταν
φωναζε για ξεκαρφωμα Ο καθε εις Χουνταιος
κι εκαννε ταχα αντισταση ακομα και ο..Τεως;
ΓιατΙ ειν’αδιεξοδος η των ανθρωπων φυση
σ’αυτο το αινιγματικό δεν βλέπω αλλη λυση
παρα να υποψιαζοιμαι πως ολοι που φωναζουν
λένε ..”κρεμαλες” και Γουδί κι υστερικά κραυγαζουν
το κανουν για να κρυψουνε τον πωλο τον δικό τους
βγαζοντας ματι αλλουνου φυλανε το δικο τους
(συνεχιζεται)

Ανώνυμος είπε...

http://antiphono.wordpress.com/2011/11/17/%CE%B7-%CE%B1%CE%BA%CF%81%CE%BF%CE%B4%CE%B5%CE%BE%CE%B9%CE%AC-%CF%83%CF%84%CE%BF-%CF%80%CE%BB%CF%85%CE%BD%CF%84%CE%AE%CF%81%CE%B9%CE%BF-%CE%B7-%CF%85%CF%80%CE%BF%CF%85%CF%81%CE%B3%CE%BF%CF%80%CE%BF/

Ανώνυμος είπε...

http://sarantakos.wordpress.com/2011/11/17/mpesa/

Ανώνυμος είπε...

http://xyzcontagion.wordpress.com/2011/11/12/makis-voridis-synedrio-lepen/

Ανώνυμος είπε...

εν τω μεταξύ είναι τοσο άσχετοι απο την κουλτούρα της Αριστεράς που δεν αναγνωρίζουν καν την Λοττα Λενυα.Κατ τα άλλα ..''αριστεροι''
Γ.

Νοσφεράτος είπε...

ΓΙΑ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΤΙ ΛΕΕΙ Η ΚΑΤΑΠΤΥΣΤΗ ΑΝΑΡΤΗΣΗ -ΠΡΟΒΟΙΚΑΤΣΙΑ εναντιον μου ΑΠΟ το παραξενο μπλογκ των ..''αριστερων ''
ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΠΕΡΙΘΩΡΙΟΥ. ΕΓΓΡΑΦΗ #53 (ΣΑΒΒΑΤΟ, 12.ΧΙ.2011)
ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΠΕΡΙΘΩΡΙΟΥ. ΕΓΓΡΑΦΗ #53 (ΣΑΒΒΑΤΟ, 12.ΧΙ.2011)
Τού κόσμου το περίγελο χαράματα μπλογκάρει (& UPDATE, 13.XI.2011)


Ναι, χαράματα, στις τρεις παρά, μέσα στη μαύρη νύχτα! Διότι η αγανάκτηση για τη συμμετοχή στην κυβέρνηση τών μαύρων εθνολαϊκιστών τού ΛΑΟΣ, αλλά και των ορθόδοξων τοιούτων τής ΝΔ («Σαμαρούλες»), με τις ευλογίες των ‘‘σοσιαλιστών’’ του ΠΑΣΟΚ με τους οποίους θα συγκυβερνούν πλέον δεν τον αφήνει να κοιμηθεί. Ο θυμός τον πνίγει! Και πώς αλλιώς; Είναι δυνατόν να μείνει αδιάφορος για το άνοιγμα τής κερκόπορτας στα …Καρατζαφεράκια αυτός, ένας ορκισμένος αντιφασίστας; —εννοείται, όπως όλοι οι ‘‘συνεπείς’’ αντιφασίστες, ορκισμένος τόσο εναντίον τού μαύρου όσο και του κόκκινου φασισμού (una faccia,una razza!)…

Έτσι, ίππευσε την αντιφασιστική, ηλεκτρονική πένα του κι άρχισε να γράφει. Συγχωρείστε του τις απίστευτες ύβρεις και τις βλάσφημες χριστοπαναγίες. Ήταν εκτός εαυτού με εκείνους, που, ενώ είχε πιστέψει ότι θα έφραζαν το δρόμο στο φασισμό και το ρατσισμό, αυτοί, αντίθετα, τρώνε και πίνουν με τον Βορίδη και τον Άδωνι. Καταλαβαίνετε τώρα… Μοιραία λοιπόν, κατέληξε να γράψει τον παρακάτω …λίβελο:

«ενα σχολιο για τις εξελιξεις

περα απο το ζητημα του ευρω κλπ υφιστανται αλλα τρια που υποβώσκουν στο εσωτερικο μετωπο.: το ζητημα των ελευθεριων , το κοινωνικο ζητημα ,και το μεταναστευτικο (που συνδεεται και με τον ρατσισμο).

