Αναγνώστες

Πέμπτη 31 Ιουλίου 2008

Αναρωτιέμαι τότε τι είναι αυτό που αποκαλούμε θάνατο .


''Αναρωτιέμαι τότε τι είναι αυτό που αποκαλούμε θάνατο . Δεν αναφέρομαι στο μυστήριο του θανάτου, που δεν πρόκειται να διαλευκάνω , μα στη φυσική αίσθηση του να σταματάς να ζεις . Η ανθρωπότητα φοβάται το θάνατο μα χωρίς να τον γνωρίζει; ο μέσος άνθρωπος μάχεται γενναία για να εξασκηθεί και σπανιότατα αντικρίζει με φρίκη, είτε νέος είναι είτε γέρος, την άβυσσο του μη είναι, όπως ο ίδιος χαρακτηρίζει την άβυσσο αυτή . Όλα αυτά είναι έλλειψη φαντασίας. Είναι επίσης απαράδεκτο για ένα σκεπτόμενο άνθρωπο να θεωρεί το θάνατο ένα ύπνο. Πως είναι αυτό δυνατόν ,όταν δεν του μοιάζει σε τίποτα. Το ουσιαστικό του ύπνου είναι ότι ξυπνάμε, ενώ από το θάνατο , απ ότι ξέρουμε, κανείς δεν ξυπνάει. Μα αν ο θάνατος μοιάζει στον ύπνο , θα έπρεπε τότε να πιστεύομε πως μπορούμε να ξυπνήσουμε και απ¨ αυτόν . Δεν είναι ωστόσο αυτό που νομίζει ο μέσος άνθρωπος::το θάνατο τον φαντάζεται σαν ένα ύπνο από τον οποίο δεν ξυπνά , πράγμα που δεν σημαίνει τίποτα . Έχω ήδη πει πως ο θάνατος δεν μοιάζει στον ύπνο, γιατί στον ύπνο είμαστε ζωντανοί και κοιμισμένοι. Δεν καταλαβαίνω πως μπορεί να παρομοιάζει κανείς το θάνατο με οτιδήποτε , από τη στιγμή που δεν μπορεί να έχει την εμπειρία ούτε του θανάτου ούτε οιουδήποτε άλλου αντίστοιχου πράγματος με το οποίο να μπορεί να τον συγκρίνει .
Για μένα, όταν βλέπω ένα νεκρό , ο θάνατος είναι μια αναχώρηση . Το πτώμα μου δίνει την εντύπωση ενός παλιού κοστουμιού που πετάχτηκε . Κάποιος έφυγε χωρίς να χρειάζεται να πάρει μαζί του τη μοναδική του φορεσιά''



Φερνάντο Πεσόα , Το βιβλίο της Ανησυχίας

Η σπηλιά του Νοσφεράτου: Στοιχειωδεις αρχές φαιάς προπαγάνδας

Η σπηλιά του Νοσφεράτου: Στοιχειωδεις αρχές φαιάς προπαγάνδας

Η σπηλιά του Νοσφεράτου: Περι της Φιλοσοφιας του Χερντερ

Η σπηλιά του Νοσφεράτου: Περι της Φιλοσοφιας του Χερντερ

ΟΙ ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ-ΠΡΑΣΙΝΟΙ ΕΙΝΑΙ ΑΡΙΣΤΕΡΟ ΚΟΜΜΑ;

μερικές σκεψεις :

Δεν θυμαμαι ποιος είπε : ''Δεν ξερω αν υπάρχει πια ο Αξονας Δεξια και Αριστερά. Ξερω ομως πως αυτοι που λενε οτι δεν υπάρχει ειναι Δεξιοί'' Νομίζω ο Bobbio, αλλά δεν ειμαι σιγουρος..

-Ασφαλώς και πλαι στον αξονα Δεξια και Αριστερά που ειναι Κεντρικός σε ολη τη Νεωτερικοτητα προστιθενται διαρκώς και νεες διακρισεις ..
-Οι Οικολογοι Πρασινοι δεν εχουν καμμια σχεση με την Νεοφιλελευθερη Αηδιαστική ουτοπια των θαυμαστων της Θατσερ και του Ρηγκαν.


-Οι Οικολογοι Πρασινοι ειναι Αριστερο ,

Μη Εθνικιστικό, Προοδευτικό κομμα. Ελευθεριακό (liberal)κομμα ..

-Αυτό δειχνει και η Προιστορια τους και η Ιστορια τους , οι αναφορές στην Πολιτική Οικολογια του Μπουκτσιν , στον Καστοριαδη κλπ

(εκτος αν φτασουμε να θεωρησουμε και τον Καστοριαδη ..νεοφιλελευθερο ..το ειδα κι αυτό!)

- Αυτό δειχνει και η πολιτική καταγωγή και οι Αξιες της συντριπτικής πλειοψηφιας των σταθερων επι χρονια μελών του ..

- Αυτο -την αριστερή τοποθετηση των Ο-Π - δειχνει και η στενοτατη σχεση τους με κομματα και τασεις της Αριστεράς ( Ανενεωτικοι του Συνασπισμου , Πρωτοβουλια Γενοβα κ.α )

..Φυσικά οι δημοσκοπήσεις μπορει να δειχννουν οτι ενα μερος απο αυτους που δηλώνουν οτι θα ψηφιζαν Ο-Π προερχονται απο την Ν. Δ ..

Αυτο βεβαια ειναι θετικο γεγονός .

Ομως δεν σημαινει οτι οι Ο-Π θα πρεπει να προσαρμοστουν στις οποιες συντηρητικές αξιες των πιθανών ψηφοφορων .

Κατι τετοιο θα ηταν αδιεξοδο και καταστροφικό Το αντιθετο πρεπει να συμβει

...οι Νεοεισερχομενοι
να ενστερνιστουν τις αξιες ,την μικρη Ιστορια και την Μη Εθνικιστική - αριστερή Προιστορια των Οικολογων Πρασινων

-Ειναι παντως θετικό οτι καποιο τμημα των Δεξιων ψηφοφορων απογοητευμενοι απο την Καταστροφική για τη Χωρα πολιτική Καραμανλή στρεφονται προς ενα κομμα της Ανανεωτικης Δημοκρατικής Αριστεράς..

Αυτο θα πρεπει να το αξιολογησουν θετικά και τα αλλα κομματα της Αριστεράς οπως ο Συνασπισμός και ο Συριζα ...

- Θα επανέλθω ..

Περιοδικο ΕΝΕΚΕΝ: ΕΝΕΚΕΝ -ΤΕΥΧΟΣ 11- ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 2008

Περιοδικο ΕΝΕΚΕΝ: ΕΝΕΚΕΝ -ΤΕΥΧΟΣ 11- ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 2008

Ο ΕΡΩΣ ΚΑΙ Η ΔΥΣΗ


Πέμπτη 24 Ιουλίου 2008

Περιοδικο ΕΝΕΚΕΝ: Zizek-Matrix


οι Τουρκοκρητικοι

ενα πολύ ενδιαφερον ποστ
και μια πολύ ενδιαφερουσα συζητηση για οσους ενδιαφερονται στα περι εθνους , νεωτερικοτητα , ταυτοτητες κλπ

νεα θαυματα Ψωμιαδη...




η ιστοσελιδα του κεντρου ερευνών και Τεκμηριωσης για θεματα Ρατσισμου,οικολογίας,ειρηνης και μη βίας:ΑΝΤΙΓΟΝΗ

