Αναγνώστες

Τρίτη 6 Οκτωβρίου 2009

ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ ΓΡΑΦΟΥΝ ΓΙΑ ΤΟ ΕΚΛΟΓΙΚΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ

http://www.enet.gr/?i=issue.el.home&date=06/10/2009&id=88902

Της ΒΑΣΙΛΙΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΟΥ* «Κατάρρευση», «συντριβή», «πανωλεθρία» είναι μερικές από τις λέξεις που χρησιμοποιήθηκαν για να περιγραφεί η ήττα της Ν.Δ.


αποσπασμα :''Ωστόσο, η Ν.Δ. απέτυχε και ως κόμμα, γεγονός που δεν έχει επισημανθεί μέχρι τώρα, αφού στην περίπτωσή της έχουμε να κάνουμε με τον πλέον παρωχημένο τύπο πολιτικού κόμματος από όσα υπάρχουν στη Βουλή της ύστερης μεταπολίτευσης.
 
Παρ' ότι πρόκειται για ένα μεγάλο κόμμα, η Ν.Δ. παραμένει ένα κόμμα-συνομοσπονδία προυχόντων, που δεν μπόρεσε να μετεξελιχθεί σε ένα σύγχρονο πολυσυλλεκτικό κόμμα.
Αν ο Κ. Καραμανλής δεν υπήρξε αποτελεσματικός, δεν οφειλόταν μόνο στις δικές του αναστολές, αλλά ήταν απόρροια του γεγονότος ότι η κομματική «μηχανή» υπάκουε στους «βαρόνους» της παράταξης.
 
Το ότι δεν μπορεί να επιτύχει ένας αρχηγός εάν δεν τον ακολουθεί η «μηχανή» αποτελεί μια επισήμανση της βεμπεριανής θεωρίας του πολιτικού κόμματος, την αξία της οποίας ας μην αγνοήσει η/ο διάδοχος του Καραμανλή στην ηγεσία της Ν.Δ.
 
--------------------------------------------------

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΠΗΓΑΔΑΚΙΑ

ΠΗΓΑΔΑΚΙΑ  Οι νέοι ίσως δεν μπορούν να κατανοήσουν ότι αυτά που λέμε τώρα Άυλα στο facebook στη δεκαετία του 70 τα λέγαμε εν σώματι στα πηγ...