Αναγνώστες

Δευτέρα 21 Ιανουαρίου 2013

Να χωριστούν τα «σιαμαία»! του Τριαντάφυλλου Μηταφίδη, εκπαιδευτικού:Ο χωρισμός Εκκλησίας-Κράτους είναι πλέον υπερώριμη κοινωνική ανάγκη!


Να χωριστούν τα «σιαμαία»!

του Τριαντάφυλλου Μηταφίδη, εκπαιδευτικού

Μετά τις αμαρτωλές «Συμπράξεις Δημόσιου-Ιδιωτικού Τομέα» ήρθε και η σειρά των «συμπράξεων» Κράτους-Εκκλησίας. Ή μάλλον, η «ευγενική χορηγία» του κράτους για τις αγοραίες δραστηριότητες του εκκλησιαστικού κατεστημένου.
Έτσι, μετά την φοροαπαλλαγή των δωρεών και των ακινήτων της Εκκλησίας - από την οποία χάνει το Δημόσιο 850 εκ. ευρώ ετησίως, σύμφωνα με το ΙΝΕ/ΓΣΕΕ - ο Οργανισμός Σχολικών Κτιρίων έδωσε το «συμβολικό ποσό» των 1.904.131 ευρώ στη Μητρόπολη Φθιώτιδας, ώστε να αποκτήσει την κυριότητα του οικοπέδου του 17ου Γυμνασίου Περιστερίου! Τι γενναιοδωρία! Και να σκεφθεί κανείς ότι τα ανικανοποίητα - και παρά τις απανωτές δικαστικές αποφάσεις - οικονομικά αιτήματα των εκπαιδευτικών κοστίζουν μόλις 17 εκ. ευρώ το χρόνο!
Το σχολείο αυτό κατασκευάστηκε το 2005 για να ανακουφίσει μια περιοχή που τη μαστίζουν η συστέγαση και η διπλοβάρδια. Μια περιοχή που τη διεκδικεί ολόκληρη, έως το Ποικίλον Όρος, η Μητρόπολη Φθιώτιδας, με τις ευλογίες του «πρωταθλητή της χριστιανικής φιλανθρωπίας» μακαριωτάτου Χριστοδούλου.
Ανάλογες διεκδικήσεις έχει η Εκκλησία και για τα οικόπεδα όπου κτίζονται το 3ο Λύκειο και το 4ο Γυμνάσιο Πετρούπολης. Σύμφωνα μάλιστα με επερώτηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννη Δραγασάκη, «η Εκκλησία λειτουργεί ως αντιπρόσωπος καταπατητών με τους οποίους έχει στήσει μια πρωτοφανή ‘κομπίνα’ σε βάρος του Δημοσίου αλλά και χιλιάδων αγοραστών οικοπέδων ή διαμερισμάτων που της καταβάλλουν χαράτσι από 3-7% επί της αντικειμενικής τους αξίας, ώστε να μην αμφισβητείται η κυριότητά τους».
Γι’ αυτό λοιπόν η φιλανθρωπική βιτρίνα της Αρχιεπισκοπής, η Μ.Κ.Ο. «Αλληλεγγύη», απειλεί με δίωξη τον αρθρογράφο της ΑΥΓΗΣ Δ. Γουσέτη, ώστε να σταματήσει την αποκαλυπτική του αρθρογραφία για τις συναλλαγές της Εκκλησίας με τον, κατά Χριστόδουλο, «σιαμαίο αδελφό της, την Πολιτεία»; Γι’ αυτό λοιπόν οι οπαδοί του «συμπονετικού συντηρητισμού» στην Κ. Ε. Γενικών Εξετάσεων στο θέμα της Έκθεσης ταύτισαν τον «ανθρωπισμό» με τη φιλανθρωπία και εξαφάνισαν το υπό κατεδάφιση, αναιμικό «Κράτος Πρόνοιας»;
Ο χωρισμός Εκκλησίας-Κράτους είναι πλέον υπερώριμη κοινωνική ανάγκη!

                     ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ, «Επωνύμως», Δευτέρα 4/6/07   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Μοντέρνο στο Μεταμοντερνο -Στη τέχνη και στη Κοινωνία. Πέτρος Θεοδωρίδης

  Πέτρος Θεοδωρίδης (τμήμα κινηματογράφου Α.Π.Θ ) Από το Μοντέρνο στο Μεταμοντερνο Στη τέχνη και στη Κοινωνία   Α. :Μοντερνισμός   ...