το ποιο θα επικρατησει στη δημοσια Ρητορική και ΑΤΖΕΝΤΑ αλλά και το ΠΩΣ θα συναρθρωθει με τα αλλα δυο , θα κρινει και τις μετεπειτα εξελιξεις: ο δρομος για την κολαση ειναι στρωμενος με τα κυριαρχα σημαινοντα στη δημοσια ατζεντα».

Μην παρεξηγήσετε ότι προτάσσει το ζήτημα του ευρώ. Είναι τα κατάλοιπα —οικονομισμός, (ευρω)διεθνισμός, κ.λπ.— από την εποχή που ήταν αριστερός, παλιά. Τώρα είναι σκέτος αντιφασίστας. Πώς λέει η διαφήμιση «Σάββας σκέτος»; Έ, κάπως έτσι!

Σκέτος, αγνός αντιφασίστας λοιπόν.

Κι όπως βλέπετε, πολύ-πολύ …θυμωμένος! Ας τον κρατήσει κάποιος πριν κάνει κανένα …κακό! ;-)


UPDATE: Το περίγελο έσπευσε να ‘‘επιδιορθώσει’’, και μάλιστα …φωτογραφικά(!), τον …λίβελο εναντίον τού …αντιφασιστικού ΠΑΣΟΚ που ποστάρισε. Ω γνήσιος ‘‘αντισταλινικός’’, αλλά προηγμένος, εκσυγχρονισμένος που λένε, δεν κατέφυγε απλώς στην αφαίρεση προσώπων από την ανάρτηση. Έκανε κάτι καλύτερο: πρόσθεσε ολόκληρη φωτογραφία που δεν υπήρχε στο αρχικό δημοσίευμα! Φυσικά, στη ζούλα, ‘‘πούστικα’’ που λένε (παλιά του τέχνη κόσκινο!).

Δεν ξέρει ο ευήθης ότι σε αυτές τις περιπτώσεις, όπως και στις δημοσκοπήσεις, έγκυρη είναι η αυθόρμητη έκφραση της γνώμης.

Όχι η …ρετουσαρισμένη!

Νοσφεράτος είπε...

τωρα.. Αντιπαρερχομαι το υβριστικό -υπουο υφος και την ..''πουστικια'' που ξεκαρφωνουν και την νπραγματική ιδεολογια τωνεν λόγω ..υποκειμενων
και αναρωτιεμαι
σε τι ετσουξε αυτο το σχολιο τα εν λόγω ..πλασματα και αντεδρασαν τοσο προβοκατορικα ; τι ακριβώς τους πειραξε ; τι τους χαλάει;

Νοσφεράτος είπε...

για να το δουμε ξανα :

περα απο το ζητημα του ευρω κλπ υφιστανται αλλα τρια που υποβώσκουν στο εσωτερικο μετωπο.: το ζητημα των ελευθεριων , το κοινωνικο ζητημα ,και το μεταναστευτικο (που συνδεεται και με τον ρατσισμο).

το ποιο θα επικρατησει στη δημοσια Ρητορική και ΑΤΖΕΝΤΑ αλλά και το ΠΩΣ θα συναρθρωθει με τα αλλα δυο , θα κρινει και τις μετεπειτα εξελιξεις: ο δρομος για την κολαση ειναι στρωμενος με τα κυριαρχα σημαινοντα στη δημοσια ατζεντα».

γιατι χαλαστηκαν τοσο ;

Νοσφεράτος είπε...

Ο ηλίθιος κι ο πανηλίθιος (ένα και το αυτό πρόσωπο)


…ασχολείται να αναλύσει —τρομάρα του!— για ποιους λόγους επισημάναμε, στην προηγούμενη ημερολογιακή μας σημείωση (12.ΧΙ.2011), τη γαργάρα του για τη συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ – ΝΔ – ΛΑΟΣ (κάτι φληναφήματα περί της προσοχής που πρέπει να δοθεί στο ποια ζητήματα θα επικρατήσουν στη δημόσια ατζέντα ήταν στρακαστρούκες για την τιμή των αντιφασιστικών όπλων…). Και προσπαθεί, ο πανηλίθιος, να τεκμηριώσει την άποψη ότι μας ενόχλησαν αυτά τα πυροτεχνήματα, λόγω της αντιφασιστικής και αντιρατσιστικής τους ‘‘αιχμής’’ (κλίμακας …καρφίτσας!). Όπως ‘‘τεκμηρίωσε’’ το ‘‘ρατσισμό’’ μας όταν, μιλώντας για έναν μαύρο Έλληνα, παραλλάξαμε το στίχο τού Εγγονόπουλου από «ωραίος σαν Έλληνας» σε …«ωραίος σαν άνθρωπος»!!!

