Αναγνώστες

Σάββατο 12 Ιανουαρίου 2013

ΓΙΑ ΤΗ ΛΕΞΗ ΦΑΣΙΣΤΑΣ και τη λεξη ΣΟΣΙΑΛΦΑΣΙΣΤΑΣ ... ΑΠΟ ΣΧΟΛΙΟ ΤΟΥ Καπετάν'Ενας

ΠΗΓΗ: 

http://sarantakos.wordpress.com/2011/03/19/libya/#comment-62859

Καπετάν'Ενας είπε


ΓΙΑ ΤΗ ΛΕΞΗ ΦΑΣΙΣΤΑΣ
Πενήντα χρόνια τώρα, οι δημοκράτες και αριστεροί ονόμαζαν φασίστες τους αντι-σημίτες, τους Ταγματασφαλίτες, τον Παπαδόπουλο, τον Πινοτσέτ, τον Πλεύρη. Επίσης, τους ονόμαζαν ΝΕΟΤΑΞΙΤΕΣ.(Μάλιστα,μάλιστα). Διότι η έκφραση Νέα Τάξη, ήταν του Χίτλερ. Υπήρχε νομίζω και οργάνωση παλιότερα, νεο-ναζί, που ονομαζόταν Νέα Τάξη.
Εδώ και καιρό,οι φασίστες άρχισαν να λένε όλους τους άλλους φασίστες και νεοταξίτες, για να θολώσουν τα νερά.
Επίσης μιλάνε για τον “δικτάτορα” Παπανδρέου και για τη Χούντα του Πασόκ. Προσοχή: Είναι λογικό να εκφραστή κανείς έτσι πάνω στα νεύρα του,ή στη διαδήλωση, όμως το Πασόκ και η Νουδού ΔΕΝ είναι χούντα. Τους ψηφίζουμε εμείς (όχι εγώ, προσωπικά). Η ευκολία διαφόρων για εύκολους χαρακτηρισμούς κρύβει τη διάθεση όχι να κατακεραυνώσουν τον ΓΑΠ, αλλά να εξυψώσουν τη χούντα.

.....................................................
*Κάποτε είχε λανσαριστεί και ο όρος σοσιαλφασίστας, και μάλιστα δυό φορές στην Ιστορία. Την πρώτη φορά, όταν οι αριστεροί του Γερμανικού μεσοπολέμου ονόμαζαν έτσι τους σοσιαλ-δημοκράτες (τελικά τις διαφορές τους τις έλυσαν σαν κρατούμενοι στις φυλακές του Χίτλερ)και τη δεύτερη φορά, όταν είχαν αποκληθεί έτσι οι Σοβιετικοί (και οι Κνίτες) από ακρο-αριστερούς, που όμως, περιέργως, δεν έβλεπαν τέτοιου είδους χαρακτηριστικά στον Μάο και τον Στάλιν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Οργασμός και χρόνος

 Το δογματικό μυθιστόρημα του οργασμού( η οργασμός και χρόνος) ----------------------σελ 40- 44. «Η ανοησία συνίσταται στην ανάγκη της κατάλ...