Οι εύπλαστες ταυτότητες ,και οι σύγχρονες αμιγείς σχέσεις


Οι εύπλαστες ταυτότητες ,και οι σύγχρονες αμιγείς σχέσεις





  • Την εποχή μας την χαρακτηρίζει η πλήρης από ιεράρχηση στη σχέση των ταυτοτήτων. Τα σύνορα μεταξύ των ταυτοτήτων πορώδη και ρευστά και σχεδόν καμία ταυτότητα δεν δέχεται εύκολα να θεωρηθεί κατώτερη από τις άλλες
    Σε παλαιότερες εποχές οι άνθρωποι δεν έκαναν λόγο για «ταυτότητα» και «αναγνώριση» όχι γατί δεν διέθεταν αυτό που αποκαλούμε τώρα ταυτότητες, αλλά γιατί εδραζόταν σε κοινωνικές κατηγορίες που ο καθένας εξελάμβανε ως δεδομένες
    Η αλλαγή στη σχέση των ταυτοτήτων ξεκινά από την ίδια την οικογένεια .Η ανισότητα άνδρα γυναίκας αποτελούσε εγγενές χαρακτηριστικό της παραδοσιακής οικογένειας Για χιλιάδες χρόνια η έννοια της θηλυκότητας ως χαρακτηριστικό της γυναικείας ταυτότητας προερχόταν και προσδιοριζόταν από τους άνδρες. Θηλυκό θεωρείτο ότι ήταν ντροπαλό, δεκτικό υποταγμένο Στην Ευρώπη ,οι γυναίκες συνιστούσαν περιουσία των συζύγων ή των πατέρων τους. Φυσικά, η ανισότητα ανδρών γυναικών επεκτεινόταν και στη σεξουαλική ζωή.. Σε όλη σχεδόν τη διάρκεια της ιστορίας, οι άνδρες χρησιμοποιούσαν ευρέως ερωμένες εταίρες και πόρνες. Οι άνδρες ωστόσο ήθελαν να εξασφαλίσουν ότι οι γυναίκες τους θα ήταν οι μητέρες των παιδιών τους. Γι αυτό , τα αξιοσέβαστα κορίτσια επαινούνταν για την παρθενία τους και οι γυναίκες για την πίστη και τη σταθερότητα τους.
    Για τις γυναίκες που αγωνίζονται να απελευθερωθούν από προϋπάρχοντες ρόλους που απορρέουν από τα κοινωνικά φύλα , η ερώτηση «Ποια είμαι;» έρχεται στην επιφάνεια με ιδιαίτερη ένταση Τα τελευταία πενήντα περίπου. είμαστε αντιμέτωποι ανάμεσα στα αλλά με μια ραγδαία μεταβολή στις σχέσεις των δύο φύλων. Αυτή η μεταβολή έχει βέβαια και υλικές αιτίες όπως την μαζική είσοδο των γυναικών στον χώρο της εργασίας αλλά και υποκειμενικές:δηλαδή τον επαναπροσδιορισμό της έννοιας της θηλυκότητας από τις ίδιες τις γυναίκες. Αυτό με τη σειρά του προκαλεί διαντιδραση κι επαναπροσδιορισμό στην έννοια του άνδρα .Καθώς η γυναίκα αμφισβητεί τη ίδια την ταυτότητα που της προσέδωσαν και καθώς οι σχέσεις των δυο φύλων αποτελούν ένα σύστημα, η παραδοσιακή ταυτότητα και ο ρόλος του άνδρα περνάνε και αυτές μια κρίση αμφισβήτησης. Πρόκειται για δυο ταυτότητες ανδρικές και γυναικείες, πανάρχαιες που θεωρούνται «φυσικές» κι όμως βλέπουμε ότι και σε αυτές και μάλιστα ολοταχώς και με ραγδαίο τρόπο, διεισδύει σήμερα η αμφισβήτηση και η μεταβολή.
    . Ζούμε σε μια εποχή των πολλαπλών σχέσεων που έρχονται σε αντίθεση με τις παντοτινές, μοναδικές ιδιότητες του ρομαντικού έρωτα, που ο Anthony Giddens διορατικά περιέγραψε ως εποχή της « αμιγούς σχέσης» στην οποία ο καθένας μετέχει για χάρη της ίδιας της σχέσης, και η οποία επομένως μπορεί να διακοπεί λίγο πολύ κατά βούληση, οποιαδήποτε στιγμή, από οποιοδήποτε μέλος της , « Η αμιγής σχέση αναφέρεται σε μια κατάσταση όπου μια κοινωνική σχέση συνάπτεται χωρίς κάποια εξωτερική αιτιολόγηση, παρά μόνο για αυτά που μπορεί να αντλήσει ο καθένας από τον άλλο στα πλαίσια μιας υφιστάμενης συναναστροφής και η οποία συνεχίζεται μόνο στο βαθμό που και τα δυο μέρη θεωρούν πως αντλούν αρκετή ικανοποίηση με το να βρίσκονται εντός της.».[1]
    Ζούμε στην εποχή της «πλαστικής σεξουαλικότητας» αφού η «σεξουαλική ικανοποίηση έχει αποδεσμευτεί από την πανάρχαια ολότητα που συγκροτούσε με την αναπαραγωγή τη συγγένεια και τις γενεές» Η «πλαστική»(ή εύπλαστη)σεξουαλικότητα–λέει ο Anthony Giddens ΄-«αποκομμένη από την πεπαλαιωμένη ενσωμάτωση της με την αναπαραγωγή. ήταν ένα φαινόμενο με πραγματικά ριζικές επιπτώσεις»που διαμορφώθηκε ως μέρος μιας προοδευτικής διαφοροποίησης του σεξ από τις απαιτήσεις της αναπαραγωγής. Για τις περισσότερες γυναίκες, στους περισσότερους πολιτισμούς ,και κατά τη διάρκεια των περισσότερων ιστορικών περιόδων, η σεξουαλική ευχαρίστηση ,όπου ήταν δυνατόν να επιτευχθεί, ήταν εγγενώς συνδεδεμένη με τον φόβο επαναλαμβανόμενων κυήσεων και κατά συνέπεια με τον φόβο του θανάτου, Σήμερα, καθώς οι τεχνολογίες αναπαραγωγής έχουν γίνει πιο εκλεπτυσμένες, αυτή η διαφοροποίηση έχει ολοκληρωθεί. Τώρα η σύλληψη μπορεί όχι μόνο να ανασταλεί, αλλά και να παραχθεί τεχνητά, «η σεξουαλικότητα είναι επιτέλους πλήρως αυτόνομη. η αναπαραγωγή μπορεί να λάβει χώρα ακόμα και με την απουσία της σεξουαλικής δραστηριότητας κι αυτό αποτελεί μια τελική «απελευθέρωση»για την σεξουαλικότητα, η οποία στο εξής μπορεί να γίνει καθολικά μια ιδιότητα των ατόμων και των μεταξύ τους συνδιαλλαγών ».

  • [1] Anthony Giddens Η ΜΕΤΑΜΌΡΦΩΣΗ Της ΟΙΚΕΙΟΤΗΤΑς ,Σεξουαλικότητα Αγάπη και Ερωτισμός στις Μοντερνες Κοινωνίες Μτφ Απόστολος Καλογιαννης ,Πολυτροπον ,Αθηνα (1992)2005 σ 90

  • Αποσπασμα

  • δημοσιευτηκε στο ΕΝΕΚΕΝ τ 2-3

http://www.estiabookstore.gr/estia/HestiaBookStore_Books.asp?bookcode=28204305



  • με τιτλο:''η επινοηση του ερωτα''

Brazil (Terry Gilliam, 1985) -


Brazil (Terry Gilliam, 1985) - Ministry of Information
http://www.youtube.com/watch?v=7xNnRBksvOU&feature=related
Σχόλιο από Νοσφεράτος Απρίλιος 13, 2008
Brazil - I Wish I Could Fly

http://www.youtube.com/watch?v=eVUnZrv7kXk&feature=related

http://www.youtube.com/watch?v=Z64bNZgK4GY&feature=related
“BRAZIL” Torture & Terrorism Orwell & Gilliam style

συναισθηματα


εδώ θα βρειτε κειμενακια για τα συναισθηματα

Τετάρτη 23 Ιουλίου 2008

Η σπηλιά του Νοσφεράτου: Όταν σε πιάνει η Θλίψη σου


ερωτας -ερωτισμός -αγάπη












εδώ μπρειτε να βρισκετε αναρτησεις περι ερωτος -ερωτισμου κλπ

το αρθρο 16 και τα Κολλεγια . Αρθρο του Ν . Θεοτοκά στην Αυγή

περιοδικά-ΕΝΕΚΕΝ

ΕΔΏ μπορειτε να βρειτε συνδεσμους με περιοδικά θεωριας -λογοτεχνιας, αποτο περιοδικό ΕΝΕΚΕΝ

Ταινίες

Εδώ μπορειτε να βρισκετε βιντεακια με παλιες , καλές ταινιες

Περιοδικο ΕΝΕΚΕΝ: ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΔΙΚΑ

Περιοδικο ΕΝΕΚΕΝ: ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΔΙΚΑ

Περιοδικο ΕΝΕΚΕΝ: ΕΠΙΣΤΗΜΗ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Περιοδικο ΕΝΕΚΕΝ: ΕΠΙΣΤΗΜΗ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Περιοδικο ΕΝΕΚΕΝ: ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΔΙΚΑ ΝΕΟΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑΣ

Περιοδικο ΕΝΕΚΕΝ: ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΔΙΚΑ ΝΕΟΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑΣ

Περιοδικο ΕΝΕΚΕΝ: Ινστιτουτο Νικος Πουλαντζάς

Περιοδικο ΕΝΕΚΕΝ: Ινστιτουτο Νικος Πουλαντζάς

πολιτικό καφενείο- κειμενα

Παζολίνι


FEDERICO FELLINI και NINO ROTA

FEDERICO FELLINI———————-—————————————————-IL TRAFFICO DI ROMA VISTO DA FEDERICO FELLINIhttp://www.youtube.com/watch?v=X9uz11k4Yxw&feature=related
Fellini Satyriconhttp://www.youtube.com/watch?v=5FwewtqMXKUTrailer: Fellini - Satyricon (1969)http://www.youtube.com/watch?v=45VqrtYO8d0&feature=related
Fellini Satyricon - Minotaur Scenehttp://www.youtube.com/watch?v=KPbYzw-sTeI&feature=related
Fellini - 8½http://www.youtube.com/watch?v=d9TD4vy9RnI
8½ theme - Nino Rotahttp://www.youtube.com/watch?v=nWqC6kRCLjI&feature=related
Fellini - City of Women
http://www.youtube.com/watch?v=01nRCiy93SQ&feature=related
Donne - Womenhttp://www.youtube.com/watch?v=Mm4Gq7YUxeQ
La Città delle donne (Citiy women)http://www.youtube.com/watch?v=0fXGFw9Bepg
la città delle donnehttp://www.youtube.com/watch?v=t3-U66-JR1k&feature=related
Il Casanova di Federico Fellinihttp://www.youtube.com/watch?v=-ykXYx43bcU&feature=related
Fellini - Amarcordhttp://www.youtube.com/watch?v=wYUyvTbDT-g&feature=related
ANNA MAGNANI————————————————————-Anna Magnanihttp://www.youtube.com/watch?v=a0GL0D6l50g
ANNA MAGNANI THE BESThttp://www.youtube.com/watch?v=D0DhYkAR87o&feature=related
http://www.youtube.com/watch?v=tKa_evsK40U&feature=relatedAnna Magnani - Bellissima (L. Visconti, 1951)http://www.youtube.com/watch?v=SS93E0s0sSU&feature=related
L’amore, Anna Magnani (Voce Umana)http://www.youtube.com/watch?v=78KPiLDxfFo&feature=related
Magnani & Mastroianni - …Correva l’anno di grazia 1870http://www.youtube.com/watch?v=1tBhOrwqt_M&feature=relatedMamma Roma: Anna Magnani 1http://www.youtube.com/watch?v=drZJOf1Qev4&feature=related
Mamma Roma: Anna Magnani 2http://www.youtube.com/watch?v=jkluc6nAcj4&feature=related
Σχόλιο από Νοσφεράτος Απρίλιος 16, 2008
Nino Rota
http://www.youtube.com/watch?v=nWqC6kRCLjI&feature=related
http://www.youtube.com/watch?v=nggmv4N94J4&feature=related
http://www.youtube.com/watch?v=PiPfuqZ6UFs&feature=relatedhttp://www.youtube.com/watch?v=wcyRO_ZFa9I&feature=related
http://www.youtube.com/watch?v=ELP6DSDwu8M&feature=relatedNino Rota - La Strada
http://www.youtube.com/watch?v=tZF2tDclal4&feature=related
Nino Rota - Legend Of The Glass Mountainhttp://www.youtube.com/watch?v=99UniYSJqHM&feature=related
Σχόλιο από Νοσφεράτος Απρίλιος 16, 2008

ΑΝΑΝΕΩΤΙΚΗ ΠΤΕΡΥΓΑ ΤΟΥ ΣΥΝΑΣΠΣΙΜΟΥ-ΚΕΙΜΕΝΑ

Τρίτη 22 Ιουλίου 2008

τι το χειροτερο μπορεί να πάθουμε;

  • ενα γνωστός μου έλεγε κάποτε :Έχω πέτρες στα νεφρά , καρδία, χώρισα και με απέλυσαν ,τι χειρότερο έχω να πάθω ;
  • Έπαθε εγκεφαλικό…।
  • το λέω γιατί πολλοί φίλοι δεν μπορούν να φανταστούν τι το χειρότερο μπορεί να πάθει η Χωρα
  • αν τυχόν προκύψει μια Τρίτη Τετραετία της Νου Δου
  • με το Λαος Συγκυβέρνηση


