Αναγνώστες

Δευτέρα 3 Οκτωβρίου 2011

τι λέτε για αυτο:«Ψαλίδι» 50% και στους μισθούς των κληρικών ζητά η Τρόικα


Αναστάτωση στους κόλπους της Εκκλησίας έχει προκαλέσει η είδηση ότι η Τρόικα φέρεται να απαίτησε από την κυβέρνηση, σύμφωνα με δημοσίευμα, τη μείωση κατά 50% των μισθών των κληρικών που καταβάλλονται από το Δημόσιο.
Όπως αναφέρεται σε ρεπορτάζ της εφημερίδας «Βήμα της Κυριακής», στο πλαίσιο του στόχου για πρωτογενές πλεόνασμα στον προϋπολογισμό από το 2012, η Τρόικα προτείνει να αναλάβει η Εκκλησία την αναπλήρωση των απωλειών στους μισθούς των κληρικών.
Ως αποτέλεσμα, δεν αποκλείεται το ενδεχόμενο να τεθεί το ζήτημα προς συζήτηση στην επικείμενη σύνοδο της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος που θα συνεδριάσει από την ερχόμενη Τρίτη στο Συνοδικό Μέγαρο.
Υπενθυμίζεται, πάντως, πως ο υπουργός Οικονομικών, Ευάγγελος Βενιζέλος, κατά την συνάντησή του στις αρχές Ιουλίου με τον Ιερώνυμο, είχε διαβεβαιώσει τον Αρχιεπίσκοπο και τα μέλη της ΔΙΣ πως δεν θα εφαρμοστεί ένα τέτοιο μέτρο, επισημαίνοντας χαρακτηριστικά ότι «η μείωση στη μισθοδοσία του ιερού κλήρου, δεν θα εξοικονομούσε στο κράτος ιδιαίτερα σημαντικό ποσό».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η Δόξα των σιδηροδρόμων TONY JUDT

 TONY JUDT Η ΔΟΞΑ ΤΩΝ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΩΝ ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ ΚΩΣΤΟΥΛΑ ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗ ΕΠΙΜΕΤΡΟ ΣΤΑΥΡΟΣ ΖΟΥΜΠΟΥΛΑΚΗΣ ΜΟΡΦΩΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΕΘΝΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΗΣ ΑΘΗΝΑ 2013 ...