Αναγνώστες

Κυριακή 9 Δεκεμβρίου 2012

ΕΚΟΝ ΡΗΓΑΣ ΦΕΡΑΙΟΣ: Η νεολαία που ήθελε να αλλάξει τον κόσμο/www.theinsider.gr



1 σχόλιο:

Ενη είπε...

Νοσφεράτε γεια σου

Τι μου θύμισε αυτό το ποστ σου,οχι οτι ειχα κάποια σχέση με τη συγκεκριμένη νεολαια, αλλά

οταν, εκει προς το τέλος της δεκαετίας του ΄70 μιά φίλη αριστερή μου πρότεινε να πάμε να ακουσουμε τον Λεντάκη και αλλους ομιλητές οπου ειχε διοργανωθει ενα κάποιας μορφης "ελευθερο πανεπιστήμιο" από τον ιδιο τον Λεντακη, σε μια αιθουσα του Δημαρχειου εκει ψηλά στον Υμηττο.



Εκει λοιπόν δυο τρεις φορές την εβδομάδα γίνονταν ο χαμός απο ακροατές ειδικά οταν μιλουσε ο Λεντακης, εξοχος ομιλητής, ο οποιος "πηγαινοερχονταν" απο το ενα θέμα στο αλλο με μια επιδεξιότητα απίστευτη, ομως ποτέ χάνοντας τον κύριο στοχο του που ηταν η ενημέρωση ενος ποικίλου ακροατηρίου γύρω απο θέματα ιδεολογίας αλλά και πρακτικης της Αριστεράς εκεινης της εποχής και οχι μόνο.
Το ακροατήριο γέμιζε την αιθουσα αλλά και τις σκάλες και τους διαδρόμους πολλές φορές ορθιο.

Και εκει βρίσκονταν πάντα οι νεολαιοι των κομμάτων αλλά ο Ρήγας Φεραιος εκανε την παρουσία του εντονότατη και με τις παρεμβάσεις του αλλά και με κάποια οργανωτική σύνδεση με τις εκδηλώσεις, αν δεν κανω λάθος.
Ηταν και αλλοι εκπρόσωποι νεολαιων οπως του ΠΑΣΟΚ ισως και του ΚΚΕ αλλά οι Ρηγάδες ηταν οι πλέον "ορατοι".

Να σημειώσω επίσης οτι εκει γίνονταν και μια σχετική "ζύμωση" για να φέρουν καινουργια μέλη στις οργανώσεις τους.
Το ακροατήριο εκανε κάποιες παρεμβάσεις και οι νεολαιοι των κομμάτων "επεσήμαιναν" τις πλεον ενδιαφέρουσες, οποτε τους πλησίαζαν για γνωριμία που ισως θα ειχε ως αποτέλεσμα την ενταξη στο κόμμα.
Εκει ψηλά στον Υμηττό οι νεολαιοι τοτε....εδιναν ρέστα.












Από το Μοντέρνο στο Μεταμοντερνο -Στη τέχνη και στη Κοινωνία. Πέτρος Θεοδωρίδης

  Πέτρος Θεοδωρίδης (τμήμα κινηματογράφου Α.Π.Θ ) Από το Μοντέρνο στο Μεταμοντερνο Στη τέχνη και στη Κοινωνία   Α. :Μοντερνισμός   ...