Αναγνώστες

Κυριακή 9 Δεκεμβρίου 2012

David Harvey Η κατάσταση της μετανεωτερικότητας - Διερεύνηση των απαρχών της πολιτισμικής μεταβολής


-->Η 
κατάσταση της μετανεωτερικότητας - Διερεύνηση των απαρχών της 
πολιτισμικής μεταβολής











Ειδοποιήσεις

Η κατάσταση της μετανεωτερικότητας - Διερεύνηση των απαρχών της πολιτισμικής μεταβολής
Εκδότης: Μεταίχμιο
Συγγραφέας: Harvey, David
Μεταφραστής: Αστερίου, Ελένη
Επιμελητής: Σπυριδάκης, Μάνος
Επιμελητής: Δερμεντζόπουλος, Χρήστος Α.
Υπεύθυνος Σειράς: Σπυριδάκης, Μάνος
Υπεύθυνος Σειράς: Δερμεντζόπουλος, Χρήστος Α.
ISBN: 960-455-540-5
Τίτλος πρωτοτύπου: The Condition of Postmodernity
Έτος Έκδοσης: 2009
Σελ.: 488
Εξώφυλλο: Μαλακό εξώφυλλο
Διαστάσεις: 24χ17

Έχουν γραφτεί πολλά για το φαινόμενο που περιγράφεται με ποικίλους τρόπους ως η μετανεωτερική κατάσταση και για τη μεταμοντέρνα κουλτούρα, αρχιτεκτονική, τέχνη και κοινωνία. Σ' αυτό το βιβλίο ο David Harvey επιδιώκει να ορίσει τι εννοούμε με αυτόν τον όρο στα διαφορετικά πλαίσια του και διερευνήσει πόσο ακριβής και χρήσιμος είναι ως περιγραφή της σύγχρονης εμπειρίας. Όμως το βιβλίο περιέχει πολλά περισσότερα. Ο συγγραφέας αναπτύσσει την κοινωνική και σημασιολογική ιστορία -από τον Διαφωτισμό μέχρι σήμερα- του μοντερνισμού και της έκφρασής του στις πολιτικές και κοινωνικές ιδέες και διεργασίες, καθώς και στην τέχνη, τη λογοτεχνία και την αρχιτεκτονική. Εξετάζει ιδιαίτερα με ποιον τρόπο το νόημα και η αντίληψή μας για τον χρόνο και τον χώρο μεταβάλλονται στον χώρο και τον χρόνο και δείχνει πώς αυτή η μεταβολή επηρεάζει τις ατομικές αξίες και τις πιο θεμελιακές κοινωνικές διαδικασίες.
Το βιβλίο ξεχωρίζει όχι μόνο για την ξεκάθαρη και κριτική ανάλυση των επιχειρημάτων που στηρίζουν τις απόψεις για τη νεωτερικότητα και τη μετανεωτερικότητα, αλλά και για τη διορατική συμβολή του στην ιστορία των ιδεών και της σχέσης τους με την κοινωνική και πολιτική αλλαγή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Μοντέρνο στο Μεταμοντερνο -Στη τέχνη και στη Κοινωνία. Πέτρος Θεοδωρίδης

  Πέτρος Θεοδωρίδης (τμήμα κινηματογράφου Α.Π.Θ ) Από το Μοντέρνο στο Μεταμοντερνο Στη τέχνη και στη Κοινωνία   Α. :Μοντερνισμός   ...