Αναγνώστες

Δευτέρα 10 Οκτωβρίου 2011

αναδημοσιευση :GREEK RIDER: O Scooby Doo στα πλοκάμια της καπιταλιστικής προπαγάνδας

GREEK RIDER: O Scooby Doo στα πλοκάμια της καπιταλιστικής προπαγάνδας
The Scooby-Doo detectives cross paths with Spe...Image via Wikipedia

O Scooby Doo στα νέα σύγχρονα επεισόδια του Cartoon Network της WarnerBros μαζί με την τρελοπαρέα του ξεκίνησαν να λύσουν ένα νέο τρομακτικό μυστήριο.  Εκεί κάπου στη μέση του ωκεανού υπήρχε μια περιοχή που ούτε οι ψαράδες πλησίαζαν γιατί ήταν στοιχειωμένη. Μεγάλα ανθρωπόμορφα ψάρια-φύλακες με μάτια που γυάλιζαν, πετάγονταν πάνω στα πλοιάρια και τα βύθιζαν.

Ως συνήθως η ομάδα του Scooby Doo δεν "μασάει" από τέρατα και θέλει να βρίσκει πίσω από κάθε τι την πραγματική του αιτία αποκαλύπτοντας τα οικονομικά συμφέροντα που συνήθως βρίσκονται εκεί.

Έτσι λοιπόν, και μετά από μεγάλες περιπέτειες και κινδύνους ο Scooμπάκος κατάφερε και πάλι να αποκαλύψει το μυστήριο που κρυβόταν πίσω από την δήθεν στοιχειωμένη περιοχή:

Μια μυστική και παράνομη πετρελαιοπηγή!

Και σκέφτεται κανείς πώς είναι δυνατόν να ζούμε σε τόσο ιδανική κοινωνία που μέχρι και ο Scooby Doo δίνει το καλό παράδειγμα στα μικρά παιδάκια ξεμπροστιάζοντας τις πετρελαϊκές βιομηχανίες που είναι η εμπροσθοφυλακή του παγκόσμιου καπιταλισμού.

Και πράγματι γελαστήκαμε.....

Γιατί στην συνέχεια των κινουμένων σχεδίων αποκαλύπτεται ότι πίσω από τους κακούς πετρελαιάδες που δεν δίσταζαν να σκοτώνουν ανθρώπους κρυβόταν κάποιοι οικολόγοι σοσιαλιστές που απευθύνονταν ο ένας στον άλλο με τη λέξη "σύντροφε". Και όταν τους ξεσκέπασαν και τους συνέλαβαν δήλωσαν ότι προσπαθούσαν λέει να καταστρέψουν το περιβάλλον για να δείξουν στον κόσμο πόσο κακό κάνει η καταστροφή του περιβάλλοντος. Ο σεναριογράφος τους έβαλε να λένε ασυναρτησίες όχι τυχαία κατά τη γνώμη μου. 

Γιατί έτσι έδειξαν ότι έχουν μια παράλογη μονομανία που τους οδηγούσε στην εγκληματικότητα.

Αυτά διδάσκει τα παιδάκια στην τηλεόραση ο Scooby Doo που για δεκαετίες ήταν ένας συμπαθής και αθώος πρωταγωνιστής κινουμένων σχεδίων.

Σήμερα όμως το 2011 η καπιταλιστική προπαγάνδα παγκοσμίως έχει ξεπεράσει κάθε όριο και σκέφτομαι μήπως ήδη ζούμε σε μια καπιταλιστική δικτατορία που είναι καλά συγκαλυμμένη πίσω από ωραία χρώματα και όμορφα καταναλωτικά προϊόντα (που άλλωστε πλέον δεν μπορούμε να αγοράσουμε).

Και όπως οι πετρελαικές εταιρείες πληρώνουν πολιτικούς για να κάνουν πολέμους, έτσι χρηματοδοτούν και σειρές κινουμένων σχεδίων για να κάνουν σκατά τα μυαλά των ανθρώπων από μικρά παιδιά.

Και όπως έτσι οι πετρελαικές εταιρείες πουλάνε προπαγάνδα εναντίον των ακτιβιστών έτσι αυτοί αλλά και άλλοι έχουν αγοράσει τηλεοπτικά κανάλια και εφημερίδες τα οποία εντέχνως χρησιμοποιούν για να κάνουν επίσης προπαγάνδα, με τρόπο που κανείς δεν μπορεί να φανταστεί. Ρίχνουν πολλά λεφτά στην διεθνή προπαγάνδα και στις προπαγανδιστικές τεχνικές. 

Σε τίποτα δεν διαφέρει η εποχή μας με τα στελέχη μεγάλων εταιρειών που κάνουν "τη δουλειά τους", συχνά χωρίς καν οι ίδιοι να έχουν συνείδηση του τι κάνουν, με την εποχή λίγο πριν τον Β' παγκόσμιο πόλεμο όπου ο Χίτλερ και ο ναζισμός προσπαθούσαν και αυτοί "να κάνουν τη δουλειά τους". 

Όπως εκείνοι έσφαζαν Εβραίους, τσιγγάνους, κτλ τούτοι εδώ με εξίσου ρατσιστικό τρόπο πείθουν με την προπαγάνδα τους ότι οι απολυμένοι είναι ανίκανοι και τους αφήνουν να πεθάνουν σε κάποια γωνία.
..............................................................................
η συνεχεια
http://greekrider.blogspot.com/2011/10/o-scooby-doo.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΠΗΓΑΔΑΚΙΑ

ΠΗΓΑΔΑΚΙΑ  Οι νέοι ίσως δεν μπορούν να κατανοήσουν ότι αυτά που λέμε τώρα Άυλα στο facebook στη δεκαετία του 70 τα λέγαμε εν σώματι στα πηγ...