Αναγνώστες

Κυριακή 2 Δεκεμβρίου 2012

Το Όνειρο του Τζοναθαν Χαρκερ














Το Όνειρο του Τζοναθαν Χαρκερ(''Δράκουλας' του Στοκερ)Φαντάζομαι ότι θα είχα αποκοιμηθεί …δεν ήμουν μόνος . Το δωμάτιο ήταν το ίδιο απαράλλακτο από τότε που μπήκα μέσα… Στο φως του φεγγαριού απέναντι μου ήταν τρεις κοπέλες ,πού από το ντύσιμο και την εμφάνιση μου φαινόταν αρχόντισσες Εκείνη τη ώρα σκέφτηκα μήπως ονειρεύομαι , γιατί παρόλο που το φεγγάρι ήταν πίσω τους,δεν υπήρχε καμία σκιά στο πάτωμα . Πλησίασαν και με κοίταξαν λίγο και μετά ψιθύρισαν κάτι μεταξύ τους . Οι δύο ήταν μελαχρινές με μακριά γαμψή μύτη σαν του Κόμη και μεγάλα σκοτεινά και διαπεραστικά μάτια που σε αντίθεση με το χλωμό κίτρινο σεληνόφως έμοιαζαν κόκκινα. Η άλαλη ήταν ξανθιά , κατάξανθη με πυκνά κυματιστά Χρύσα μαλλιά και μάτια σαν χλομά ζαφείρια. Ένιωθα σα να γνώριζα το πρόσωπο της , σαν να το ήξερα σε σχέση με κάποιο αόριστο φόβο, αλλά δεν μπορούσα εκείνη τη στιγμή να θυμηθώ πώς και που. Και οι τρεις είχαν ασπρα αστραφτερά δόντια που γυάλιζαν σαν μαργαριτάρια πάνω στα κόκκινα σαν ρουμπίνια αισθησιακά τους χείλι. Υπήρχε κάτι πάνω τους που μ¨εκανε να νιώθω αμήχανα΄κάποιο πόθο και συγχρόνως έναν θανάσιμο φόβο . Ένιωθα στην καρδιά μου την αμαρτωλή, φλογερή επιθυμία να με φιλήσουν με αυτά τα κόκκινα χείλη»



Τα ερωτικά όνειρα ή εφιάλτες (incubus και succubae) αφθονούσαν και κατά τον Μεσαίωνα και – σύμφωνα με τον Wilhelm Heinrich Roscher- μπορούν να ταξινομηθούν σε δύο τύπους σύμφωνα το φύλο του ερωτικού δαίμονα. Ετσι η γερμανική μεσαιωνική δεισιδαιμονία έκανε διάκριση μεταξύ του θηλυκού ερωτικού φαντάσματος (mare) και του αρσενικού(Mar) Υπάρχουν πάρα πολλές και, από μια πλευρά ιδιαίτερα ρομαντικές ιστορίες και θρύλοι ,σύμφωνα με τους οποίους οι ονειρευόμενοι ερωτεύονται το φάντασμα ο Roscher αναφέρει το παράδειγμα μιας γυναίκας που πρόβαλε με απόλυτη σοβαρότητα τον ισχυρισμό ότι εδώ και χίλια χρόνια ήταν σύζυγος του Διαβόλου , κοιμόταν μαζί του κάθε βράδυ και είχε κάνει μαζί του δεκαπέντε παιδιά.αλλά και πώς ο Σολομών Μαιμονίδης ,πού ασχολούνταν επί μακρόν με την Καμπάλα, έτυχε σε κάποιο Όνειρο του να απολαύσει τον καταδεχτικό εναγκαλισμό του αγγελικού δαίμονα Σεχίνα

17 σχόλια:

Γιάννης είπε...

ε και στα παραμύθια οι άνθρωποι αρπάζουν νεράιδες κλέβοντας το μαντίλι με το οποίο μπορούν και γίνονται αυτές αόρατες, κι έτσι αυτές τούς παντρεύονταν. σε μια άλλη εκδοχή υπάρχει ο θείος έρως (μόνο που προφανώς δεν υπάρχει σεξ) ενώ σε μια παρα-άλλη ο Απόλλων και η Σελήνη ξεσάλωναν με τις/τους θνητές/ούς

Νοσφεράτος είπε...

