Αναγνώστες

Κυριακή 23 Οκτωβρίου 2011

Γυρίστε το Γαλαξία με Ώτο Στοπ

Γυρίστε το Γαλαξία με Ώτο Στοπ

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια

Η αφίσα της ταινίας
To "Γυρίστε το Γαλαξία με Ώτο Στοπ" (αγγλικά: The Hitchhiker's Guide to the Galaxy) είναι μια κωμωδία επιστημονικής φαντασίας που έγραψε ο συγγραφέας Ντάγκλας Άνταμς. Δημιουργήθηκε το 1978 ως ραδιοφωνική κωμωδία για το BBC, και ακολούθως έγινε σειρά πέντε βιβλίων, τηλεοπτική σειρά (1981), παιχνίδι για υπολογιστές (1984) και ταινία (2005).
Σε ένα από τα βιβλία (Η Ζωή, το Σύμπαν και τα Πάντα), περιγράφεται μια μικρή, υπαρξιακή αλλά και αστεία ιστορία που αναφέρεται συχνά από τους αναγνώστες των βιβλίων ως ένα από τα πιο καλά σημεία της σειράς. Στην ιστορία, η "Ύψιστη Απάντηση στη Ζωή, στο Σύμπαν και στα Πάντα", αναζητείται χρησιμοποιώντας τον υπερυπολογιστή Deep Thought. Ύστερα από έναν πολύ μεγάλο χρόνο υπολογισμού - 7,5 εκατομμύρια χρόνια - ο Deep Thought δίνει την απάντηση "αριθμός 42". Όμως, όταν ρωτήθηκε για να παρέχει την Απόλυτη Ερώτηση στην οποία αναφερόταν η προηγούμενη απάντηση, ο υπολογιστής δεν ήταν επαρκώς ισχυρός για να απαντήσει. Η απάντηση που δόθηκε από τον Deep Thought παρότρυνε τους πρωταγωνιστές να αναχωρήσουν προς αναζήτηση της Ερώτησης στην οποία αυτή ήταν η Απάντηση.

[Επεξεργασία] Εξωτερικοί σύνδεσμοι

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Μοντέρνο στο Μεταμοντερνο -Στη τέχνη και στη Κοινωνία. Πέτρος Θεοδωρίδης

  Πέτρος Θεοδωρίδης (τμήμα κινηματογράφου Α.Π.Θ ) Από το Μοντέρνο στο Μεταμοντερνο Στη τέχνη και στη Κοινωνία   Α. :Μοντερνισμός   ...