Αναγνώστες

Πέμπτη 19 Απριλίου 2012

αυτο το Υπουργειο το Πηρε κανεις;




2 σχόλια:

vripol είπε...

Ακριβώς.. Δείτε τί λέει ο άνθρωπος..'Η είναι βλάκας ή τρομερά ανάλγητος..


Από τήν συνέντευξη Αλογοσκούφη σήμερα στό Βήμα..


Οι αδικίες, οι συμβασιούχοι και η εργατική νομοθεσία
- Κύριε υπουργέ, υπάρχει μια κατηγορία ελευθέρων επαγγελματιών που ουσιαστικά είναι μισθωτοί. Πολλοί νέοι αμείβονται με μπλοκ παροχής υπηρεσιών. Ουσιαστικά πρόκειται για μισθωτούς χαμηλά αμειβόμενους, οι οποίοι τώρα θα κληθούν, αδίκως πιστεύω, να πληρώσουν επιπλέον φόρους.

«Κανονικά θα έπρεπε να πληρώνονται ως μισθωτοί. Στον ιδιωτικό τομέα δεν καταλαβαίνω γιατί πρέπει να πληρώνονται με σύμβαση, αλλά μέσω της εγκυκλίου εφαρμογής του φορολογικού νόμου, όπου μία σύμβαση έργου υποκρύπτει σύμβαση μισθωτής εργασίας, δεν θα ισχύσει η κατάργηση του αφορολογήτου».

- Πώς θα τις ξεχωρίσετε;

«Θα ισχύσει σίγουρα για τους συμβασιούχους του Δημοσίου, όπου είναι βέβαιον ότι εργάζονται με μισθωτική σχέση. Και κοιτάμε ακριβώς τον τρόπο να μην εφαρμοστεί η κατάργηση του αφορολογήτου σε αυτούς. Αλλά στον ιδιωτικό τομέα καταστρατηγείται η εργατική νομοθεσία όταν απασχολείς κάποιον ο οποίος είναι μόνιμος υπάλληλος με σύμβαση έργου».

- Ναι, δεν έχω αντίρρηση, αλλά σας λέω και πάλι ότι δεν είναι εύκολο να καταδειχθεί η διαφορά.

«Η εργατική νομοθεσία εκεί πρέπει να εφαρμοστεί. Αλλωστε για τους νέους επιτηδευματίες δεν εφαρμόζεται η κατάργηση του αφορολογήτου για τα πρώτα τρία χρόνια. Δηλαδή, ισχύει το αφορολόγητο και αυτό προβλέπεται στο σχέδιο νόμου.

Δηλαδή, κάποιος ο οποίος τα πρώτα τρία χρόνια της ζωής του κάνει μια σύμβαση έργου θα έχει το αφορολόγητο των 10.500 ευρώ. Αλλά μετά τα τρία πρώτα χρόνια δεν δικαιολογείται. Δεν δικαιολογείται, δηλαδή, να απασχολείς κάποιον έξι χρόνια στη δουλειά σου και να τον έχεις με σύμβαση έργου όταν επί της ουσίας είναι μισθωτός».

- Το ερώτημα όμως παραμένει: Τι θα γίνει με αυτόν τον κόσμο;

«Νομίζω ότι οι επιχειρήσεις που το κάνουν αυτό θα πρέπει να λειτουργήσουν με βάση την εργατική νομοθεσία. Η εργατική νομοθεσία είναι πολύ αυστηρή όσον αφορά τη σύμβαση εξαρτημένης εργασίας».




Το ΒΗΜΑ, 31/08/2008 , Σελ.: A10

Νοσφεράτος είπε...

ειναι και τα δυο

(και οταν εβαλα αυτό το ποστ ακριβώς ΑΥΤΟΝ ειχα στο μυαλό μου)

Υπουργειον παραξενα περπατημενων

Από το Μοντέρνο στο Μεταμοντερνο -Στη τέχνη και στη Κοινωνία. Πέτρος Θεοδωρίδης

  Πέτρος Θεοδωρίδης (τμήμα κινηματογράφου Α.Π.Θ ) Από το Μοντέρνο στο Μεταμοντερνο Στη τέχνη και στη Κοινωνία   Α. :Μοντερνισμός   ...