Αναγνώστες

Τρίτη 20 Οκτωβρίου 2009

ΣΤΗ ΦΥΛΑΚΗ, ΓΙΑΤΙ… ΣΥΜΦΩΝΗΣΑΝ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ;



ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ -ΠΡΑΣΙΝΟΙ
ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΠΡΑΣΙΝΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ


www.ecogreens.gr - email: ecogreen@otenet.gr

Αθήνα: Κολοκοτρώνη 31, 10562, τηλ. 210.3241001, fax 210 3241825
Θεσσαλονίκη: Φιλίππου 51, 54631, τηλ. 2310.222503, fax 2310.421196
20.10.09



ΣΤΗ ΦΥΛΑΚΗ, ΓΙΑΤΙ… ΣΥΜΦΩΝΗΣΑΝ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ;





Στην ομιλία του για τις προγραμματικές δηλώσεις, ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στον ξυλοδαρμό μέχρι θανάτου από την αστυνομία, ενός Πακιστανού μετανάστη στη Νίκαια, ως απαξίωση της ανθρωπιάς.

Ο Πακιστανός μετανάστης είχε όνομα, λεγόταν Μοχάμεντ Καρμάν και ήταν 25 ετών. Την επόμενη μέρα, σε πορεία διαμαρτυρίας για το ίδιο περιστατικό από την πλατεία της Νίκαιας προς το τοπικό αστυνομικό τμήμα, σημειώθηκε επίθεση της αστυνομίας με χημικά και συλλήψεις με στόχο να εμποδίσουν τους διαδηλωτές να ολοκληρώσουν την πορεία τους. Συλλήψεις έγιναν μέχρι και σε απόσταση 2-3 χιλιομέτρων μακριά από το σημείο της επίθεσης. Συνολικά συνεχίζουν να κρατούνται 8 άτομα, εναντίον των οποίων έχουν ασκηθεί διώξεις. 5 από αυτούς διώκονται για κακούργημα, με βάση το γνωστό νόμο για τις «κουκούλες». Για κάποιους από αυτούς, κουκούλα θεωρήθηκε το κράνος μοτοσυκλέτας και αποδεικτικό στοιχείο, οι καταθέσεις των αστυνομικών.


Οι Οικολόγοι Πράσινοι θεωρούμε τα περιστατικά αυτά πολύ ανησυχητικά. Ουσιαστικά ακυρώνουν τις πρωθυπουργικές εξαγγελίες που συζητούσε η Βουλή εκείνη την ίδια ώρα, ότι «Λαμβάνουμε αποφασιστικά μέτρα κατά της αστυνομικής βίας. Καμία ανοχή σε περιστατικά κατάχρησης εξουσίας».

Ακυρώνουν επίσης τη δέσμευση του ΠΑΣΟΚ, όταν ψηφιζόταν από τη Ν.Δ. η τροποποίηση του άρθρου 189 παρ. 3 του Ποινικού Κώδικα που έμεινε γνωστή ως «κουκουλονόμος», ότι θα αποσύρει τη σχετική διάταξη και δε θα την εφαρμόσει.

Ζητάμε λοιπόν:
Την απαγόρευση χρήσης χημικών αερίων από την αστυνομία, ώστε να προστατευθεί η υγεία των πολιτών.
Την κατάργηση κάθε νομοθετικού μέτρου «εκτάκτου ανάγκης», που θυσιάζει το Κράτος Δικαίου για επίδειξη πυγμής και αυστηρότητας.
Την απελευθέρωση των συλληφθέντων και μια δίκαιη δίκη.

Αντικειμενική έρευνα για το θάνατο του νεαρού μετανάστη και αυστηρές κυρώσεις στους υπεύθυνους.

Ελπίζουμε να μη μας περιμένει ένα μέλλον όπου για την αστυνομική βία θα επιτρέπεται να διαμαρτύρεται μόνο ο πρωθυπουργός…

Η Εκτελεστική Γραμματεία των Οικολόγων Πράσινων.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ο χρόνος σβουριζει προς πάσα κατεύθυνση

 Έχετε  παρατηρήσει  το  ποσο    εύκολα     και  ανεξήγητα     χάνονται  -  λές  και τα κατάπιε  η θάλασσα  -   ζητήματα  που  μας  απασχόλη...