ΕΥΛΟΓΙΑ Η ΑΚΥΒΕΡΝΗΣΙΑ ;

Απο τα Πολιτικά παρασκηνια της σημερινης ελευθεροτυπίας , αλιευσα το παρακάτω:

''Μια «κατάρα»... ευλογημένη
ΠΑΣΟΚ και Συνασπισμός ερίζουν για τη συνεργασία, αλλά αυτή αλλού, κατά τα φαινόμενα, θα γίνει. Για την ακρίβεια, μπορεί να γίνει. Ο Καρατζαφέρης, πάντως, άνοιξε χθες διάπλατα την πόρτα και θα περιμένει τον Καραμανλή στη γωνία, για να δει αν θα τη διαβεί κι εκείνος. Φυσικά, αυτό δεν θα γίνει πριν, αλλά μετά τις προσεχείς εκλογές και υπό την προϋπόθεση ότι η αυτοδυναμία θα έχει πάει περίπατο, όπως λένε σήμερα όλες οι προβλέψεις. Στον χώρο της Δεξιάς, λοιπόν, υπάρχει δυνατότητα συνεργασίας. Αντίθετα, στην άλλη πλευρά δεν υπάρχει τίποτα. Μπορεί ένα δημοσκοπικό εύρημα να λέει ότι τυχόν κοινή κάθοδος στις εκλογές ΠΑΣΟΚ και Συνασπισμού δίνει όχι μόνο νίκη, αλλά και αυτοδύναμη κυβέρνηση, όμως τέτοιο ενδεχόμενο σήμερα αποκλείεται. Το απορρίπτει κατηγορηματικά ο ΣΥΝ, και ο Αλέξης Τσίπρας ήταν χθες σαφής. Δεν θεωρεί την ακυβερνησία κατάρα, αλλά ευλογία. Λογικό, αφού προϋπόθεση της «ευλογίας» είναι να έχει ενισχυθεί στο έπακρο το δικό του κόμμα. Αλλωστε, ο Συνασπισμός θα πιεστεί πραγματικά στο θέμα αυτό μόνο αν το ΠΑΣΟΚ είναι πρώτο κόμμα στις επόμενες εκλογές. Και όσο αυτό δεν φαίνεται ούτε στο βάθος του τούνελ, όλα αυτά είναι απλώς λόγια για να περνάει η ώρα.
Γ. ΚΑΡ ''

http://www.enet.gr/online/online_text/c=110,id=12434656,18088544,26176480,40366432,48121568,62303328,69809632,75602784,91807968

ε λοιπόν ετσι ειπε ο Τσιπρας ;ευλογία η ακυβερνησία ;
ε λοιπόν αν το ειπε ..τότε αυτό το παιδί -που μου είναι εξαιρετικά συμπαθητικό - είναι πολύ παιδί ....

Ακυβερνησία για εκατομμύρια ανθρώπους στην χώρα είναι κατάρα ..
-Για ηλικιωμενους , για παιδια που πανε σχολειο , για εργαζομενους ...
Και δημιουργεί μια κατάσταση πανικού και άγχους
που -στις παρούσες συνθήκες -είναι η θα είναι εξαιρετικά επικινδυνη ...
γιατι θα ευνοησει ακριβώς τις ακροδεξιές εκείνες δυνάμεις που θα μιλάνε -ήδη μιλάνε - για επιβολή Ταξης και ασφάλειας
και τοτε θα βρουν πολύ μεγαλύτερο ακροατήριο
ηδη βρίσκουν
Γιατί ηδη σε μεγαλο βαθμό - λόγω της συνειδητής , σκοπιμης Νεοφιλελευθερης στρατηγικής της κυβέρνησης (ιδιωτικοποιήσεις) -σε παραπολυ μεγαλους τομεις του κρατους προνοιας ιδιως
υπάρχει ακυβερνησία

- Η ακυβερνησία θα ηταν ευλογια- για οσους σκεφτονται με ορους μπολσεβικων του '17 -
αν υπήρχαν ηγετες τυπου Λενιν ...καιπροεπεναστατική περιοδος
αλλλα΄συν.Τσιπρα ...ειστε ηγέτης ενός κόμματος του Συνασπισμου που η παραδοση του και η προσφορά στον τοπο εδώ και πολύ πολύ καιρο κινειται ακριβώς στην αντιθετη κατευθυνση
-Δηλαδή ..Υπερ των θεσμών . και..Της εξυγίανσης τους βέβαια
αλλά οχι της Ακυβερνησίας

Περι Ρεμπετικου και ελληνικής μουσικής

H Γκαίηλ Xολστ, Αυστραλή μουσικολόγος και φιλόλογος, που ήρθε στην Ελλάδα το 1966, ταξίδεψε στην επαρχία, έζησε αρκετό καιρό στην Κρήτη και ανακάλυψε τη δημοτική μουσική και τους αντίστοιχους χορούς. Στο βιβλίο της “Δρόμος για το ρεμπέτικο”, μια σημαντική μελέτη γι’ αυτό το είδος της ελληνικής μουσικής, ρώτησε πλήθος ανθρώπων σχετικών με το θέμα και δεν κατόρθωσε να σχηματίσει σαφή ιδέα πάνω στην έννοια της λέξης. “Pεμπέτες και μάγκες είναι το ίδιο πράγμα, αλλά διαφορετικό”, απάντησε κάποιος. “Πρέπει να ‘σαι χασικλής για να ‘σαι ρεμπέτης”, είπε άλλος. Επίσης: “Oι αληθινοί ρεμπέτες ήταν όλοι του υποκόσμου”, “Oι αληθινοί ρεμπέτες είναι όλοι καλά ανθρωπάκια που αγαπάνε τους φίλους τους, που δεν δοκιμάζουν το χασίσι και σπάνια μεθάνε”. “Oι πραγματικοί ρεμπέτες ήταν καλοί νοικοκύρηδες” κ.λπ., κ.λπ. Eν πάση περιπτώσει, “τα ρεμπέτικα τραγούδια είναι τα τραγούδια του ελληνικού υποκόσμου. Ακριβέστερα, ρεμπέτικα τραγούδια είναι τα τραγούδια των ρεμπέτηδων. Tους ρεμπέτες τους λένε και μάγκες”, γράφει ο Πετρόπουλος. Tο αυθεντικό ρεμπέτικο τραγούδι αναπτύχθηκε στον Πειραιά, τη δεκαετία του 1920, όπου διάφοροι μάγκες μαζεύονταν σε κάποιο στέκι, καφενείο ή τεκέ, κι εκεί καθισμένοι σε καρέκλες ή στο πάτωμα, γύρω από ένα μαγκάλι, κάπνιζαν ναργιλέ με τούρκικο χασίσι.
πηγή:

http://www.oud.gr/rembetika_gr.htm


Σχόλιο από Νοσφεράτος Ιανουάριος 31, 2008
Τωρα..αυτό το ”δεν κατόρθωσε να σχηματίσει σαφή ιδέα πάνω στην έννοια της λέξης. “Pεμπέτες και μάγκες είναι το ίδιο πράγμα, αλλά διαφορετικό”, απάντησε κάποιος. “Πρέπει να ‘σαι χασικλής για να ‘σαι ρεμπέτης”, είπε άλλος. Επίσης: “Oι αληθινοί ρεμπέτες ήταν όλοι του υποκόσμου”, “Oι αληθινοί ρεμπέτες είναι όλοι καλά ανθρωπάκια που αγαπάνε τους φίλους τους, που δεν δοκιμάζουν το χασίσι και σπάνια μεθάνε”. “Oι πραγματικοί ρεμπέτες ήταν καλοί νοικοκύρηδες”
Δεν θυμίζει λιγακι τον τροπο που θα απαντουσαμε αν καποιος ξενος μας ρωτουσε τι ακριβώς ειναι αυτή η …”ελληνικότητα” ρωμιοσυνη” κ.λ.π
δεν θα λεγαμε απολυτως αντιφατικά πραγματα; οπωςπ.χ ” ειναι η Ορθοδοξια ” ειναι ή αρχαια ελλάδα” ”ειναι ο τροπος που ζουμε ” ειναι το σουβλακι,το συρτακι τα γαλαζια νερα του Αιγαιου” η ξενιτειά ” κ.λ.π ;
Δηλαδή δεν θα περιστρεφομασταν γυρω απο ενα αδειο σημαινον Προσπαθώντας να το γεμισουμε με καποιο περιεχόμενο (σ’ αυτό που εξαρχής ειναι ελλειψη)
ετσι - ακολουθώντας ενα μαλλον Argumentum Vacuum μπορουμε να καταλήξουμε μάλλον στο οτι πραγματι - ως αδειο σημαινον ως ελλειψη”ή ως χαμενη απολαυση που ειναι η δική Μας χαμένη απολαυση …το ρεμπετικο ειναι Ελληνικό(αν και αυτό το ειναι θα πρεπει να προσδιοριστεί ως status Negativus ..) Διοτι Δεν ειναι ”ειναι”Οπερ έδει δείξαι ή Λατινιστι : Quod erat demonstrandum
Argumenta entelwς suigeneris
Kat ‘ arxhν Gustarw!
Σχόλιο από Νοσφεράτος Ιανουάριος 31, 2008


Εμείς για φίλους ψάχνουμε
Εμείς για φίλους ψάχνουμεκι εσύ τους προσλαμβάνεις.
Κι όταν γουστάρεις τους πετάςγι’ αυτό και δε μας κάνεις ….
Η Μουσική … οι στιχοι Λευτέρη Χαψιάδη
Σχόλιο από Τζιτζιμιτζιχόντζιρας Δεκέμβριος 17, 2007


«Στου Λινάρδου την ταβέρνα βλέπεις πρόσωπα μοντέρνα
Πάνε όλοι ένας κι ένας οι αστέρες της ταβέρνας
Εκεί πάει ο Παπαρούνας, ο Βαρέλας κι ο Μουρούνας
Πάει ο Σκόρδος ο τεμπέλης και ο Θρούμπας ο τσιγκέλης
Πάει κι η κυρά Αγγέλω με το μαύρο της το βέλο
Και η μερακλού η Φώτω που μεθάει με το πρώτο
Εκεί πάει κι η Σταμάτα που μεθά και σπάζει πιάτα
Πάει κι η κυρά Πιπίνα για να πιει καμιά ρετσίνα
Εκεί πάει ο Νταμιτζάνας, Μαϊντανός κι ο Μελιτζάνας
Πάει ο Ρέγγας κι ο Μπαρδάκος, Νεροχύτης κι ο Ταμπάκος
Εκεί πάει ο Χατζημπάμιας, ο Γαρδούμπας και ο Λάμιας