γενικά πεφτει πολύ πολύ ξεσαλωμα με πλασματα (ιδως γυναικες της φανατσιας μας )

Το λεγε νομίζω και ο Οσκαρ Ουαιλντ: με τη φαντασιωση ειναι καθαρά , Φτηνά και γνωριζεις και ενδιαφεροντες ανθρωπους (να το ψαξω)

Ανώνυμος είπε...

Εγώ έχω απορίες με αυτό το δημοσίευμα -
1) Η γυναίκα που ήταν γυναίκα του Διαβόλου για χίλια χρόνια, πως τα κατάφερε και έζησε τόσο πολύ?
2) Γιατί τέτοιες ιστορίες υπήρχν μόνο το Μεσαίωνα , και όχι σήμερα? Μήπως δεν υπάρχει πιά ο Διάβολος??

-Τώρα , για τις φαντασιώσεις, και οι γυναίκες φαντασιώνουν,βρε παιδιά, με διαβόλους,τριβόλους, ινκουμπους, σακουμπους κτλ.
Ξέρετε, ο κάθε πικραμένος και η καθε υστερικιά, κάτι τέτοιο θα βρούνε για να διανθίσουν την κατά τ' άλλα βλοσυρή και γκρίζα καθημερινότητα που τους περιβάλλει ( καλύτερα ίσως, έτσι δεν θα πέσουν στα ναρκωτικά, που στοιχίζουν και πολύ..)

Αφροξυλάνθη

Νοσφεράτος είπε...

Αφροξυλάνθη
1)Αμ πόσα χρονια ηθελες να ζησει μια γυναικα που ταχε με τον Διαολο
Στο κατω κατω αν δεν ζουσε τοσα χρονια ο Διαολος θα ταχε μαζί της ;
Διοτι ,,Ως γνωστον ο Διαολος εχει απειρο χρόνο (και βαρεμάρα)
καθοτι αεργος
Εξου και το γνωστον : Δουλεια δεν ειχε ο Διαολος γ... τα παιδια του
Προκειμένου λοιπόν να μην εχει απειρο ελευθερο χρονο και καταλήξει εις την αιμομιξιαν
Δεν θαπρεπε και η Γυνή του να ζησει χιλια χρονια

2) Ποιος σου ειπε οτι δεν υπάρχουν και σημερα;Απλώς πρεπει να το ψαξεις (και να μυηθεις )
και ναπροσπαθησεις

(αν ερθεις αρκετες φορες εδώ μεσα , θα σου πώ ..μια (σημερινη)

3) Πίκρα και υστεριες θα βρεις
μονο στους θεουσους και θεουσες και στα λεγομενα ''καλά'' κοριτσια που πανε στον Πραδεισο και οχι στα ''κακά'' που Πανε ..παντου
Αμήν

Ανώνυμος είπε...

Noσφεράτε,
ξέρω ΄ότι υπάρχουν τέτοιες ιστορίες και σήμερα- γιατί ο Διάβολος ζεί ακόμα, και θα ζεί, μέσα στον άνθρωπο, σαν το "άλλο", το διαφορετικό και το αλλόκοτο, το "απαγορευμένο".. Γενικά , ψάχνω κάποια , σχετικώς σχετικά, θέματα..
Αλλά, μύηση? Δεν πιστεύω στη μύηση, γιατί προυποθέτει ότι υπάρχουν κάποιοι που ξέρουν τα "μυστικά" της " μύησης" καλύτερα από μένα, μύηση ίσον μασημένη γνώση, που βέβαια χρωματίζεται από τον χαρακτήρα, και την προσωπικότητα του κάθε "μυούντος".
-Πάντως , το στύλ της γραφής σου , κάτι σε Πλούτωνα, και Ποσειδώνα μου κάνει...

Εγραψες:"αν ερθεις αρκετες φορες εδώ μεσα , θα σου πώ ..μια (σημερινη)"

_Λοιπόν, πές μου την ιστορία- νομίζω ότι μπήκα ήδη αρκετές φορές - αν όμως όχι, κανένα πρόβλημα, μπαίνω αμέσως σε όλα τα βιντεο των Monty Pythons και κάνω σχόλιο!

