Αναγνώστες

Πέμπτη 27 Οκτωβρίου 2011

πρωτες ειδησεις μετα το κουρεμα: (νεα,ελευθεροτυπία,in.gr)

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ξέφρενη κούρσα ανόδου στο χρηματιστήριο μετά το «κούρεμα»

Τελευταία ενημέρωση: 27/10/2011 13:34
Άνοδο έως και 6,51% καταγράφει σήμερα ο γενικός δείκτης τιμών στο Χρηματιστήριο Αθηνών, ο οποίος έχει φτάσει στις 823 μονάδες, Ανοδικά κινήθηκαν οι ασιατικές αγορές, ενώ το ίδιο συμβαίνει και στα χρηματιστήρια της Ευρώπης που αντέδρασαν θετικά στη συμφωνία των Βρυξελλών.

ΕΛΛΑΔΑ

Βενιζέλος: «Απαλλάχτηκε το έθνος από ένα σημαντικό βάρος»

Τελευταία ενημέρωση: 27/10/2011 08:41
Απαλλάχτηκε το έθνος από ένα σημαντικό βάρος δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος, μετά το πέρας της Συνόδου Κορυφής στις Βρυξέλλες. «Αδυνατώ να πιστέψω ότι θα υπάρξει κάποιος που δεν θα θελήσει να στηρίξει αυτή τη συμφωνία» αναφέρει.

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Μπαρόζο: «Θεματοφύλακας» του ευρώ ο Όλι Ρεν

Τελευταία ενημέρωση: 27/10/2011 13:38
Στα χέρια του Όλι Ρεν εναποθέτησε σήμερα ο πρόεδρος της Κομισιόν τη διαχείριση του ευρώ, ανοίγοντας το δρόμο για τη δημιουργία θέσης υπουργού Οικονομικών της Ευρωζώνης, όπως ζητούν πολλοί ευρωπαίοι ηγέτες.

ΕΛΛΑΔΑ

«Πλήρως κατοχυρωμένες οι συντάξεις»

Τελευταία ενημέρωση: 27/10/2011 10:36
Η απόφαση για την Ελλάδα, στην οποία κατέληξε τα ξημερώματα η Σύνοδος Κορυφής της ΕΕ, είναι καλύτερη από εκείνη που είχε ληφθεί την 21η Ιουλίου, τονίζει η κυβέρνηση. Όσον αφορά τις συντάξεις, διευκρινίζουν ότι είναι πλήρως κατοχυρωμένες.
Συμφωνία για το «κούρεμα»
φέρνει ανάσα αλλά και δεσμεύσεις
Σας βοηθάμε αλλά θα πρέπει να γίνουν επώδυνες μεταρρυθμίσειςΤο θρίλερ λεπτό προς λεπτό«Μία καινούργια μέρα ξημερώνει» 
 
«Κλείδωσε» το κούρεμα στο 50% Εκτός αγορών για άλλα 10 χρόνια η Ελλάδα - Στέλνουν επιτόπιο εποπτικό μηχανισμό για όσο διαρκέσει το πρόγραμμα Σε συμφωνία με τις τράπεζες για κούρεμα της τάξης του 50 % του ελληνικού χρέους κατέληξαν ηγέτες των 17 κρατών μελών της ευρωζώνης έπειτα και από τις μαραθώνιες διαπραγματεύσεις που ολοκληρώθηκαν τα ξημερώματα. Ο στόχος -τον οποίο υπέδειξε πριν τη Σύνοδο η Άνγκελα Μέρκελ- είναι να περικοπεί το ελληνικό χρέος κατά 100 δισ. ευρώ και να φτάσει στο 120% του ΑΕΠ έως το 2020. Οι λεπτομέρειες του προγράμματος θα καθοριστούν κατόπιν διαπραγματεύσεων με το IIF. Για όσο διαρκέσει το πρόγραμμα η Κομισιόν σε συνεργασία με την τρόικα θα δημιουργήσουν επιτόπιο εποπτικό μηχανισμό για τη χώρα μας. Πλήρες θέμα...
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Μοντέρνο στο Μεταμοντερνο -Στη τέχνη και στη Κοινωνία. Πέτρος Θεοδωρίδης

  Πέτρος Θεοδωρίδης (τμήμα κινηματογράφου Α.Π.Θ ) Από το Μοντέρνο στο Μεταμοντερνο Στη τέχνη και στη Κοινωνία   Α. :Μοντερνισμός   ...