Πάει κι ο Χατζηραπάνης, Παστουρμάς και Πεχλιβάνης
Σ’ ένα τέτοιο ραβαΐσι ποιος μπορεί να μη μεθύσει
Άλλος τραγουδά, χορεύει κι άλλος έρωτα γυρεύει
Άλλος πίνει και πλερώνει κι άλλος ζούλα την καρφώνει
Βρε Λινάρδο ταβερνιάρη γράφ’ τα κάτω απ’ το σφουγγάρι»
Σχόλιο από Τζιτζιμιτζιχόντζιρας Δεκέμβριος 17, 2007

Ίσως φταίνε τα φεγγάρια
Μες στο φτηνό ξενοδοχείο
και στα σεντόνια των πολλών
μες σε καθρέφτες δίχως μνήμη

θα ξεκινήσουμε λοιπόν
γλιστρούν τα όνειρα στον ύπνο
όπως τα τρένα στο σταθμό
και στην ανάσα σου γυρεύω
κάποιο αρχαίο σκηνικό
Ίσως φταίνε τα φεγγάρια
που ‘μαι τόσο μοναχήνιώθω
πως γερνώ τα βράδια και χρωστάω στη ζωή

ίσως φταίνε τα φεγγάρια και πολλοί με λεν τρελή

που όλο ψάχνω στα σκοτάδια μήπως κάτι και συμβεί
ίσως φταίνε τα φεγγάρια ίσως πάλι φταις κι εσύ
Στίχοι: Τάσος Σαμαρτζής Μουσική: Νότης Μαυρουδής Ερμηνευτής: Ελένη Βιτάλη
Σχόλιο από Τζιτζιμιτζιχόντζιρας Δεκέμβριος 17, 2007

................................

ΑΚΗΣ ΠΑΝΟΥ
Θα κλείσω τα μάτιαhttp://www.youtube.com/watch?v=cpZibq5wlbA
Η πιο μεγάλη ώρα (Γιώτα Νέγκα)http://www.youtube.com/watch?v=4-mYFfDboUMΠήρα απ’ το χέρι σου νερό (Γιώτα Νέγκα)http://www.youtube.com/watch?v=bbm0H0onJXU
AKIS PANOU ΑΚΗΣ ΠΑΝΟΥ MITSIAS ΜΗΤΣΙΑΣ Ο ΤΡΕΛΟΣhttp://www.youtube.com/watch?v=yTpnQ7cHMRo

Δωμάτιο στο Άμστερνταμ
Μουσική:
Νικόλας ΆσιμοςΣτίχοι: Νικόλας Άσιμος
Δωμάτιο στο Άμστερνταμ
χασίς και μια γυναίκα
γρουσούζης ήσουν άνθρωπε
και σου ‘δινα και σου ‘κλεβα πακέτα.

Αλλά εσύ αντί να θες να πας να τα καπνίσεις,
εσύ τα μοσχολπούλαγες, να πας για να γαμήσεις.
Δωμάτιο στο Άμστερνταμ,ρηχά τα όνειρά σου,
όπως κι αυτοί που βίδωσαν,
τη μαλθακή καρδιά σου.
Κι ήθελες όλο το φαΐ, λαγούς με πετραχήλια,
και νόμιζες πως θα ‘πιανες και τον παπά απ’ τ’ αρχίδια.
Σχόλιο από Τζιτζιμιτζιχόντζιρας Δεκέμβριος 18, 2007


Το ”Καταρρεω”
http://blogarismenos.blogspot.com/2007/12/blog-post_11.html
Σχόλιο από Τζιτζιμιτζιχόντζιρας Δεκέμβριος 18, 2007

Woody Allen

Woody Allen - Sleeper
http://www.youtube.com/watch?v=w3pvCwC2rsg&feature=related
Bananas (1971) - Trailer
http://www.youtube.com/watch?v=Xyqm-wWnX0A&feature=related

Trying Bananas (1971) full Stallone episodeto buy a nudie magazineWoody Allen - “Bananas” Parking Clip
http://www.youtube.com/watch?v=7Y16HUOAmT0&feature=related
http://www.youtube.com/watch?v=5s-rtRDU5XI&feature=related
http://www.youtube.com/watch?v=JgOxqwVd5Z8&feature=related
Woody executioniser
http://www.youtube.com/watch?v=R3MMGRcYrCM&feature=related

Woody Allen - What Happens During Ejaculation
http://www.youtube.com/watch?v=mWrW1fPhSEU

Jack Kerouac - Woody Allen ‘ s Manhattan
http://www.youtube.com/watch?v=5IU0yHycuz0

Manhattan - Woody Allen
http://www.youtube.com/watch?v=2-iftDiDoYQ&feature=related

Woody Allen - Introduction to Love and Death
http://www.youtube.com/watch?v=BYRsH3hogXw

Love and Death
http://www.youtube.com/watch?v=3kBFOsHpyWQ&feature=related

Polemos
http://www.youtube.com/watch?v=7R4UaJNjAfE&feature=related

Woody Allens’s Cameo in The Impostors
http://www.youtube.com/watch?v=rR_IoRIJzfw&feature=related
Σχόλιο από Ανυπότακτη καρδια Απρίλιος 15, 2008