Στο μεταξύ, κάνει γαργάρα το άλλο: ότι ο αναντάμ-παπαντάμ εθνολαϊκιστής Άνθιμος βγήκε, για μια ακόμα φορά, λαύρος υπέρ τής παραμονής τής Ελλάδας με νύχια και με δόντια στη ζώνη τού ευρώ. Δηλαδή υπέρ τής ίδιας ακριβώς ιδέας, την οποία ο πανηλίθιος, ορκισμένος εχθρός τού εθνολαϊκισμού (όπως τον καταλαβαίνει αυτός βέβαια, καταλαβαίνετε…), αγωνίζεται εδώ και ενάμισο χρόνο να υποστηρίζει με νύχια και με (βρυκολακίστικα) δόντια σε όλη τη μπλογκόσφαιρα!!!

Πώς το λένε στα γήπεδα; «Όσο νυχτώνει η πούτσα μεγαλώνει»;

Ε, ακριβώς αυτό! ;-)

Νοσφεράτος είπε...

κοστασαρανε και μια φωτο ενος ατομου με ειδικες αναγκες (για να γελοιποιησουν ) και για να αποδειξουνε πως...δεν ειναι ρατσισται..

----------------------------
τι να πει κανεις..
---------------------------------
κατ τ΄ αλλα: καταλαβαν τιποτις απο το σχολιο;

Ανώνυμος είπε...

καλά το οτι κάνουν διαρκώς προβοκατόρικες αναρτήσεις εναντιον σου (σε πλαισιο χωρις δυνατοτητα απάντησης )και με ζητημα αιχμής τον εθνολαικισμό δείχνει και το τι τους τσούζει ..Αμ τον Ανθιμο; θα σου φορτωσουν τωρα και τον.... Ανθιμο;

πάντως φαίνεται οτι παρακολουθούν το ιστολόγιο σου ανελλιπώς
Γ.

Νοσφεράτος είπε...

περι ..δημοψηφισματων
http://e-cynical.blogspot.com/2009/12/blog-post_29.html

Νοσφεράτος είπε...

''…). Και προσπαθεί, ο πανηλίθιος, να τεκμηριώσει την άποψη ότι μας ενόχλησαν αυτά τα πυροτεχνήματα, λόγω της αντιφασιστικής και αντιρατσιστικής τους ‘‘αιχμής’’ (κλίμακας …καρφίτσας!)''
το σχολιο που ειναι στη πιο πάνω αναρτηση δεν εχει να κανει ουτε με ..δηθεν ''θυμωμένες'' αντδρασεις ουτε με ..αντιφασιστικές αιχμές
απλώς διατυπώνει μια προταση -προβλεψη για την δημοσια ατζεντα και το που θα κινηθει η ακροδεξια εθνολαικιστικη προπαγανδα

.. Και απευθνεται σε οσους μπορου να σκεφτουν .

Ανώνυμος είπε...

για έναν μαύρο Έλληνα, παραλλάξαμε το στίχο τού Εγγονόπουλου από «ωραίος σαν Έλληνας» σε …«ωραίος σαν άνθρωπος»!!!
''''''''''''''''''''''''''''''''''
καπως σαν να λέμε
΄΄αυτος ο παπαγαλος μιλάει ΣΑΝ ανθρωπος ''
αυτος ο χιμπατζης κοιτάει ΣΑΝ ...ανθρωπος ''
κ.ο.κ

καλά μωρέ .. Ειπαν μια κουβέντα τα παιδιά .. τι το λένε και το ξανα..λένε;
Γ.

Ανώνυμος είπε...

ασε που αρχισαν να ρετουσάρουν και να εξαλειφουν τις βαρειές κουβέντες των γηπέδων

Γ.

Νοσφεράτος είπε...

η αθλιοτητα,το απυθμενο μισος και το κμπλεξ δεν μπορουν να κρυφτουν . ξεχειλιζουν απο παντου σχεδον τον(τους) λυπαμαι(η μαλλον οικτιρω)ειναι -λενε - και..νεα παιδια

Ανώνυμος είπε...

εν τω μεταξύ δεν φτανει που ειναι πρωτα μαλακιστηρια ειναι και αντιποντιοι ρατσιστές
ε ρε και να το δει ο Ποντος και αριστερα και ιδιως ο ομερ που δεν σηκώνει μυγα στο σπαθι του, θα τους κανει του αλατιού :)
δες εδω :

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΠΕΡΙΘΩΡΙΟΥ. ΕΓΓΡΑΦΗ #50 (ΤΡΙΤΗ, 1.ΧΙ.2011)
Χουλιγκάνικο


–Τι είναι;

–Μαλάακαας!

