Αναγνώστες

Δευτέρα 17 Οκτωβρίου 2011

Η ιδιωτικότητα δεν ταυτίζεται με την εγκληματικότητα(Ε-lawer)

Η ιδιωτικότητα δεν ταυτίζεται με την εγκληματικότητα
ενα εξαιρετικό στη σαφηνεια του κείμενο
-------------------------------------------

απόσπασμα :''Όπως δεν μπορεί να ποινικοποιηθεί το γεγονός ότι κάθε βράδυ νυχτώνει, έτσι δεν μπορεί να ποινικοποιηθεί και κάθε έννοια ιδιωτικού, περίκλειστου, προστατευόμενου χώρου, εντός του οποίου το άτομο επιλέγει να παραμείνει.
Οι στρεβλώσεις αρχίζουν, όταν μαζί τους αρχίζουν και οι γενικεύουσες εξισώσεις: ανωνυμία = εγκληματικότητα, καρτοκινητά = όργανο εγκλήματος, κουκούλα = επιβαρυντική περίσταση, δημόσιος χώρος = κατάργηση ιδιωτικότητας = επιτρεπόμενη παρακολούθηση των πάντων.
Αντί λοιπόν για την αξιόποινη πράξη, τιμωρείται το μέσο της τέλεσής της.
Αντί για τους εγκληματίες, τιμωρείται το σύνολο των πολιτών, οι οποίοι θεωρούνται εκ των προτέρων εν δυνάμει εγκληματίες.
Η ιδιωτικότητα όχι μόνο δεν ταυτίζεται με την εγκληματικότητα, αλλά βρίσκεται στην εκ διαμέτρου αντίθετη θέση, στον νομικό κόσμο.
Ενώ το έγκλημα τιμωρείται από το νόμο, η ιδιωτικότητα αποτελεί ανθρώπινο δικαίωμα, συνταγματική ατομική ελευθερία την οποία κανένας "κοινός" νομοθέτης και κανένας κρατικός υπάλληλος δεν επιτρέπεται να καταργεί ή να περιορίζει αδικαιολόγητα.
Το μεγάλο ζήτημα του "τι σημαίναι αδικαιολόγητος και τι δικαιολογημένος περιορισμός της ιδιωτικότητας", δεν ανατρέπει από μόνο του την σχέση κανόνα - εξαίρεσης: ο κανόνας είναι ο σεβασμός της ιδιωτικότητας και η εξαίρεση μόνον είναι ο δικαιολογημένος περιορισμός της.''

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΠΗΓΑΔΑΚΙΑ

ΠΗΓΑΔΑΚΙΑ  Οι νέοι ίσως δεν μπορούν να κατανοήσουν ότι αυτά που λέμε τώρα Άυλα στο facebook στη δεκαετία του 70 τα λέγαμε εν σώματι στα πηγ...