Αναγνώστες

Κυριακή 4 Οκτωβρίου 2009

Ο «ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ» ΚΑΙ ΟΙ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΗΣ 4ης ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ Συνωστισμός στην Πολυκατοικία(απο τον ΙΟ )

http://www.enet.gr/?i=news.el.ellada&id=88408

ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ :
Αρκετές μέρες πριν ανοίξουν οι κάλπες, τα δάκρυα έχουν ήδη τρέξει σαν ποτάμι για την κυβέρνηση του Κ. Καραμανλή. Οχι μόνο από νεοδημοκράτες, αλλά και από τον ευρύτερο ...«πατριωτικό χώρο». Κυρίως δε από αυτόν.
Εκλογές σήμερα κι όλα δείχνουν πως η Ν.Δ. του Κ. Καραμανλή θα υποστεί μια από τις πιο πανηγυρικές ήττες της. Ηττα ακόμη πιο οδυνηρή, αν ληφθεί υπόψη η άκρως περιορισμένη (αν όχι μηδενική) ακτινοβολία του κυριότερου αντιπάλου της.
Από τη «λαοσύναξη» της 21.6.2000. Από τη «λαοσύναξη» της 21.6.2000. Είναι προφανές ότι η σημερινή λαϊκή ετυμηγορία θα προκύψει περισσότερο ως αποδοκιμασία του βίου και της πολιτείας αυτών που ευαγγελίστηκαν την «επανίδρυση του κράτους» για να επιδοθούν σ' ένα όργιο λεηλασίας του δημόσιου πλούτου και συμπίεσης μέχρι ασφυξίας του βιοτικού επιπέδου των λαϊκών τάξεων, παρά ως εκδήλωση εμπιστοσύνης προς ένα εναλλακτικό σχέδιο εξόδου από την κρίση. Εξ ου και η «βουβαμάρα», δηλαδή η απουσία ενθουσιασμού, που χαρακτήρισε ολόκληρη την προεκλογική περίοδο.
Οι σημερινές εκλογές παρουσιάζουν, όμως, κι ένα άλλο, εκ πρώτης όψεως αντιφατικό, χαρακτηριστικό: δίπλα στους αμιγείς νεοδημοκράτες που θρηνούν για την επερχόμενη πανωλεθρία, σε παρόμοιες οιμωγές το έχουν ρίξει και μια σειρά από πρόσωπα ή συλλογικότητες που -θεωρητικά τουλάχιστον- δεν είχαν την παραμικρή πολιτική σχέση με την κυβέρνηση του Κ. Καραμανλή....''

βλ και :

Διαβάστε

Παλιότερα κείμενα του «Ιού» για τη σταδιακή διαμόρφωση του «πατριωτικού χώρου»:
«Φονιάδες των λαών, αδέρφια μας! Ο αντιιμπεριαλισμός της Δεξιάς» («Εψιλον», 7.2.1993).
Το κενοφανές -τότε- φαινόμενο της αγανάκτησης των παραδοσιακών εθνικοφρόνων κατά των μέχρι πρότινος αμερικανών κηδεμόνων τους, όταν ανακάλυψαν πως η νίκη του «ελεύθερου κόσμου» στον Ψυχρό Πόλεμο δεν τους μετέτρεψε -αυτόματα- σε «αφεντικά των Βαλκανίων».
«Η μεζούρα της εθνικοφροσύνης. Το "κίνημα" για το βιβλίο της Στ' Δημοτικού» («Κ.Ε.», 18.2.2007).
Η πρώτη υπέρβαση των παραδοσιακών διαχωριστικών γραμμών ανάμεσα στις συνιστώσες του «χώρου».
«Ο νέος "εθνικός χώρος". Το Who is Who κινήσεων και περιοδικών» («Κ.Ε.», 11.3.2007).
Αναλυτική παρουσίαση του φαινομένου, με αναφορά στις ιστορικές ρίζες της σύγκλισης.
«Ο νέος εσωτερικός εχθρός. Ο "πατριωτικός χώρος" κατά του κινήματος των νέων» («Κ.Ε.», 1.2.2009).
Η νεανική εξέγερση του περασμένου Δεκέμβρη και η καταγγελία της από το «χώρο» ως «πορτοκαλί επανάστασης», καθοδηγούμενης από υπερατλαντικά κέντρα ενάντια στον «αντιιμπεριαλιστή» Καραμανλή.

Δείτε

http://www.youtube.com/watch?v=7n_w34Df1x4.
Η ομιλία του Σπύρου Χατζάρα στην πρόσφατη ρατσιστική συγκέντρωση του Αγ. Παντελεήμονα. Προσβάσιμη και από τον δικτυακό τόπο των Χρυσαυγιτών, που πρωταγωνίστησαν στο event (http://xryshaygh.wordpress.com/2009/09/24/vid_agios_panteleimon/)
http://www.youtube.com/watch?v=R6cKZNWBhcc.
Η προεκλογική εκπομπή του Σπύρου Χατζάρα στο Blue Sky (15.9.09), αποσπάσματα της οποίας παρουσιάζουμε σε διπλανή στήλη.''

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ο χρόνος σβουριζει προς πάσα κατεύθυνση

 Έχετε  παρατηρήσει  το  ποσο    εύκολα     και  ανεξήγητα     χάνονται  -  λές  και τα κατάπιε  η θάλασσα  -   ζητήματα  που  μας  απασχόλη...