Αναγνώστες

Πέμπτη 7 Μαρτίου 2013

Να αποσυρθούν άμεσα οι αστυνομικές δυνάμεις από την Ιερισσό

Να αποσυρθούν άμεσα οι αστυνομικές δυνάμεις από την Ιερισσό

Λύση μέσα από δημόσιο διάλογο και όχι ωμή καταστολή
Ο κ. Δένδιας- και όσοι στο κυβερνητικό στρατόπεδο καλύπτουν τις μεθοδεύσεις και τις ενέργειές του- ανακάλυψε στα πρόσωπα μαθητών νέους «τρομοκράτες». Μέχρι πρότινος οι αστυνομικές δυνάμεις φρόντιζαν να δημιουργούν κλίμα εκφοβισμού σε αυριανούς πολίτες, επισκεπτόμενοι  σχολείο και απαιτώντας την προσαγωγή μαθητών. Τώρα αποφάσισαν να τους «διδάξουν» εμπράκτως τις επιπτώσεις των χημικών, με την αθρόα εκτόξευση δακρυγόνων ακόμα και σε σχολικό χώρο.
Όλα αυτά συμβαίνουν εν έτει 2013 στην Ιερισσό Χαλκιδικής. Στο στόχαστρο τους είναι οι κάτοικοι της κωμόπολης οι οποίοι αντιτάσσονται στα σχέδια εξόρυξης χρυσού, που απειλούν τη βιωσιμότητα της Χαλκιδικής, καταστρέφοντας το φυσικό περιβάλλον και την υγεία των κατοίκων. Με πρόφαση την όντως καταδικαστέα βίαιη ενέργεια στις Σκουριές Χαλκιδικής. Για μια ειλημμένη, όπως φαίνεται, κυβερνητική απόφαση, που αγνοεί επιδεικτικά τις αντιδράσεις και την αγωνία των κατοίκων, η οποία δεν έχει καν κριθεί δικαστικά και φυσικά δεν πέρασε ποτέ έστω και από ελάχιστη διαβούλευση.
Οι Οικολόγοι Πράσινοι καταδικάζουν την εισβολή των ΜΑΤ στην Ιερισσό και τη ρίψη χημικών και δακρυγόνων ακόμη και στο σχολείο του χωριού, που είχε ως αποτέλεσμα και τραυματισμούς μαθητών. Το χωριό αυτό υφίσταται τις τελευταίες εβδομάδες μια απίστευτη επίθεση και στέρηση των στοιχειωδών ανθρώπινων δικαιωμάτων των κατοίκων του, με πρόσχημα τις "έρευνες" για τους δράστες του εμπρησμού των μηχανημάτων της εταιρείας Ελληνικός Χρυσός στην εξαιρετικής οικολογικής σημασίας περιοχή Σκουριές, στο αρχέγονο δάσος του Όρους Κάκαβος. Λήψη DNA χωρίς συναίνεση, προσαγωγές ανηλίκων, εισβολές σε σπίτια για έρευνα  και συλλήψεις, που δεν απέχουν πολύ από «απαγωγές».
Ο ευρωβουλευτής των Οικολόγων Πρασίνων,  Νίκος Χρυσόγελος, δήλωσε σχετικά:
«Καλώ τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, κ. Δένδια να αποσύρει άμεσα τις αστυνομικές δυνάμεις και να εγγυηθεί για την ασφάλεια και την προστασία των κατοίκων, αποκλιμακώνοντας την ένταση στη περιοχή. Σε άλλη περίπτωση θα είναι υπόλογος στην ελληνική κοινωνία και το δημοκρατικό πολίτευμα. Οι λύσεις μπορούν να έρθουν μόνο μέσα από το δημόσιο διάλογο και τη συναίνεση και όχι μέσα από την ωμή καταστολή και τη συλλογική απόδοση ευθυνών, πολύ περισσότερο για την επιβολή μιας επένδυσης που έχει σοβαρά νομικά, οικονομικά, κοινωνικά και περιβαλλοντικά προβλήματα».
Το Γραφείο Τύπου των Οικολόγων Πράσινων

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΠΗΓΑΔΑΚΙΑ

ΠΗΓΑΔΑΚΙΑ  Οι νέοι ίσως δεν μπορούν να κατανοήσουν ότι αυτά που λέμε τώρα Άυλα στο facebook στη δεκαετία του 70 τα λέγαμε εν σώματι στα πηγ...