Woody Allen———————
Marriage? That’s for life! It’s like cement!What’s New, Pussycat? (1965)
I think crime pays. The hours are good, you meet a lot of interesting people, you travel a lot.Take the Money and Run (1969)
.What a world. It could be so wonderful if it wasn’t for certain people.Radio Days (1987)I can’t listen to that much Wagner. I start getting the urge to conquer Poland.Manhattan Murder Mystery (1993)We’re worth a lot of dough. Whatever you see is antiques. This thing here. This is from — I don’t remember exactly. I think it’s the Renaissance or the Magna Carta or something. But that’s where it’s from.Small Time Crooks (2001)I’m not saying I didn’t enjoy myself, but I didn’t.The Curse of the Jade Scorpion (2001)Chris: The man who said “I’d rather be lucky than good” saw deeply into life. People are afraid to face how great a part of life is dependent on luck. It’s scary to think so much is out of one’s control. There are moments in a match when the ball hits the top of the net and for a split second it can either go forward or fall back. With a little luck it goes forward and you win. Or maybe it doesn’t and you lose.Match Point (2005)As a filmmaker, I’m not interested in 9/11 [...] it’s too small, history overwhelms it. The history of the world is like: He kills me, I kill him, only with different cosmetics and different castings. So in 2001, some fanatics killed some Americans, and now some Americans are killing some Iraqis. And in my childhood, some Nazis killed Jews. And now, some Jewish people and some Palestinians are killing each other. Political questions, if you go back thousands of years, are ephemeral, not important. History is the same thing over and over again.Interview in Der Spiegel, 2005-06-20 (as quoted by the New York Post) [1]No. I have no apprehension whatsoever. I’ve been through this so many times. And I found that one way or the other, your life doesn’t change at all. Which is sad, in a way. Because the people love your film… nothing great happens. And people hate your film… nothing terrible happens. Many years ago, I would… I would… a film of mine would open, and it would get great reviews, and I would go down and look at the movie theater. There’d be a line around the block. And when a film is reviled, you open a film and people say “Oh, it’s the stupidest thing, it’s the worst movie.” You think: oh, nobody’s going to ever speak to you again. But, it doesn’t happen. Nobody cares. You know, they read it and they say “Oh, they hated your film.” You care, at the time. But they don’t. Nobody else cares. They’re not interested. They’ve got their own lives, and their own problems, and their own shadows on their lungs, and their x-rays. And, you know, they’ve got their own stuff they’re dealing with…. So, I’m just never nervous about it.September 2007 interview, promoting Cassandra’s Dreams
[edit] Bananas (1971)I remember when I was a little boy, I once stole a pornographic book that was printed in Braille. I used to rub the dirty parts.Prosecutor: Tell the court why you think he is a traitor to this country.Miss America: I think Mr. Mellish is a traitor to this country because his views are different from the views of the president and others of his kind. Differences of opinion should be tolerated, but not when they’re too different. Then he becomes a subversive mother.
[edit] Getting Even (1971)I don’t believe in an afterlife, although I am bringing a change of underwear.“Conversations with Helmholtz”
[edit] My PhilosophyCan we actually “know” the universe? My God, it’s hard enough finding your way around in Chinatown.It is impossible to experience one’s own death objectively and still carry a tune.Eternal nothingness is O.K. if you’re dressed for it.Not only is there no God, but try getting a plumber on weekends.
[edit] Sleeper (1973)My brain: it’s my second favorite organ.Oh, he was probably a member of the National Rifle Association. It was a group that helped criminals get guns so they could shoot citizens. It was a public service.I’m not really the heroic type. I was beat up by Quakers.Sex and death are two things that come but once in my lifetime, but at least after death you’re not nauseous.[After discovering that they are trying to clone "the leader" from his only nose] Now is the time to strike. The Leader is at great handicap, he has no head or body!
[edit] Love and Death (1975)To love is to suffer. To avoid suffering, one must not love. But, then one suffers from not loving. Therefore, to love is to suffer, not to love is to suffer, to suffer is to suffer. To be happy is to love, to be happy, then, is to suffer, but suffering makes one unhappy, therefore, to be unhappy one must love, or love to suffer, or suffer from too much happiness — I hope you’re getting this down.Human beings are divided into mind and body. The mind embraces all the nobler aspirations, like poetry and philosophy, but the body has all the fun.The important thing, I think, is not to be bitter… if it turns about that there is a God, I don’t think that he is evil. I think that the worst thing you could say is that he is, basically, an under-achiever.After all, there are worse things in life than death. If you’ve ever spent an evening with an insurance salesman, you know what I’m talking about.The key is, to not think of death as an end, but as more of a very effective way to cut down on your expenses.Regarding love… what can you say? It’s not the quantity of your sexual relations that counts. It’s the quality. On the other hand if the quantity drops below once every eight months, I would definitely look into it.Where did you go to finishing school? On a pirate ship?Sonja: “Violence is justified in the service of mankind!”Boris: Who said that?Sonja: Attila the Hun!Sonja: Sex without love is an empty experience!Boris: Yes, but as empty experiences go, it’s one of the best!Countess: You are a great lover!Boris: I practice a lot when I’m alone.Sonja: Boris, Let me show you how absurd your position is. Let’s say there is no God, and each man is free to do exactly as he chooses.What prevents you from murdering somebody?Boris: Murder’s immoral.Sonja: Immorality is subjective.Boris: Yes, but subjectivity is objective.Sonja: Not in a rational scheme of perception.Boris: Perception is irrational. It implies imminence.Sonja: But judgment of any system of phenomena exists in any rational, metaphysical or epistemological contradiction to an abstracted empirical concept such as being, or to be, or to occur in the thing itself, or of the thing itself.Boris: Yeah, I’ve said that many times.Him: Come to my quarters tomorrow at three.Sonja: I can’t.Him: Please!Sonja: It’s immoral. What time?Him: Who is to say what is moral?Sonja: Morality is subjective.Him: Subjectivity is objective.Sonja: Moral notions imply attributes to substances which exist only in relational duality.Him: Not as an essential extension of ontological existence.Sonja: Can we not talk about sex so much?Sgt: Next week, we leave for the front. The object will be to kill as many Frenchmen as possible. Naturally, they are going to try and kill as many Russians as possible. If we kill more Frenchmen, we win. If they kill more Russians, they win.Boris: What do we win?Boris: Nothingness. Non-existence. Black emptiness.Sonja: What did you say?Boris: Oh, I was just planning my future.Boris: (a) Socrates is a man.(b) All men are mortal.(c) All men are Socrates. That means all men are homosexuals. I’m not a homosexual. Once, some Cossacks whistled at me. I happen to have the kind of body that excites both persuasions.Boris: Then there is a God. Incredible. Moses was right. [a ray of light shines over Boris] He that abideth in truth will have frankincense and myrrh smeared on his gums in abundance, and he shall dwell in the house of the Lord for six months with an option to buy. But the wicked man shall have all kinds of problems. His tongue shall cleave to the roof of his upper palate. And he shall speak like a woman, if you watch him closely. And he shall… The wicked man shall be delivered into the hands of his enemy, whether they can pay the delivery charge or not. And… [ray of light turns off] Wait, I have more about the wicked man. [turns on again] I shall walk through the valley of the shadow of death… In fact, now that I think of it, I shall run through the valley of the shadow of death, cos’ you get out of the valley quicker that way. And he that hath clean hands and a pure heart is OK in my book. But he that fools around with barnyard animals has got to be watched.Boris: I was walking through the woods, thinking about Christ. If he was a carpenter, I wondered what he charged for bookshelves.Boris: If it turns out that there IS a God, I don’t think that he’s evil. I think that the worst you can say about him is that basically he’s an underachiever.Sonja: I do believe that this is truly the best of all possible worlds.Boris: Well, it’s certainly the most expensive.
[edit] Without Feathers (1975)As the poet said, “Only God can make a tree”—probably because it’s so hard to figure out how to get the bark on.“The Early Essays”Money is better than poverty, if only for financial reasons.“The Early Essays”The chief problem about death, incidentally, is the fear that there may be no afterlife — a depressing thought, particularly for those who have bothered to shave. Also, there is the fear that there is an afterlife but no one will know where it’s being held.“The Early Essays”What a wonderful thing, to be conscious! I wonder what the people in New Jersey do.“No Kaddish for Weinstein”Thought: Why does man kill? He kills for food. And not only food: frequently there must be a beverage.“Selections from the Allen Notebooks”What if everything is an illusion and nothing exists? In that case, I definitely overpaid for my carpet.“Selections from the Allen Notebooks”If only God would give me some clear sign! Like making a large deposit in my name in a Swiss bank.“Selections from the Allen Notebooks”It’s not that I’m afraid to die, I just don’t want to be there when it happens.The lion and the calf shall lie down together but the calf won’t get much sleep.“Scrolls”What if nothing exists and we’re all in somebody’s dream? Or what’s worse, what if only that fat guy in the third row exists?from the play “God”
[edit] Annie Hall (1977)Don’t knock masturbation — it’s sex with someone I love.Life is divided into the horrible and the miserable.There’s an old joke… two elderly women are at a Catskill mountain resort, and one of ‘em says, “Boy, the food at this place is really terrible.” The other one says, “Yeah, I know; and such small portions.” Well, that’s essentially how I feel about life — full of loneliness, and misery, and suffering, and unhappiness — and it’s all over much too quickly.The… the other important joke, for me, is one that’s usually attributed to Groucho Marx; but, I think it appears originally in Freud’s “Wit and Its Relation to the Unconscious”, and it goes like this — I’m paraphrasing — um, “I would never want to belong to any club that would have someone like me for a member.” That’s the key joke of my adult life, in terms of my relationships with women.I thought of that old joke: This guy goes to a psychiatrist and says, ‘Doc, my brother’s crazy, he thinks he’s a chicken.’ And the doctor says, ‘Well why don’t you turn him in?’ and the guy says, ‘I would, but I need the eggs.’ Well, I guess that’s pretty much now how I feel about relationships. They’re totally irrational and crazy and absurd, but I guess we keep going through it because most of us need the eggs.
[edit] Manhattan (1979)This is so antiseptic. It’s empty. Why do you think this is funny? You’re going by audience reaction? This is an audience that’s raised on television, their standards have been systematically lowered over the years. These guys sit in front of their sets and the gamma rays eat the white cells of their brains out!Talent is luck. The important thing in life is courage.I think that people should mate for life, like pigeons or Catholics.I can’t express anger. That’s my problem. I internalize everything. I just grow a tumor instead.She’s 17. I’m 42 and she’s 17. I’m older than her father, can you believe that? I’m dating a girl, wherein, I can beat up her father.You know a lot of geniuses, y’know. You should meet some stupid people once in a while, y’know, you could learn something.I had a mad impulse to throw you down on the lunar surface and commit interstellar perversion.What are you telling me, that you’re, you’re, you’re gonna leave Emily, is this true? And, and run away with the, the, the winner of the Zelda Fitzgerald emotional maturity award?It’s just gossip, you know. Gossip is the new pornography.
[edit] Side Effects (1980)It is impossible to travel faster than light, and certainly not desirable, as one’s hat keeps blowing off.“The UFO Menace”Interestingly, according to modern astronomers, space is finite. This is a very comforting thought — particularly for people who can never remember where they have left things.“The UFO Menace”More than any other time in history, mankind faces a crossroads. One path leads to despair and utter hopelessness. The other, to total extinction. Let us pray we have the wisdom to choose correctly.“My Speech to the Graduates”
[edit] My ApologyWoody Allen as Socrates…
Of all the famous men who ever lived, the one I would most like to have been was Socrates. Not just because he was a great thinker, because I have been known to have some reasonably profound insights myself, although mine invariably revolve around a Swedish airline stewardess and some handcuffs.Death is a state of non-being. That which is not, does not exist. Therefore death does not exist. Only truth exists. Truth and beauty. Each is interchangeable, but are aspects of themselves. Er, what specifically did they say they had in mind for me?Hey listen — I’ve proved a lot of things. That’s how I pay my rent. Theories and little observations. A puckish remark now and then. Occasional maxims. It beats picking olives, but let’s not get carried away.Agathon: But all that talk about death being the same as sleep.Socrates: Yes, the difference is that when you’re dead and somebody yells, “Everybody up, it’s morning,” it’s very hard to find your slippers.
[edit] Crimes and Misdemeanors (1989)My love life is terrible. The last time I was inside a woman was when I visited the Statue of Liberty.Where I grew up… in Brooklyn, nobody committed suicide… you know, everyone was too unhappy.
[edit] Manhattan Murder Mystery (1993)Taste my tuna casserole — tell me if I put in too much hot fudge.What has gotten into you lately? Save a little craziness for menopause!I bought her this handkerchief… and I didn’t even know her size.
[edit] Zelig (1983)I worked with Freud in Vienna. We broke over the concept of penis envy. He thought it should be limited to women.
[edit] Don’t Drink the Water (1994)[about his daughter] I’d rather she grew up here than grew up as an orphan,you know I can tolerate anybody’s orphans but my own.
…years of insanity have made this guy crazy!
[edit] Deconstructing Harry (1997)Between the Pope and air conditioning, I’d choose air conditioning.Do you think the President wants to fuck everyone he sees at least once?… Well, bad example.No, I don’t think you’re paranoid. I think you’re the opposite of paranoid. I think you walk around with the sick delusion that people like you.Tradition is the illusion of permanence.[On being called a self-hating Jew] Hey, I may hate myself, but its not because I’m Jewish.
[edit] Standup Comic (1999)A CD compilation of Allen comedy routines from 1964-1968
A lot of things have happened in my private life recently that I thought we could review tonight.I feel sex is a beautiful thing between two people. Between five, it’s fantastic.A fast word about oral contraception. I was involved in an extremely good example of oral contraception two weeks ago. I asked a girl to go to bed with me, she said “no.”Basically my wife was immature. I’d be at home in the bath and she’d come in and sink my boats.I was in analysis. I was suicidal. As a matter of fact, I would have killed myself, but I was in analysis with a strict Freudian and if you kill yourself they make you pay for the sessions you miss.I was thrown out of college for cheating on the metaphysics exam; I looked into the soul of the boy sitting next to me.I tended to place my wife under a pedestal.I’m not a drinker — my body will not tolerate spirits. I had two Martinis on New Year’s Eve and I tried to hijack an elevator and fly it to Cuba.When I was kidnapped, my parents snapped into action. They rented out my room.
[edit] Mere Anarchy (2007)How could I not have known that there are little things the size of “Planck length” in the universe, which are a millionth of a billionth of a billionth of a centimeter? Imagine if you dropped one in a dark theater how hard it would be to find.And how does gravity work? And if it were to cease suddenly, would certain restaurants still require a jacket?With that, he scribbled in an additional ninety thousand dollars on the estimate, which had waxed to the girth of the Talmud while rivaling it in possible interpretations.I have also reviewed my own financial obligations, which have puffed up recently like a hammered thumb.She quarreled with the nanny and accused her of brushing Misha’s teeth sideways rather than up and down.As we know, for centuries Rome regarded the Open Hot Turkey Sandwich as the height of licentiousness.I was supremely confident my flair for atmosphere and characterization would sparkle alongside the numbing mulch ground out by studio hacks. Certainly the space atop my mantel might be better festooned by a gold statuette than by the plastic dipping bird that now bobbed there ad infinitum.Bidnick gorges himself on Viagra, but the dosage makes him hallucinate and causes him to imagine he is Pliny the Elder.To a man standing on the shore, time passes quicker than to a man on a boat — especially if the man on the boat is with his wife.
Σχόλιο από Ανυπότακτη καρδια Απρίλιος 16, 2008

ενα μεγάλο μου Απωθημενο:ο ΙΟΣ

ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΑΠΩΘΗΜΕΝΟπου ειχα οσο και καιρό με φιλοξενουσανε οι Πόντιοι (και Αριστεροι)
(ναιναι καλά ,πολύ καλά παιδια και μου σταθηκανε και με το παραπάνω-τήμετερον βλεπεις - παρά τις οποιες διαφωνιες μας..
ηταν οτι δεν μπορουσα να βαλω κανενα Λινκ με τον Ιο