Αφροξυλάνθη

Υ.Γ.
Ξέρω πολλές γυναίκες του Διαβόλου, σημερινές - τις λένε όλες Λιλιθ και γράφουν ξελιγωμένα ποιήματα στο Ιντερνέτ.

Νοσφεράτος είπε...

Αγαπητη Αφροξυλάνθη
1)παρατηρώ οτι ολα σας τα σχολια τα γραφετε μετά τις 12μμ..
2) τωρα ..τα περι μυησεως ..αντιθετως με σας δεν νομίζω οτι μυηση σημαινει μασημενη γνωση ... Ισα ισα ..Σημαινει γνωση με Παιδεμα μαζί δηλάδή Παιδεια ..

Σημαινει προσπαθεια .. και φυσικά και καποια Ιεραρχια , αυθεντια(auctoritas) οπως θελετε πεστε ..

Dηλαδή αγαπητη ..στη Μυηση ο /η μυουμενος /η ΘΥΣΙΑΖΕΙ ΚΑΤΙ για να μαθει κατι -μοχθει ..πως να το πουμε ..

Κι αυτό-ο μοχθος - δινει στη Γνωση
αξια ..Δεν την ευτελίζει
(δεν ξερω αν εγινα κατανοητος )

3)Για ιστορια που σας υποσχεθηκα .Την αξιζετε βεβαια ..Αλλά - και να με συγχωρειτε- δεν εχω αυτή την στιγμη την διαθεση και το χρόνο ..Αλλα την δικαιουσθε
και θα την αναρτησω καποια στιγμή
Αφιερωμενη σε Σας ..

4) Και φυσικά ειστε παντα καλοδεχτη οχι μονο στα των Μοντυ Παυθονς αλλά και σε ολΕς τις αναρτησεις ΤOY σπηλαιου ..
( να μη πω ...και απαραιτητη)

Ανώνυμος είπε...

Φίλτατε Νοσφεράτε,
1) Ο λόγος που γράφω συχνά μετά τα μεσάνυχτα ,θα μπορούσε να είναι-
α. Δουλεύω σε ταχυφαγείο 3 μ.μ. ως τις 11 μ.μ. και ξεδίνω μετά στο Ιντερνετ.
β.Δεν κοιμάμαι ποτέ, γιατί είμαι μεταλλαγμένη.
γ. Είμαι βρυκόλακας με εθισμό στο Ιντερνετ, και ξυπνώ τα μεσάνυχτα.(σήμερα όμως έχω ρεπό, γιατί είναι η Πρωτοχρονιά του θρησκευτικού έτους!)

2) " Γνώση με παίδεμα.."
- Η πραγματική ετυμολογία της λέξης Παιδεία- παιδεύω, είναι " διδάσκω, μαθαίνω κάποιον," παιδί συνήθως. Η σημερινή έννοια του "παιδεύω=ταλαιπωρώ" είναι μεταγενέστερη. Η γνώση δεν πρέπει να είναι ταλαιπωρία, αλλά χαρά - ίσως και παιδική χαρά!
Η σκέψη ότι για να αποκτήσουμε Γνώση πρέπει να ταλαιπωρηθούμε, ενέχει έννοιες που μας έχουν φυτευτεί απο την ιουδαιοχριστιανκή παιδεία - την έννοια της θυσίας, του πόνου, και της ταλαιπωρίας, της δημιουργίας ενοχών κτλ., για να φτάσουμε στην πολυπόθητη "σωτηρία". Οχι ότι πιστεύω ότι όλα γίνονται χωρίς προσπάθεια, δεν είναι έτσι, αλλά άλλο η προσπάθεια και άλλο η ταλαιπωρία. Σημασία έχει η βαθύτερη κατανόηση των πραγμάτων, και αυτό θέλει εμπειρίες, πιθανά αρνητικές καμιά φορά.
Είμαι θιασώτης του "παίζω και μαθαίνω"!
Οσο για τις αυθεντίες... όποιος νομίζει ότι έφτασε στην κατάσταση της αυθεντίας, κατα τη γνώμη μου, χάνει το παιχνίδι, και τη χαρά της καινούργιας γνώσης- γιατί η γνώση είναι ένα συνεχές και ανανεούμενο ταξίδι για τον θνητό!
3) Για το στόρυ, θα περιμένω..
4)Ευχαριστώ, κύριε Νοσφεράτε μου, για τα καλά σας λόγια...Χαρά μας να διανθίζομεν το βλόγκ σας με τας εξυπνάδας μας!

