Αναγνώστες

Κυριακή 6 Μαΐου 2012

Η Δεξια ο εφησυχασμός μας και ο Θειος από την Αργεντινη 13/8/2010



Η Δεξια ο εφησυχασμός μας και ο Θειος από την Αργεντινη




Θυμάμαι εκεί , παραμονές εκλογών του 2004. Ήμασταν μια παρέα , καθόμασταν σε μια από τις πολλές καφετερίες που εχουν κατακλύσει τους πεζόδρομους της Παπαγεωργοτραπεζοκαθισματοπουλο Θεσσαλονίκης . Και λέγαμε ηλίθια αστεία, πιστεύοντας ότι τίποτε δεν θα αλλάξει με τν επικείμενη τότε άνοδο των Σεμνων και Ταπεινών –ντεμέκ – Δεξιων .. Κοιταζόμασταν με εκείνο το ημιχαζο χαμογελο του Μαλάκα που επαναλαμβανει Κοινοτοπίες Κάποιοι ειχαν πετάξει και το εντελώς χαζό σύνθημα του ..ΝΔ ΣΟΚ (τι Πασοκ τι Ν. Δ)… )






Και σε μια γωνιά του τραπεζιού ένας εντελώς σεμνός και γλυκός γεράκος : Ο Θειος από την Αργεντινή μας κοιτούσε με ένα παράξενο υφος… Ο Θειος ήταν ένας Έλληνας της Αργεντινης – θειος μιας Φιλης μας. Δεν μιλούσε αρχικά – απλώς παρατηρουσε την χαζοχαρούμενη μαλακια που μας έδερνε Τότε .


Και ξαφνικά μας λεει : ‘’ Παιδια ένα έχω να σας πω ..Οτι θέλετε ψηφίσετε ..Μόνο μη φέρετε ξανά την Δεξιά Μας κατάστρεψε..






Θυμαμαι ότι γυρισα σπιτι με ένα περιεργο σφιξιμο στο στομάχι . Όταν βγηκε η Δεξια εκεινο το βραδυ του 2004 εκaνα εμετό.


Ο Θειος από την Αργεντινή εχει πεθάνει…


Αυριο ας θυμηθουμε τον Θειο από την Αργεντινή


Ας θυμηθουμε αυτό που είπε ‘’Παιδια ένα έχω να σας πω ..Οτι θέλετε ψηφίσετε ..Μόνο μη φέρετε ξανά την Δεξιά Μας κατάστρεψε..’’







Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΠΗΓΑΔΑΚΙΑ

ΠΗΓΑΔΑΚΙΑ  Οι νέοι ίσως δεν μπορούν να κατανοήσουν ότι αυτά που λέμε τώρα Άυλα στο facebook στη δεκαετία του 70 τα λέγαμε εν σώματι στα πηγ...