–Τι είναι;;

–Μαλάακαας!!

–Τι είναι;;;

–Είναι μαλάκας,
πόντιος είναι και μαλάκας
Είναι μαλάαακας
Πολύ μαλάακας μαλάαακας!!!
------------------------

ετσι ειπαν τα ΑΝΤΙΠΟΝΤΙΑΚΆ ΜΑΛΑΚΙΣΤΗΡΙΑ:
πόντιος είναι και μαλάκας

Γ.

Νοσφεράτος είπε...

ελα μωρε χεστους ..εχουν ΧΟΝΤΡΟ προβλημα , φαινεται
-------------------------
εντω μεταξύ θαθελα να πληροφορησω το φιλοθεαμον κοινό οτι εχω να πατησω εκει πουξερουν μέρες και μέρες .Αρα αυτα τα''βρίσκομαι προς στιγμή στη σπαμιέρα '' ειναι πίπαι για εσωτερική καταναλωση.

Ανώνυμος είπε...

τότε γιατί το λεει;
Γ.

Νοσφεράτος είπε...

Ε δεν κατάλαβες; Για να εντυπωσιασει τις ..κυριες

Ανώνυμος είπε...

πάντως ρε παιδί μου -έτσι για να αλλάξουμε και κουβέντα -είναι τρομερό πράμα αυτοί οι γεροντικοί παλιμπαιδισμοί και τα πείσματα.
Γ.

Νοσφεράτος είπε...

Αμ η γεροντο λιμπιντο; μη δουν κανα μισοφορι να ανεμιζει ..τους τρεχουν τα σάλια

Ανώνυμος είπε...

θεωρω οτι οταν εχει καποιος αποκλείσει καποιον αποτο μπλογκ του δε θα πρεπει μετα να αναφερεται σε αυτον εφοσον δεν θα εχει την δυνατοτητα απαντησης.
Γ,

Νοσφεράτος είπε...

κοιτα εχω κιαλλα πραματανα κανω φυσικά.. Αμα την βρισκουν αστους να την βρισκουν Δικο τους προβλημα.

Νοσφεράτος είπε...

''Στο μεταξύ, κάνει γαργάρα το άλλο: ότι ο αναντάμ-παπαντάμ εθνολαϊκιστής Άνθιμος βγήκε, για μια ακόμα φορά, λαύρος υπέρ τής παραμονής τής Ελλάδας με νύχια και με δόντια στη ζώνη τού ευρώ. Δηλαδή υπέρ τής ίδιας ακριβώς ιδέας, την οποία ο πανηλίθιος, ορκισμένος εχθρός τού εθνολαϊκισμού (όπως τον καταλαβαίνει αυτός βέβαια, καταλαβαίνετε…), αγωνίζεται εδώ και ενάμισο χρόνο να υποστηρίζει με νύχια και με (βρυκολακίστικα) δόντια σε όλη τη μπλογκόσφαιρα!!!'
-------------------------------
αν δεν ηταν οπως φαινονται στην φωτογραφια τος που κοτσαραν στην εναντιον μου συκοφαντική αναρτηση θα περιμενε κανεις να καταλάβουν οτι το εν λόγω σχολιο ακριβως αυτο Δεν κανει γαργαρα και το αντιμετωπιζει ως το κυριο σημαινον στις παρουσες εξελιξεις. Αλλα ας μην ειμεθα ..ρατσισται . Τοσο μπορουν τοσο καταλαβαινουν

Ανώνυμος είπε...

αυτα για τον ..ωμό εκβιασμο προς τον καυμενο τον Αντωνάκη τα ειδες;

Γ.

Νοσφεράτος είπε...

θελει η να κρυφτει χαρα δεν την αφηνει

Ανώνυμος είπε...

εν τω μεταξυ αρχιζει παλι το παλιο τροπαρι της ταυτισης πολιτικου φιλελευθερισμού με τον οικονομικο νεο φιλελευθερισμό οπως ακριβως κάνουν οι νεο φιλελεύθεροι και οι εχθροί των συνταγματικών ελευθεριών
Και άκου και το άλλο το ωραίο : επειδη -λένε - ο διεθνισμός ειναι ..δι-εθνισμός αρα οι ..διεθνιστες είναι και..εθνικιστές ,,Μωρε τι ναι τούτοι

Γ.

Από το Μοντέρνο στο Μεταμοντερνο -Στη τέχνη και στη Κοινωνία. Πέτρος Θεοδωρίδης

  Πέτρος Θεοδωρίδης (τμήμα κινηματογράφου Α.Π.Θ ) Από το Μοντέρνο στο Μεταμοντερνο Στη τέχνη και στη Κοινωνία   Α. :Μοντερνισμός   ...