Αφροξυλάνθη

Νοσφεράτος είπε...

Κυρια η Δεσποινις Αφροξυλανθη
Η χαρά ειναι δική μου
(πραγματι ..οταν βλεπω τα χαριτωμενα σας σχολιακια κανω Χαρούλες)

Τωρα ..κοιταξτε!!
στα περι Μοχθου και Μυησεως που σας εγραψα πριν .. Ποιος σας ειπε οτι το εννοω Ιδουοχριστιανικώς ( τι σχεση εχωμεν εμεις οι Νοσφεράτοι με τον Χριστανισμό; Θεέ και Κυριε!!)
Παιγνιωδως ομιλαγα ... και Εννοουσα και γω Παιχνιδια . Μοχθηρα μεν αλλά παιχνιδια ..
Οσο για τα περι Αυθεντιας ..Ελπίζω να μην εννοησατε οτι θεωρώ τον εαυτό μου Αυθεντια

Εσας εννοουσα ..Μαλλον εσεις ειστε η Αυθεντια ..Απο εσας ζητώ να με μυσησετε

Δουλος σας

Ννοσφερατος .

Ανώνυμος είπε...

Kύριε Νοσφεράτε μου,

1)Μπορείτε να με αποκαλείτε "Κυρία" δεδομένου ότι όλες οι γυναίκες είναι κυρίες μετα την εφηβεια. Ο ¨ορος "δεσποινίς" είναι πεπαλαιωμένος, άσε δε που παραπέμπει ενίοτε καισε αρνητικούς συνειρμούς, όπως " γεροντοκόρη".

2)Αν και το όλο πνεύμα του πόστ σας διαπνέεται από λεπτή ειρωνία, και σαρκασμό μπορώ να πώ ( εμ , τι περιμένεις απο κάποιον που παίζει ΜΟΧΘΗΡΑ παιχνίδια?- η να μην αρχίσω τώρα με το "Θεέ και Κύριε!" - καλά το είπα εγώ πρίν, πολύς Πλούτωνας και Ποσειδών πέφτει στη φάση), σας απάντώ ότι

α) δεν είμαι αυθεντία (απλώς ξερόλα είμαι)

β)Αδυνατώ να σας μυήσω σε οτιδήποτε - να σας πληροφορήσω,η ενημερώσω, ευχαρίστως.Αλλά σε τί?

Επίσης , αδυνατώ να σας "μυσήσω", όπως αναφέρετε , έστω και με ύψιλον!

-Ερώτημα- μήπως κατάγεστε απο την Κεφαλλονιά? Η κατάληξη - άτος στο Νοσφεράτος ,εκεί παραπέμπει..

-Παράκληση- μην ξαναυπογραψετε τα πόστ που απευθύνονται σε μένα ως " Δούλος σας", γιατί θα γίνουμε από δυό χωριά!( της Κεφαλονιάς)

Ολως υμετέρα,

Αφροξυλάνθη

Νοσφεράτος είπε...

Αγαπητη κυρια Αφροξυλανθη

ελπίζω να μη παρεξηγειτε τη Μοχθηρια μου...
οπως σας εχω ηδη πει -εχετε γινει δη απαραιτητη
-Δεν καταγομαι απο τηνν Κεφαλλονια ... Το αρχικό μου ονομα ητο Λουσιφεριαδης . Το Νοσφεράτος ειναι Ψευδωνυμο

(εχω κιαλλα Βουρκολακας, Τζιτζι τζι τζι μιτζιχονττζιρας κλπ
Ειλικρινώς Δικός σας

Ανώνυμος είπε...

ΛΟΥΣΙΦΕΡΙΑΔΗΣ! Επρεπε να το είχα καταλάβει - Πόντιος!

