Τετάρτη, 26 Μαρτίου 2014

Η πρώτη επιστημονική επιθεώρηση για την πορνογραφία/ΑΝΑΔ.ΑΠΟ ΤΟ IN.GR

Η πρώτη επιστημονική επιθεώρηση για την πορνογραφία

Η πρώτη επιστημονική επιθεώρηση για την πορνογραφία
Η εξάπλωση της πορνογραφίας στα ψηφιακά μέσα χρήζει ακαδημαϊκής διερεύνησης  


  • 6Λονδίνο
Πορνό στην τηλεόραση. Πορνό στον υπολογιστή. Πορνό στο κινητό. Πορνό στο Twitter.

Τώρα υπάρχει και μια επιστημονική επιθεώρηση για την πορνογραφία.

Το πρώτο τεύχος του Porn Studies δημοσιεύτηκε την Παρασκευή από τις εκδόσεις Routledge. Διαφημίζει τον εαυτό του ως «η πρώτη εξειδικευμένη, διεθνής επιθεώρηση που υποβάλλεται σε έλεγχο από ομότιμους επιστήμονες και εξετάζει με κριτική ματιά τα πολιτιστικά προϊόντα και υπηρεσίες που θεωρούνται πορνογραφικές».

«Η πορνογραφία γίνεται ένα σημαντικό κομμάτι στις ζωές όλο και περισσότερων ανθρώπων, αν και το τι σημαίνει η πορνογραφία για αυτούς τους ανθρώπους είναι κάτι για το οποίο γνωρίζουμε ελάχιστα» γράφουν οι δύο αρχισυντάκτριες της έκδοσης -η Φιόνα Άτγουντ, καθηγήτρια Πολιτιστικών Σπουδών στο Πανεπιστήμιο Middlesex στη Βρετανία, και η Κλαρίσα Σμιθ, λέκτορας Σεξουαλικών Σπουδών στο Πανεπιστήμιο του Σάντερλαντ.

Το παρθενικό τεύχος της επιθεώρησης είναι δωρεάν διαθέσιμο στο Διαδίκτυο και περιλαμβάνει μελέτες όπως «Το πορνό και η σεξουαλική εκπαίδευση, το πορνό ως σεξουαλική εκπαίδευση», «Προς μια ποσοτική ανάλυση της πορνογραφίας online» και «Δύσκολο να το καταπιείς: Σκληρή πορνογραφία στην οθόνη».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

εθνολαικισμός και Θεσσαλονίκη

εθνολαικισμός και Θεσσαλονίκη
στου ΑΠΟΣΠΕΡΙΤΗ

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου