Αναγνώστες

Πέμπτη 5 Απριλίου 2012

Εξαγγέλλοντας στρατόπεδα ενεργοποιούν την ταχεία αποκέντρωση της ακροδεξιάς αντισυστημικής ριζοσπαστικοποίησης, προκαλώντας μετάσταση ρατσιστικών μορφωμάτων σε όλο το σώμα της ελληνικής επαρχίας.

Οι κκ. Χρυσοχοϊδης και Λοβέρδος διεξάγουν κοινή προεκλογική εκστρατεία στην Β’ Αθήνας στήνοντας από τηλεοράσεως μια εικονική «πολιτική ασφάλειας». Με ακροδεξιά ρητορική και πρακτική ελπίζουν ότι θα συγκρατήσουν τις ψήφους που κυλάνε προς τα εκεί. Οικειοποιούμενοι όμως λέξεις και σύμβολα του ρατσιστικού περιθωρίου φέρνουν το περιθώριο στο κέντρο. Ψευδόμενοι γιγαντώνουν τον υγειονομικό πανικό σε μια καθημαγμένη κοινωνία: οι εκθέσεις του ΚΕΕΛΠΝΟ και των Γιατρών του Κόσμου τεκμηριώνουν την λαθροχειρία. Εξαγγέλλοντας στρατόπεδα ενεργοποιούν την ταχεία αποκέντρωση της ακροδεξιάς αντισυστημικής ριζοσπαστικοποίησης, προκαλώντας μετάσταση ρατσιστικών μορφωμάτων σε όλο το σώμα της ελληνικής επαρχίας. Καλύτερη εκλογική καμπάνια δεν φανταζόταν το ανερχόμενο νεοναζιστικό μόρφωμα. Οι δυο υπουργοί μπορούν να είναι υπερήφανοι. Εντέλει, σε κάθε εποχή κρίσης αρθρώνεται και ο αντίστοιχος λόγος: «Όπου εμφανίζονται οι αρουραίοι φέρνουν στη χώρα τον αφανισμό, καταστρέφοντας τα αγαθά και τις τροφές των ανθρώπων. Στο πέρασμά τους σπέρνουν την αρρώστια, την πανώλη, την πανούκλα, τη λέπρα, τον τυφοειδή πυρετό, τη χολέρα, τη δυσεντερία κλπ. Είναι πανούργοι, δειλοί και ανελέητοι. Εμφανίζονται συνήθως σε μεγάλα κοπάδια. Ανάμεσα στα ζώα, ο αρουραίος αντιπροσωπεύει το στοιχείο της δόλιας υπόγειας καταστροφής, όπως ακριβώς οι Εβραίοι ανάμεσα σε όλους τους ανθρώπους». (Der ewige Jude, 1940).
πηγη!

Δέκα και μία αλήθειες για το μεταναστευτικό

Παροντισμος ,μνήμη ,παρελθόν

 Παροντισμος και παρελθόν : Ο Τραβερσο για τις νέες υποκειμενικές γραφές της ιστορίας  Ένζο Τραβέρσο Ιδιότυπα παρελθόντα Το «εγώ» στη γραφή ...