- Ε δεν τον χωνευαν τον Ιο , δικαιωμα τους
Εμενα ομως ο Ιος μ' αρεσει
Τον βαζω λοιπόν για να βγαλω και (ενα απο πολλά) απωθημενο

http://www.iospress.gr/

Η σπηλιά του Νοσφεράτου: George Bataille ,( Η Ιστορία του ματιου) και ο Λακάν για το αυγό το πετάλιο και την Ομελέττα

Η σπηλιά του Νοσφεράτου: George Bataille ,( Η Ιστορία του ματιου) και ο Λακάν για το αυγό το πετάλιο και την Ομελέττα

Κυριακή 20 Ιουλίου 2008

Η σπηλιά του Νοσφεράτου: ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΑ ΤΕΥΧΗ ΤΟΥ ΕΝΕΚΕΝ

Η σπηλιά του Νοσφεράτου: ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΑ ΤΕΥΧΗ ΤΟΥ ΕΝΕΚΕΝ

ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΑ ΤΕΥΧΗ ΤΟΥ ΕΝΕΚΕΝ

http://periodikoeneken.blogspot.com/2008/07/blog-post_8423.html

το Νεο Τευχος του περιοδικου ΕΝΕΚΕΝ

http://periodikoeneken.blogspot.com/2008/07/blog-post_7209.html

Ο Ενοικος: Να Εισαι σαν τον Φτερωτο Ιπποπόταμο

Ο Ενοικος: Να Εισαι σαν τον Φτερωτο Ιπποπόταμο

Ο Ενοικος: η Τέτα

Ο Ενοικος: η Τέτα

Η σπηλιά του Νοσφεράτου: Στειλτε ενα μηνυμα στον κ. Δημαρχο Θεσσαλονικης

Η σπηλιά του Νοσφεράτου: Στειλτε ενα μηνυμα στον κ. Δημαρχο Θεσσαλονικης

Στειλτε ενα μηνυμα στον κ. Δημαρχο Θεσσαλονικης

OXI στην απαράδεκτη τακτική του Δήμου Θεσσαλονίκης να προσπαθεί να «σβήσει» από την ιστορική μνήμη της πόλης μας το Ολοκαύτωμα της Εβραϊκής Κοινότητας.

βλ:
http://panosz.wordpress.com/2008/07/20/mayorsal/

Ο θειος Ισιδωρας

http://nosfy-myblognosfy.blogspot.com/2008/07/blog-post_5428.html

Σάββατο 19 Ιουλίου 2008

Μπιλυ Χολιντευ


Μπίλυ Χολιντευ, Ελλα Φιτζεραλντ, Αρμοστρονγκ,
Billie Holiday - Summertime
http://www.youtube.com/watch?v=h5ddqniqxFM&feature=related
Summertime - Ella Fitzgerald & Louis Armstrong
http://www.youtube.com/watch?v=1yKgAEkCKxY&feature=related
Janis Joplin - Summertime (Live Gröna Lund 1969
http://www.youtube.com/watch?v=mzNEgcqWDG4&feature=related
Billie Holiday - The Blues Are Brewin’
http://www.youtube.com/watch?v=bWtUzdI5hlE&feature=related

ΝΤΡΟΠΗ

Πότε αισθανόμαστε ντροπή; Μπορεί να αισθανόμαστε ντροπή για τα συναισθήματα μας, για το άγχος, το φόβο ή την κατάθλιψη μας, το θυμό μας, πιστεύοντας ότι είναι κακό να αισθανόμαστε ετσι επειδή αυτό μας κάνει προβληματικούς ή και κατώτερους. Μπορεί να ντρεπόμαστε για το σώμα μας, για τις ικανότητες μας,η να εκφράσουμε τρυφερά συναισθήματα στις σχέσεις μας[1].Η ντροπή είναι ένα (συν)αίσθημα που δεν έχει μελετηθεί αρκετά ,γιατί συγχέεται εύκολα με την ενοχή. Ενοχή αισθανόταν ο Ρασκολνικοφ για τη πράξη του, ο Ηλίθιος του Ντοστογιέφσκι αισθανόταν ντροπή(για την κοινωνική αδεξιότητα του .....
ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΑΠΟ:
http://nosfy-myblognosfy.blogspot.com/2008/07/blog-post_916.html

ANemos: ΝΤΡΟΠΗ!!!

ANemos: ΝΤΡΟΠΗ!!!

Ντροπιαζουν την Θεσσαλονίκη

Ντροπιάζουν την Θεσσαλονικη με εναν Απροκαλυπτο Αντισημιτισμό:


βλ:
http://panosz.wordpress.com/2008/07/19/city_of_ghosts/#more-2971

Παρασκευή 18 Ιουλίου 2008

εθνος και γλωσσα

  • Για ενα ορισμενο είδος Εθνικισμου (τον ακραιο- ολοκληρωτικό εθνικισμό)Το εθνος ειναι κατι που οφειλει να σωματοποιηθει , να υλικοποιηθεί ωστε να μπορει να γινει Λατρευτό Ως φετίχ…Ετσι μιλουν για ορισμενες Υπερφυσικές ιδιοτητες του αιματος , του Σωματοτυπου , ή της Γλώσας -αν στα δυο πρωτα δεν τους περνει ή ειναι εκτός μόδας…..
    Η γλωσσα λοιπόν μετατρεπεται σε κατι σαν το Ιερό δισκοποτηρο , ή μυθικό ξιφος,που οποιος το κατεχειαυτοματως γινεται Ανωτερος …και μαλιστα χωρις καν να προσπαθησει
    …Ετσι: αν η Ελληνική γλώσσα εχει μια υφερφυσική διασταση …και ο Ελληνας που την κατεχει ως ”φυσικη του γλωσσα ” γινεται και αυτός -διαμεσω αυτής -κατι σαν την επιφοιτηση του Αγιου πνευματος να ‘ουμ’ - ο Εκλεκτος του Συμπαντος…

απο ενα σχολιο που εκανα παλιοτερα εδώ:http://http://pontosandaristera.wordpress.com/2007/11/28/28-11-2007/

βλ επίσης http://dimitrisdoctor2.blogspot.com/2008/07/blog-post.html

Φιλελευθερισμός και Καμερες

  • Εχω την εντυπωση οτι απο τον καιρό του Μοντεσκιε ακόμα το Φιλελευθερο Δημοκρατικόπολιτευμα με την Διακριση των Εξουσιων
    Στηριζεται καταρχήν οχι σε μια Εμπιστοσυνη αλλά σε μια Δυσπιστία
    Σε μια Αρχή Δυσπιστιας καλύτερα … Και αυτή η Δυσπιστια αφορά στη Σχεση Πολιτών και Κρατους με ολες τις εκφανσεις της εξουσιας του τελευταιου…

    Ε
    δεν θελω να λεω πολλά… Εκείνο που λεω ειναι οτι Η βιντεοσκόπηση με τα του Σανιδά ειναι σαν να λεει στους πολιτες (η Αστυνομία )π.χ.. Εμπιστευτειτε μας ..Θα διαχειριζομαστε καλά τις Πληροφοριες …. κ.λ.π

    Αν οι Πολιτες λοιπόν πουν Ναι σας εμπιστευομαστε ω ! Κυριοι Κυριοι της Κυβερνησης
    ειναι σαν μονοι τους να δινουν μια κλωτσια στην Καρδαρα με το Γαλα

    Δηλαδή στην Αρχή της Δυσπιστιας εναντι του Κρατους-πεμπτουσια του Κρατους Δικαιου και της Φιλελευθερης Δημοκρατιας

    σχ απο εδώ

Περι Αμεσης Δημοκρατίας κλπ

η Δυτική Φιλελευθερη δημοκρατια, ειναι παντρεμα δυο -διαφορετικής ιστορικής καταγωγής- αξιων :
1.Φιλλευθερη : σεβασμός της μειοψηφιας …και του ατομου
2Δημοκρατια: αρχή της πλειοψηφιας …
Που απέχουν παραπολύ απο τις αρχαιοελληνικές
Αμεσες Δημοκρατιες


(οπου δεν υπηρχε καμμια προστασια του ατομου του ιδιωτη , η της μειοψηφιας η αυτό που θαλεγαμε σημερα ”ατομικές ελευθεριες(π.χ ο Σωκρατης καταδικαστηκε σε θανατο για τις απόψεις του κατι που σημερα θα φαινοταν - επισημα τουλαχιστον- αδιανοητο σε μια φιλλευθερη Δημοκρατια …..

Και πρεπει να πώ εδώ οτι ειμαι πολύ επιφυλακτικός για την Δυνατοτητα σημερα να εχουμε αμεση δημοκρατια -οχι μονο για τις γνωστου τυπου τεχνικές δυσκολιες εφαρμογής της
- αλλά κυριως γιατί ποτε -ουτε στην αρχαιοτητα - η αμεσοδημοκρατια δεν εξασφαλιζε καποιο μινιμουμ ατομικής ελευθεριας ή διαφορετικότητας

( ειμαι πολύ επιφυλακτικός απέναντι και στα δημοψηφισματα - ως στοιχειωδη εφαρμογή αμεσοδημοκρατίας-για λόγους που θα εξηγησω δοθεισης ευκαιριας .)

Σχόλιο από Νοσφεράτος Νοέμβριος 18, 2007

Ακομα μια εξομολογηση:

και παλι
για τα Καστοριαδικά αρχαιοελληνικαδικα περι Αμεσης Δημοκρατιας κ.λ.π

Ποτε μου δεν μπορεσα να καταλαβω πως ειναι δυνατόν οι
οπαδοι μιας Ανοιχτης Ειρηνικής Κοινωνιας που ” αυτοθεσμιζεται ” και δεν θετει κανενός ειδους Αποκλεισμους σε ξενους , μεταναστες κ.λπ. ουτε Σεξισμους ..σε γυναικες κ,λ.π.

