Αναγνώστες

Σάββατο 5 Ιανουαρίου 2013

Αναγνώριση αθέλητου λάθους.. Αναδημοσιεύω την αξιοπρεπέστερη αναγνωριση λάθους .την πρωτη που βλέπω μετα απο 5 χρονια στην Ελληνική Μπλογκοσφαιρα απο το εξαιρετικο ανεξαρτητο κριτικό Μπλογκ της αριστεράς των Ροιδη -Λασκαρατου ..

Αναγνώριση αθέλητου λάθους


Αναγνώριση αθέλητου λάθους
Επειδή η σημερινή έκδοση της κυριακάτικης «Αυγής», σχολιαστές στο μπλογκ μας και άλλα μπλογκς της Αριστεράς συνεχίζουν το θόρυβο, με αφορμή μια εσφαλμένη πληροφορία που δημοσίευσα, παρʼόλο που πολλοί από τους επικριτές μου δεν εκπροσωπούν το άπαν της δεοντολογίας και έγραψαν μισές αλήθειες σε βάρος του μπλογκ και σε βάρος του άρθρου μου, κάνοντας και δίκες προθέσεων, ευχαρίστως να δημοσιεύσω ξανά, τώρα με τον πιο κεντρικό και επίσημο τρόπο που μπορώ, πως ο κ.Τσίπρας δεν συναντήθηκε στην Αργεντινή με μητροπολίτη μάρτυρα υπεράσπισης του Χρυσαυγίτη Περίανδρου. Το εσφαλμένο της πληροφορίας μου οφείλεται στο ότι βασίστηκα σε παλιό ρεπορτάζ για τη δίκη, πολύ έγκυρων δημοσιογράφων, πολύ έγκυρης  εφημερίδας, που χωρίς να κατονομάζει τον μητροπολίτη όπως έκανα εγώ, έλεγε «μητροπολίτης Ν.Αμερικής» έχοντας παραλείψει το τέως, γιατί για αυτόν επρόκειτο. Τελικά με επιστολή του ο δημοσιογράφος του συγκεκριμένου ρεπορτάζ μας διαβεβαίωσε πως όντως είχε γίνει λάθος.
Είναι φανερό σε κάθε καλόπιστο άνθρωπο πως το λάθος δεν ήταν μόνο δικό μου, πως η είδηση υπήρχε για 6 χρόνια αδιάψευστη στη διαδικτυακή ιστοσελίδα των δημοσιογράφων και πως μόλις εκφράστηκαν υπόνοιες για την ανακρίβειά της από  σχολιαστή και αντιλήφθηκα το βάσιμο των ισχυρισμών του, ζήτησα συγνώμη προκαταβολικά, ενημέρωσα το ποστ και μόλις η είδηση διαψεύστηκε το τροποποίησα δραστικά.
Επειδή μερικοί νομίζουν ότι βρήκαν την ευκαιρία να απαξιώσουν με τρόπο όχι ιδιαίτερα έντιμο, ένα πολύ ενοχλητικό μπλογκ και ένα γραφικό  μπλόγκερ ή και ενεργούμενο σκοτεινών προσωπικών προθέσεων ή ίσως και «φιλελεύθερων» (!) συμφερόντων, για το ΣΥΡΙΖΑ και την ηγεσία του (και όχι μόνο γιʼαυτούς, ενοχλητικό για πάρα πολλούς ισχυρούς, για όλους αδιακρίτως όσους κρίνει κατά τη συνείδησή του ένας απλός ενεργός πολίτης ότι σφάλλουν), που τους ασκεί κριτική από μια πολύ ιδιαίτερη, σχεδόν μοναδική και ασυνήθιστη, σκοπιά, ευχαρίστως δηλώνω και από εδώ, όπως είχα κάνει ήδη,  στο ποστ, στα σχόλια και σε άλλα μπλογκς που αναδημοσίευσαν, πως επρόκειτο για λάθος, πως ο κ.Τσίπρας δεν συναντήθηκε με μητροπολίτη μάρτυρα υπεράσπισης του Περίανδρου και πως ζήτησα και ζητώ και από εδώ συγνώμη και από τους δυο τους, προσδοκώντας πως οι πρόθυμοι υπερασπιστές του πιθανού αυριανού πρωθυπουργού, θα αναγνωρίσουν και αυτοί, πως αν δεν είμαι καλόπιστος, όπως φαίνεται να υπονοούν με τον τρόπο που γράφουν και με τις λεπτομέρειες της υπόθεσης που κρύβουν, δεν είμαι ολότελα ηλίθιος για να  κάνω εσκεμμένα ή από αντιεκκλησιαστικό (στο συγκεκριμένο ζήτημα τέως ή νυν μητροπολίτης δεν έκανε διαφορά) ζήλο ή από  αντισυριζικό πάθος ή από προσωπικό μίσος κατά του προέδρου τους, ένα τέτοιο λάθος. Έχω γράψει δεκάδες άρθρα κατά της πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ και του προέδρου του, πάντα, ισχυρίζομαι και η συνείδησή μου το πιστεύει, από αίσθημα καθήκοντος και από σκοπιά δημοκρατική, με βάση κάποιες σταθερές αρχές που θεωρώ ότι προδίδονται. Είναι η πρώτη φορά που διατυπώνεται τέτοιας έκτασης αντίλογος, όλα τα δημοσιεύματα αντιμετωπίστηκαν μέχρι τώρα με σιωπή ή περίπου σιωπή, εδώ έχω την εντύπωση πως βρέθηκε η αχίλλειος πτέρνα και εκφράστηκαν συσσωρευμένες αντιπάθειες που καραδοκούσαν, αναδεικνύοντας την ασημαντότητά μου σε υπέρμετρο μέγεθος.
Για πληρέστερη ενημέρωση μπορεί όποιος θέλει να επισκεφθεί το ενημερωμένο και τροποποιημένο ποστ:
http://roides.wordpress.com/2012/12/28/28dec12/

 σημ.Ν  Οσο για τα Θλιβερα κομπλεξιακά υποκειμενα(ο) του ξεφτιλισμένου προβοκατορικου μπλογκ  που εμφανιζονται(ετα) ως (ΤΑΧΑΜ)... αριστερα για να λασπωνουν να προβοκαρουν  και να συκοφαντουν γκαιμπελιστικα   οτι δεν μπορουν να φτασουν  -και βρηκαν ευκαιρια σαν λυσσασμένα  σκυλια να επιτεθουν και στους Ροιδη Λασκαρατο(οπως σε ολους  οσους θεωρουν σημαντικους )  βρισκοντας πατημα σε ενα λαθος , δεν εχω να πώ πλεον τιποτε ..ας τους χαιρονται οσοι τους χαιδεψανε  .. ας τους  παρουν στο ...σπιτι τους ..(αν δεν τους εχουν παρει ηδη )

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΠΗΓΑΔΑΚΙΑ

ΠΗΓΑΔΑΚΙΑ  Οι νέοι ίσως δεν μπορούν να κατανοήσουν ότι αυτά που λέμε τώρα Άυλα στο facebook στη δεκαετία του 70 τα λέγαμε εν σώματι στα πηγ...