Αναγνώστες

Σάββατο 22 Οκτωβρίου 2011

Έρευνα για τις συνθήκες του θανάτου του Καντάφι ζητά η χήρα του

Έρευνα για τις συνθήκες του θανάτου του Καντάφι ζητά η χήρα του

Η Σάφια Καντάφι διέφυγε στην Αλγερία μαζί με την κόρη της Αϊσα και δύο από τους γιους του Καντάφι -τον Χάνιμπαλ και τον Μοχάμεντ- τον Αύγουστο, όταν οι αντικαθεστωτικοί εισέβαλαν στην πρωτεύουσα Τρίπολη.

Η οικογένεια του Καντάφι ζήτησε επίσης τις σορούς του Μουαμάρ και του Μοτασίμ Καντάφι, καθώς και άλλων μαχητών-υποστηρικτών του Λίβυου συνταγματάρχη.

«Καλούμε τον ΟΗΕ, τον Οργανισμό Ισλαμικής Διάσκεψης και τη Διεθνή Αμνηστία να αναγκάσουν το Μεταβατικό Συμβούλιο να παραδώσει τις σορούς των μαρτύρων στη φυλή μας στη Σύρτη και να τους επιτρέψει να πραγματοποιήσουν την κηδεία τους σύμφωνα με τα ισλαμικά έθιμα και κανόνες» ανέφερε ανακοίνωση της οικογένειας.

Η σορός του Μουαμάρ Καντάφι και εκείνη του γιου του φυλάσσονται σε αποθήκη-ψυγείο κρεάτων στη Μιζουράτα μέχρι να αποφασιστεί τι θα γίνει.

Σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδουν ξένα μέσα ενημέρωσης, ιατροδικαστής αναμένεται να μεταβεί στη Μιζουράτα για να πραγματοποιήσει νεκροψία στη σορό του Καντάφι.

Ωστόσο, αξιωματούχος του Εθνικού Μεταβατικού Συμβουλίου δήλωσε ότι κάτι τέτοιο δεν πρόκειται να συμβεί.

«Δεν θα γίνει νεκροψία-νεκροτομή σήμερα, ούτε άλλη μέρα. Κανείς δεν θα εξετάσει το πτώμα» δήλωσε εκπρόσωπος του συμβουλίου στη Μιζουράτα.

Ουρά εκατοντάδων μέτρων σχημάτισαν το πρωί κάτοικοι της πόλης, προκειμένου να δουν τις σορούς του Μ.Καντάφι και του γιου του να κείτονται η μία δίπλα στην άλλη, καλυμμένες με μια κουβέρτα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Παροντισμος ,μνήμη ,παρελθόν

 Παροντισμος και παρελθόν : Ο Τραβερσο για τις νέες υποκειμενικές γραφές της ιστορίας  Ένζο Τραβέρσο Ιδιότυπα παρελθόντα Το «εγώ» στη γραφή ...