να ειναι προσπαθουν να αντλησουν αμεσο δημοκρατικα προτυπα
απο τις αρχαιες ελληνικές πολεις -κρατη που ησαν Γεματες απο τετοιους και πολύ πολύ χειροτερους Αποκλεισμους ..και Εσωτερικούς (μετοικοι-ξενοι - Δουλοι , Γυναικες κλ.π ) και Εξωτερικούς ()Μονιμη κατασταση Πολεμου με διαρκεις Εχθρους )
Κατα τηνν γνωμη μου
ο Καρλ Σμιτ (κορυφαιος Συνταγματολογος του Ναζισμου :” Το πολιτικό-ειπε- ειναι
η διακριση του Φιλου απο τον Εχθρο”

πολύ πιο κοντα στο αρχαιοελληνικό προτυπο Αμεσης Δημοκρατιας
-που ηταν- πάνω απ’ ολα- Ανδροκρατούμενη πολεμική Δημοκρατία…


Σχόλιο από Νοσφεράτος Νοέμβριος 18, 2007


Τι σημαινε για τους Αρχαιους η Αυτονομια;

Σημαινε: “Η καθε Πόλη-κρατος να εχει τους δικους της Νομους. Το δικαιωμα της, που το υπερασπίζονταν με νύχια και με δόντια) Δηλαδή: η Αθήνα τους δικούς της, η Σπάρτη τους δικούς της κλπ

και λες:

Η έννοια της αυτονομίας δεν ισοδυναμεί με την πολιτική οργάνωση των κατοίκων της Ελλάδας σε επίπεδο πόλεως, αλλά με τη γνώση της κοινωνίας ότι τους νόμους που διέπουν την οργάνωσή της τους δημιουργεί η ίδια, με την ρητή αυτοθέσμισή της πολιτικής κοινότητας

Απο που να συμπεραινεις αυτό; … Αυτά ειναι οι σκεψεις του Καστοριαδη.για την Αρχαια ”αυτονομια” .. Για τους ιδιους τους αρχαιους ομως το πιο πιθανόν ειναι το πιο απλό ”Αυτονομία”= η καθε πολη Υπερασπιζεται τους δικους της Νομους (που τους θεμελιωνε τις συντριπτικά περισσοτερες φορες στους θεους και στην παραδοση )

κι αν πήγαινες στην πιο δημοκρατική απο αυτους π.χ την Αθηνα να εισαγεις ”καινά δαιμόνια” ε τότε Μαυρο Κωνειο σε περιμενε
να μη μιλήσω και για την Σπαρτη….

Ο αποκλεισμός των γυναικών, η δουλεία κλπ είναι άσχετα με την ιδέα της αυτονομίας -ίσως και εχθρικά προς αυτήν, θα τολμούσα να πω.

Ιστορικά ηταν η προυποθεση της Αυτονομιας της Αρχαιας πολης κρατους … Δηλαδή η αυτονομια της και η Ελευθερια της ειχε ως Ιστορική προυποθεση την υπαρξη Δουλων,ειλώτων κ.λ.π.
- και μια Πολεμική κοινωνια … Γιαυτό η η Αρχαια εννοια της Ελευθεριας
Δεν ειχε απολυτως τιτοτε να κανει με την σημερινή Ατομική ελευθερια (η Ιδιωτική– πολύ περισσοτερο)
Ελευθερια σημαινε απλά .. Να παραμεινει πασει θυσια η πόλη ελευθερη…

Διοτι αν η πόλη εχανε την ελευθερια της το πιο πιθανόν και οι κατοικοι της να Εχαναν την δική τους
(Σωματικά εννοω)


ε φιλε μου …Μαλλον εχουμε μια εξωραισμενη εικονα της Αρχαιας ελληνικής Δημοκρατιας ..π.χ Αθηναικής … Διαβουλευση Εκκλησια του Δημου….

το να προσπαθούμε να την καταλαβουμε μεσα απο τον Επιτάφιο π.χ ειναι σαν να προσπαθουμε να κατανοησουμε τις ΗΠΑ μεσα απο τα λογιδρια του Μπους …

Η εκκλησια του Δημου ξεκινησε ως Συνελευση Πολεμιστών

Και αυτό κυριως Ηταν: Συνελευση Πολεμιστων …που βεβαια
στην διαρκεια κανα δυο αιωνων εγιναν πιο ραφινάτοι ….

(Μεχρις που αρχισαν να βαριουνται και να κοπροσκυλιάζουν στην αγορά και οι Σκυθες αστυνομικοι τους κυκλωναν με σχοινια για να τους οδηγησουν με το ζορι στην Διαβουλευση )

Ανθρωπινα αυτα. Πολύ ανθρωπινα.. !!

Μπορουμε να φανταστουμε και τους Ζωνιανους να κανουν συνελευση και διαβουλευση και να εχουν επιχειρηματα και να Αυτοθεσμιζονται σε σχεση με το δικαιωμα τους να εχουν οπλα και να καλλιεργουνε μαυρακι που δεν πειραζει κανεναν κ.λ.π

Γιατί δεν μπορουμε σε περικαλώ ;
Eπίσης γραφεις

”Πάλι η υποφαινόμενη ελαχιστότης αντιγράφει από τον Καστοριάδη (βλ/ Η αρχαία ελληνική δημοκρατία και η σημασία της για εμάς σήμερα.)
Η αρχαία Ελλάδα δεν είναι πρότυπο, ούτε μοντέλο προς μίμηση, όπως άλλωστε δεν μπορεί να είναι κανένα ιστορικό έργο σε οποιονδήποτε τομέα. Θεωρώ, όμως, ότι μπορεί να λειτουργήσει για μας σα γονιμοποιό σπέρμα, δεδομένου ότι μας επιτρέπει να δούμε εν τη γενέσει τους πληθώρα στοιχείων πάντοτε επίκαιρων - μπορεί και πρέπει να είναι για μας κέντρισμα, έμπνευση και πηγή ιδεών.”’

—– Πολύ ενδιαφερον…

Και ισως ακομα πιο ενδιαφερον λεγονταν τα ιδια περιπου πραγματα για την Αρχαια Ελλαδα και τους πολιτικους Θεσμους της
Κατ τη Διαρκεια του Μεσοοπολέμου
και δεν εννοω μόν τον Μεταξά
αλλά την Ναζιστική Γερμανια
που εβλεπε στους Αρχαιοελληνικους Πολιτικους θεσμους
(και αμεσοδημοκρατικους)- που τους θεωρουσε Επίσης ”κέντρισμα, έμπνευση και πηγή ιδεών.” για μια Αρεια ανανεωση των πολιτικών θεσμων …σε αντιθεση με τον παρηκμασμένο και εκφυλισμενο λογω εβραιων -Κοινοβουλευτισμό..
γιαυτό και ισχυριζονταν οτι η Αρχαια Ελλαδα — μετακομισε στο Βερολίνο.

βεβαια δεν εννοουσαν το ιδιο πραγμα ….

περι του θεματος της Αρχαιας ελληνικής Πολεμικής Δημοκρατιας εχουμε κανει αρκετά μεγάλη συζητηση μαζί Οσο και στο Ποστ για τις Μεταμορφωσεις της Ταυτοτητας ..οπου μιλησαμε και για Καστοριαδη κλπ …

Τωρα.. Η αρχαια Ελληνική πολη κρατος Ουδεμια σχεση ειχε ”’με όλες οι κοινωνίες μέχρι πριν από κάμποσες δεκαετίες, και δουλοκτητική, όπως σχεδόν όλες οι κοινωνίες μέχρι περίπου το 19ο αιώνα.”

- Κατ αρχήν δεν Υπηρχε καν κανεις Διαχωρισμος Ιδιωτικου και Δημοσιου ..Ουτε και η εννοια του ατομου ή του Ιδιωτη (του Ιδιωτη υπήρχε αλλά με αντιστροφη εννοια)

- Δευτερον : Αυτονομία σημαινε : Αυτονομία της καθε πολης
δηλαδή η καθε πολη να εχει τους δικους της Νομους . Καμμια απολύτως σχεση με οποια σημερινη εννοια της Αυτονομίας ειτε Καστοριαδική ειτε Νεο φιλελευθερη

- Τριτον : Οταν την λεμε Πολεμική την αρχαια Αθηνα κλπ .Δεν εννοουμε απλώς οτι εκανε Πολέμους .. Εννοουμε οτι
η ιδια η εννοια της Αμεσης Δημοκρατιας , η εκκλησια του Δημου καταγεται απο την Αρχαική Συνελευση των Πολεμιστών ..

Με αλλα λόγια : Δεν ηταν Δημοκρατια Παρα το γεγονός οτι ηταν Πολεμική


Ητνα Δημοκρατια Αμεση επειδή ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΟΛΑ ΗΤΑΝ ΠΟΛΕΜΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ …

Δηλαδή ο πολεμος ενυπάρχει στον Πυρηνα της Αρχαιας ελληνικής Αμεσης Δημοκρατιας


Σχόλιο από Νοσφεράτος Νοέμβριος 19, 2007
απο

http://pontosandaristera.wordpress.com/2007/11/13/5-11-2007/


σχ 135-145, και 153

Περι ''Αλυτρωτισμου ''

λες
Ο αλυτρωτισμός περιγράφει κυρίως την ιδεολογία με την οποία νομιμοποιείται στα μυαλά των φορέων της η τάση στρατιωτικής επέκτασης.”Μα αυτό ακριβώς ειναι το ζητημα ……
Αν ενδιαφερομαστε για την (μετα)-θεωρια του εθνικισμου ,τοτε
ο Τυπος νομιμοποιησης ειναι αυτός που εχει σημασια ….
Δηλαδή ο τυπος επιχειρηματος
Ο Εθνικισμός λεει ο Κεντουρυ π.χ (αν θυμαμαι καλά ) ειναι η ιδεολογια που λεει … ”Τα συνορα του εθνους κρατους πρεπει να φτασουν μεχρι τα συνορα του εθνους (με κριτηριο κυριως κατα τον Κεντουρι ..την Γλωσσα)

Παραδειγμα

Η Διαμαχη για την Αλσατια και την Λωρενη Γαλλιας - Γερμανιας ηταν Εθνικιστική , Αλυτρωτική…

Ο ανταγωνισμός (Αγγλιας) Γαλλιας Γερμανιας στην Αφρική
(που ξεκινα την ιδια περιπου περιοδο)
Ηταν Αποικιοκρατικός -Ιμπεριαλιστικός

Αλλο το ενα -αλλο το αλλο

”Στο σημείο αυτό ακολουθώ την άποψη του Μηλιού, που θεωρεί ότι η εισβολή της Ελλάδας και των υπόλοιπων ευρωπαϊκών δυνάμεων στην οθωμανική αυτοκρατορία έφερε ιμπεριαλιστικά χαρακτηριστικά”

Α. Γ .. δεν ξερω τι λεει ο Μηλιος …Ομως
Σωστοτερο θα ηταν να ελεγε κανεις οτι:
Πραγματι για τις Δυναμεις της Ανταντ
(αγγλια -Γαλλια -Ιταλία στην αρχή )
Τα επιχειρηματα τους για τον επεκτατισμό απεναντι στην Οθωμανική αυτοκρατορία Ηταν Αποικιοκρατικά -Ιμπεριαλιστικά

Ομως
τα επιχειρηματα π.χ του Βενιζελου ηταν εθνολογικά- Αλυτρωτικά

(σε μια εποχή που ο Ουιλσων εθετε και ενα νεο κριτηριο: την Αρχή της αυτοδιαθεσης (το οποιο , αυτό κι αν ειναι Εθνικιστικό αλλά αυτό ειναι μια αλλη τεραστια συζητηση)

Ειχαμε λοιπόν μια συμμαχια
Αρχικά
αλυτρωτισμου( Βενιζελος) και αποικιοκρατικου ιμπεριαλισμου
(Ανταντ )

Η οποια εσπασε στη συνεχεια ή μαλλον (φανερα για Ιταλια και Γαλλια) αντιστραφηκε (ως συμμαχια με τον Εθνικισμό του Κεμάλ )

Θα μου πεις τι σημασία εχουν οι οροι;
Ε πως ..εχουν σημασία .

