κιενα μου σχολιο
-
μαλλον ζουμε στο εσωτερικό μιας τεραστιας αλλαγής που συμβαινει και σε
ολον τον κοσμο και ειδικά στην Ευρωπη .. Δεν ξερουμε αν ολα αυτά ειναι
ωδινες τοκετου η σπασμοι θανατου . Ισως και τα δυο μαζί.....
-παντως τα ζουμε απο μεσα ..και εδω και στην Ιταλια .....Ας μη μιλάμε ευκολα για ...''λαική αντισταση '' ..
Εδω εχουμε εναν εξατομικευμένο Λαικισμο νεου Τυπου .. εξαλλου υπάρχουν διαφορές αναμεσα στον Κυνικο δεξιο νεοφιλευθερο λαικισμό του Μπερλουσκονι και στον δημοκρατικό λαικισμό νεου τυπου του Γκριλο ..
δεν ειναι το ιδιο..
αλλά οτι εχουμε καθε τοσο κι εναν νεο λαικισμό να ξεφυτρωνει απο το πουθενα και να σαρωνει αυτοτο βλέπουμε τα τελευταια χρόνια και θα το ξαναδουμε ..
Δεν ειναι απαραιτητα κακό αλλά ουτε και καλό ..
ο κοσμος μας προχωρα μεσα απο ολο και πιο ακανονιστα Ζιγκ Ζαγκ
1 σχόλιο:
Συμφωνώ απολύτως με το άρθρο. Όπως σχολίασα κι εκεί ο Γκρίλο είναι ακριβώς η αυθόρμητη πολιτική στάση των Ιταλών να έρθουν στο προσκήνιο και να αναζητήσουν μία διαφορετική εκπροσώπηση μακριά από τα κομματικά συμπλέγματα του παρελθόντος.
Και αυτό το πέτυχαν. Ως κόμμα είναι το πρώτο στις εκλογές (τρίτο επειδή υπάρχουν συνασπισμοί). Ουσιαστικά, δηλαδή, ο Γκρίλο εξέφρασε το μεγαλύτερο κομματικό μέρος των Ιταλών ψηφοφόρων. Ένα κόμμα χωρίς οργανωτικές βάσεις, τόσο πρόσφατο κατάφερε κι εξέφρασε το -30% των Ιταλών.
Ο Γκρίλο εκφράζει ακριβώς την αγωνία και την αντίθεση των Ιταλών στην πολιτική λιτότητας, στα αδιέξοδα της πολιτικής των μνημονίων (σε συνδυασμό με τον καταποντισμό του Μόντι) ειδικά σε μία χώρα με τόσο ισχυρή βιομηχανία, τόσες εξαγωγές και την 5η κάτοχο χρυσού στον πλανήτη. Οι Ιταλοί αντιλήφθηκαν ότι η λιτότητα δεν είναι πρόβλημα αντικειμενικό, αλλά πρόβλημα τεχνητό.
Δημοσίευση σχολίου