Αναγνώστες

Τρίτη 9 Μαρτίου 2010

Δελτίο Τύπου Το Στέκι Μεταναστών – Κοινωνικό Κέντρο είναι ένας χώρος έμπρακτης αλληλεγγύης στους μετανάστες και τις μετανάστριες, αλλά και ένας ανοιχτός κοινωνικός χώρος συνάντησης κινημάτων και αντιστάσεων. Λειτουργεί στη βάση της ίσης συμμετοχής όλων, της εθελοντικής προσφοράς και της αυτοδιαχείρισης.




Δελτίο Τύπου





Το Στέκι Μεταναστών – Κοινωνικό Κέντρο είναι ένας χώρος έμπρακτης αλληλεγγύης στους μετανάστες και τις μετανάστριες, αλλά και ένας ανοιχτός κοινωνικός χώρος συνάντησης κινημάτων και αντιστάσεων. Λειτουργεί στη βάση της ίσης συμμετοχής όλων, της εθελοντικής προσφοράς και της αυτοδιαχείρισης.



Με τη συμμετοχή συλλογικοτήτων όπως η Αντιρατσιστική Πρωτοβουλία, το Φόρουμ Μεταναστών, ο Σύλλογος Γεωργιανών Μεταναστών, η κοινότητα Αφγανών, η Πρωτοβουλία για τα Δικαιώματα των Κρατουμένων, η Εθελοντική Εργασία, το Δίκτυο για τα Πολιτικά και Κοινωνικά Δικαιώματα, η Green Attack, ο Σύνδεσμος Αντιρρησιών Συνείδησης, το παλιό ξενοδοχείο «Κοσμοπολίτ», πάνω από το μνημείο του Λαμπράκη, φιλοδοξούμε να αποτελεί ένα διαρκές μικρό φεστιβάλ: συμμετοχικό, πολύχρωμο, κινηματικό, γιορτινό, να χωρά πολλούς κόσμους μέσα σε λίγα τετραγωνικά!

Πρόγραμμα (εβδομαδιαίο) 8 με 14 Μάρτη 2010





10/03 Τετάρτη



6-8 μ.μ. Δημιουργική απασχόληση, ΠΑΙΔΟΤΟΠΟΣ



9:00 μ.μ. ΕΚΘΕΣΗ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ ΨΥΧΙΑΤΡΙΚΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ, ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ ιδεών – τεχνών – γεύσεων “ΚΟΣΜΟΠΟΛΙΤ”, από την εθελοντική εργασία Θεσ/νίκης



12/03 Παρασκευή



8 μ.μ. Δραστηριότητες για παιδιά, από το Συντονιστικό Ωρομισθίων Εκπαιδευτικών



ΠΑΙΔΟΤΟΠΟΣ



8 μ.μ. Διασχίζοντας σύνορα....Σπάζοντας τη σιωπή της ξενιτιάς, Συζήτηση με εκπαιδευτικούς και μετανάστες/τριες από τις ομάδες "Πίσω Θρανία", "Εκτός τάξης", "Οδυσσέας"



Εκτός τάξης



13/03 Σάββατο



8:30μ.μ. Βιβλιοπαρουσίαση “Μετανάστες και Μειονότητες” του Κέντρου Ερευνών Μειονοτικών Ομάδων



Εισηγητές: Γιώργος Αγγελόπουλος, Λάζαρος Πετρομελίδης, Κώστας Τσιτσελίκης ΧΕΙΡΟΠΟΙΗΤΗ ΜΗΧΑΝΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗΣ



14/03 Κυριακή



8:30μ.μ. “If” (L. Anderson), Κινηματογραφικό αφιέρωμα «τα κακά παιδιά»,



Cine Libre











Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΠΗΓΑΔΑΚΙΑ

ΠΗΓΑΔΑΚΙΑ  Οι νέοι ίσως δεν μπορούν να κατανοήσουν ότι αυτά που λέμε τώρα Άυλα στο facebook στη δεκαετία του 70 τα λέγαμε εν σώματι στα πηγ...