Αναγνώστες

Παρασκευή 28 Οκτωβρίου 2011

Η Επανάσταση Ξεκίνησε!Μαθητές έκαναν «unlike» μπροστά στην εξέδρα των επισήμων στην παρέλαση! /heroicodesembarazo

Η Επανάσταση Ξεκίνησε!

με Unlike:
Πηγή:http://www.protagon.gr/?i=protagon.el.moyfanet&id=9780

Μαθήτρια, συνεισφέρει στον διάλογο για την παιδείαΜαθήτρια, συνεισφέρει στον διάλογο για την παιδεία
Τη δική τους σύγχρονη μετάφραση του «Όχι», έκαναν τα παιδιά που παρέλασαν χθες, για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου, εκφράζοντας έτσι την άποψή τους για όσα συμβαίνουν γύρω τους και υπονομεύουν το μέλλον τους.
Τη στιγμή λοιπόν που περνούσαν μπροστά από την εξέδρα των επισήμων, ανάμεσα στους οποίους βρισκόταν και η υπουργός Παιδείας, οι επικεφαλής των τμημάτων σήκωσαν μια επιγραφή με το σύμβολο που στη γλώσσα των social media σημαίνει απόρριψη!
Πολλοί γονείς μάλιστα, συμμετείχαν στην διαμαρτυρία των παιδιών τους, σηκώνοντας για συμπαράσταση πινακίδες με τη λέξη «share», ενώ σχεδόν ταυτόχρονα, από την εξέδρα των επισήμων, αναρτήθηκε ένα μεγάλο πανό με τη λέξη «block», ενώ αστυνομικές δυνάμεις που ανησυχούσαν για το «τι θα πουν οι mutual» έσπευσαν να κάνουν report.
Πάντως, μετά το τέλος της παρέλασης, εκπρόσωποι των μαθητών δήλωσαν ότι «η πράξη τους είχε συμβολικό χαρακτήρα και ότι στην επόμενη παρέλσαη της 25ης Μαρτίου, θα χρησιμοποιήσουν όρους από το twitter, που «δείχνει ακόμα πιο μοντέρνο και προχώ».
ένα άρθρο των πρωταγωνιστών

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Μοντέρνο στο Μεταμοντερνο -Στη τέχνη και στη Κοινωνία. Πέτρος Θεοδωρίδης

  Πέτρος Θεοδωρίδης (τμήμα κινηματογράφου Α.Π.Θ ) Από το Μοντέρνο στο Μεταμοντερνο Στη τέχνη και στη Κοινωνία   Α. :Μοντερνισμός   ...