Εμμμ, τώρα, κύριε Νοσφεράτε μ', παρά το χιούμορ, έχω καταλάβει απόλυτα ποιός είσθε...μπρρρρ...ελπίζω να μην μου κρατάτε κακία που είπα σε άλλα σχόλια κάτι ειρωνικό για διαβόλους, τριβόλους, καθώς και τις συζύγους σας τις Κυρίες Λίλιθ -έκτακτες κυρίες, και με καλλιτεχνικές και φιλοσοφικές ανησυχίες οι περισσότερες - χάριν αστεϊσμού τα είπα,έτσι για να ευθυμήσουμε λιγάκι ντε!

Δεδομένου αυτού, με όλο το θάρρος και με το συμπάθειο, θα ήθελα να σας ζητήσω μιά προσωπική χάρη...ερ..εσείς σίγουρα θα έχετε τον τρόπο σας με κάτι τέτοια..θέλω να πώ, θα έχετε μιά ιδιαίτερη ικανότητα σ' αυτά, πως να το πώ...

_ Μηπως σας βρίσκεται καμμιά κατάρα πρόχειρη, να τη ρίξω σε κάποιους ακατανόμαστους που με παίρνουν ανώνυμα τηλεφωνήματα και το κλείνουν, ας πούμε κάτι σε να τους στέλνει ο ΟΤΕ, η Forthnet,η Hellas-on-line, η όποια εταιρεία τηλεφωνίας είναι τέλος πάντων, υπέρογκους λογαριασμούς, και επίσης κάθε φορά που πάνε να τηλεφωνήσουν, να βρίσκουν το τηλέφωνο γεμάτο κόλλα, η οδοντόπαστα - και εδώ η μάρκα της κόλλας και οδοντόπαστας δεν ενδιαφέρει- ή έστω, να το έχει κατουρήσει ένας αρσενικός μαύρος γάτος?
Με το συμπάθειο και πάλι, Νοσφεράτε μου, που πήρα το θάρρος να το ζητήσω αυτό, θα σας καταλάβω αν αρνηθείτε, φαντάζομαι πολλοί θα σας ζητούν ρουσφέτια μόλις μάθουν ποιός είστε - αλλά, να εξηγηθώ από τώρα - μη μου ζητήσετε την ψυχή μου για ένα τόσο δα ρουσφετάκι - μόνο ένα ψυχογράφημα , δικό σας όμως, θα μπορούσα να προσφέρω, με την ταπεινή μου -σατανική, κατα την εκκλησία - τέχνη.
Αν και, δεν γνωρίζω αν το πρόγραμμα στον υπολογιστή παίρνει τόσο παληές ημερομηνίες...

Αφροξυλάνθη

Ανώνυμος είπε...

Αφροξυλανθη

Θα στο κανω το ρουσφετι

παρε με τηλ
στο
666-666-666-666-666-666-666
αν βγει ο αυτοματος προσεξε τι θα του πεις ε;
(αν τον μπερδεψεις σου βγαζει την ψυχή (μεχρι να καταλαβεις τι λεει..)

λουσιφερ.

Ανώνυμος είπε...

A, τώρα έχουμε και παρεμβολές απο τον "ανώνυμο¨' Λούσιφερ!

Εγώ αποχωρώ,

Ανθοξυλιά

Νοσφεράτος είπε...

Exmm..
ελπίζω να ξαναρθεις
αφροξυλανθη

(μετά τις 12 ,,,θα ειμαστε μονοι)

ο δείμος του πολίτη είπε...

Το απόσταγμα από όλα αυτά είναι ότι ουσιαστικά κάθε ερωτικό στοιχέιο και φυσικά το ίδιο το σεξ- θεωρούνταν άμεσα κάτι το σατανικό, κάτι το κακό κι ανήθικο.

Μαρια Νικολαου είπε...

Αμ πόσα χρονια ηθελες να ζησει μια γυναικα που ταχε με τον Διαολο
Στο κατω κατω αν δεν ζουσε τοσα χρονια ο Διαολος θα ταχε μαζί της ;

ΚΑΛΟ!

Νοσφεράτος είπε...

μαρια καλώς ηρθες

Ο χρόνος σβουριζει προς πάσα κατεύθυνση

 Έχετε  παρατηρήσει  το  ποσο    εύκολα     και  ανεξήγητα     χάνονται  -  λές  και τα κατάπιε  η θάλασσα  -   ζητήματα  που  μας  απασχόλη...