Σχόλιο από Νοσφεράτος Νοέμβριος 18, 2007
Απο το ποστ Οι Μεταμορφωσεις

Περι Ωραιου


επι των ωραιων στιχων του Θειου:
”δε φοραγε καλυτερα
μια ωραια βερμουδα,
ητανε αναγκη να ντυθει
σα να ΄τανε αρκουδα;»,
Διορθωνεις
θα έπρεπε να το κάνεις «μια όμορφη βερμούδα». Και άλλες τέτοιες ατελειούλες εντόπισα, αλλά τεσπα για το επίπεδό σου καλό το πόνημα, έστω και καταγέλαστου περιεχομένου.κατ αρχάς διαφωνώ . Το ωραια βερμουδα ειναι καταπολύ ποιητικώτερον του Ομορφή βερμουδα διοτι υπαινισσεται την καντιανή συλληψιν του αισθητικου (το Ωραιον ) ενώ αντιθετως το ”ομορφη βερμουδα” παραπεμπει σε αισθητική θεοσεβουμενης (σεξυ)κατινουλας που παει στη Ζαρα και λεει μετα στις φιλεναδες της (ενώ της διαβαζουν τον καφε)

αχ! ειδα και στη Ζαρα μια ομορφη Βερμουδα ! ενώ η φιλεναδα της η θεοτσαουσα της λεει: καλέ …βλεπω εδώ εναν Ωραιο γραμπρό σαν τον Αη γιωργη ειναι ..Που καλέ; Να εδώ
δεν τον βλεπεις; φαινεται ολοκαθαρα και φωράει και βερμουδα …να και τ΄αχαμνα του.που φουσκώνουν ….






.....................................................................................
το “ωραία” και το “όμορφη” είναι και τα δυο τρισύλλαβα, αλλά έχουν διαφορά τονισμού και ο τονισμός του “ωραία” δεν ταιριάζει στο στίχο.Μα ακριβως εδώ εγκειτο η ομορφια του ”ωραία” σε αντιθεση με την (κιτσ)συμμετρική ωραιοτητα του ”όμορφη”…
Το πρωτο τιναζει στον αερα την συμμετρια και αποκαλυπτει την κρυμμενη δυναμική του στιχου ο οποιος υπαινισσεται κατι παραπάνω απο την ωραιοτητα ..την ιδια την συγκλονιστική …την σχεδόν Τραγική εισβολή του Πραγματικου … με τήν εισοδο του Πειρασμου (η Αραπίνα ) στη σκηνή …
Οπως ελεγε και ο Βιτγκεσταιν : ”Για οσα δεν μπορουμε να μιλαμε καλύτερα να σωπαινουμε”

Ο Θειος (ΣΤΙΧΟΣ) ειναι Σ Υ Γ Κ Λ Ο Ν Ι Σ Τ Ι ΚΟ Σ


Επι του αλλου θεματος επιμενω οτι κανανε σεξ ο Αδαμ με την Ευα αν και αραια (μια φορά ανα αιωνα περιπου ε καμμια φορα και δυο )και θα σου το αποδειξω (οταν βρω λίγο χρόνο )

περι δαιμόνων και Γνωστικών

Οι δαιμονες εχουν πολλές μορφες: δυο ομως ειναι οι κυριαρχες
Η μια ..μοιαζει με τον Θεα Πανα ….τραγισια πόδια ,κερατακια , σαρδονειο χαμογελο μυτερο πηγουνι ουρα …..
(Ο Ασχημος Διαβολος )
Η αλλη ( επικρατει κατα τον 18ο αιωνα ) η μορφή ενός ωραιου , αλλά μελαγχολικου, εκπεσοντος αγγελου (Φαουστική μορφή)

Ειναι οι δυο εικονες που εχουμε για το κακό …

- Η πρωτη : η σεξουαλικότητα … Τι αλλο εξιορκιζουν οι εξορκιστες ; παραά την την τυφλωμενη και παλλουσα παγανιστική σεξουαλικότητα τον μεγαλο εθχρο της Χριστιανοσυνης ;(Θυμηθειτε το Κοριτσακι στον Εξορκιστή …Μολις μπαινει στην εφηβεια )

- Η δευτερη : Η μελαγχολία …

Και φυσικα ο εξορκισμός κατα τον μεσαιωνα σημαινε τις περισσοτερες φορές τον Θανατο και καποιου μαγου ή μαγισσας ο οποιος (α)εστελνε υποτιθεται τα δαιμονια

( Κατι τετοιο εγινε και στο Σαλεμ τον 17ο αιωνα …καποια κοριτσακια στην εφηβεια θεωρηθηκαν δαιμινισμενες ..Στη ανακριση καταγγειλαν πολλους συνπολιτες τους ως Μαγους και Μαγισσες ..Η μικρή πολη γεμισε Κρεμασμενους…

Μια νύχτα Κατασκότεινη βρέθηκα σε μια λίμνη
Κι ήτανε σαν να γνώριζα το μέρος από μνήμη
Κι ήμουνα σαν μικρο παιδί όταν ξαναγεννιέται
Και η Αγάπη ,σαν κερί με φως που λησμονιέται ….

Σαν μια λάμψη άσβεστη σαν λύχνος στο σκοτάδι
Σαν κάτι που φτερούγιζε ,σαν μια Ψυχή στον Άδη
Μια μορφή πλησίασε σαν του Θεού σημάδι
Ήταν μορφή ανάλαφρη Διάφανη σαν Χάδι…

Ήταν μορφή κρυστάλλινη που μοιάζε με καθρέφτη
Σαν άστρο όταν ξεκολλά κι απ’ τα ουράνια πέφτει
Ήταν σαν το ξημέρωμα ,ή σαν το Δειλινό
Ήταν σαν λάμψη στη καρδιά , σαν τον Αυγερινό

Κιο ήταν κοντά μου σταθηκε και μουφερε το Φως
Ένιωσα προηγούμενα πως ήμουνα Τυφλός
Ήταν σαν να έγινε η Νύχτα Φωτεινή
Σαν να νιωθα ενός πρόγονου απόμακρη Φωνή ………………….
-----------------------------------------------------------

Θεμελιακή διαφορά των γνωστικών από τους σύγχρονους τους ήταν το γεγονός ότι «γενέθλια γη» των πρώτων δεν ήταν η γη αλλά ο χαμένος ουρανός που διατηρούσαν την ανάμνηση του. Ήταν οι αυτόχθονες ενός άλλο κόσμου . Από αυτό ξεκινούσε εκείνο το συναίσθημα ότι έπεσαν, κάτοικοι ενός μακρινού πλανήτη στη γη μας, ότι έκαναν λάθος στον γαλαξία, καθώς και η επιθυμία τους να ξαναδούνε την αληθινή κοσμική πατρίδα τους , το΄Υπέρκοσμιο φως που έλαμπε πάνω από το βαρύ παραπέτασμα της νύχτας. Γι αυτούς ,άλλο αν ήταν οι μόνοι πού το γνώριζαν, όλοι οι άνθρωποι βρίσκονταν στην ίδια κατάσταση , ολόκληρη η ανθρωπότητα ήταν μπλεγμένη στην κοσμική εξορία που μας απόθεσε όλους πάνω στη λάσπη της γης.
Τα λόγια που μεταχειρίζονταν για να περιγράψουν τον επίγειο κόσμο μας συνοψίζονται σε μερικές εκφράσεις «ερμητική κλεισμένο φρούριο, φυλακή , οχετός, λασπότοπος , έρημος,. Και για το ανθρώπινο σώμα «χυδαίο ύφασμα , αλυσίδα ,παρείσακτος , πνιγηρή θάλασσα»
Για ποιους λόγους είμαστε παρείσακτοι σε ένα κόσμο που δεν μας ταιριάζει;
Στην αρχή –λέγανε οι γνστικες αιρεσεις -μέσα στον ευφυή εγκέφαλο του αληθινού Θεού του ψιλότερου κύκλου, γεννήθηκε μια εικόνα ανθρώπου …ενός δυνάμει ανθρώπου ,νοητική μήτρα εκείνου που θα μπορούσε να κάνει μια μέρα πραγματικά ο αληθινός Θεός . Αυτή την εικόνα τη συλλάβανε οι δημιουργοί , άρχοντες ή άγγελοι των κατώτερων κύκλων …μόλις οι άγγελοι δημιουργοί είδαν αυτή την γοητευτική εικόνα αναφώνησαν «Ας φτιαξουμε» έναν άνθρωπο κατ¨εικόνα και ομοίωση της Και αμέσως στρώθηκαν στην δουλειά πήραν πηλό και έπλασαν τον άνθρωπο. Μπορούσε όμως να ονομαστεί άνθρωπος το αξιοθρήνητο κατασκεύασμα που βάλθηκε να ζει μέσα στα χέρια τους , εκείνο το γυμνό πλάσμα που είχε ανθρωποειδή μορφή αλλά ήταν ανίκανο να σταθεί πάνω στα ατροφικά πόδια του και κείτονταν στο χώμα στριφογυρίζοντας σαν σκουλήκι;Με μια κρουστά πηλό πασαλειμμένη ακόμα στο στόμα του,με τα σχηματισμένα αλλά ανίκανα να το στηρίξουνε μέλη του, με τα σπαρακτικά κλαψουρίσματα του , δεν θα πρέπει να είχε παρά μια πολύ μακρινή σχέση με τη φωτεινή και θήκη εικόνα που το προκάλεσα . Όταν όμως ο αληθινός Θεός είδε εκείνο το λάθος,, εκείνη τη φρίκη που σέρνονταν απάνω στη γή, απειλώντας να την κατακυριεψει, ένοιωσε οίκτο για την αδεξιότητα των αγγέλων και φύσηξε μέσα στο σκουλήκι που κλαψούριζε τη σπίθα της ζωής που του δώσε τη δυνατότητα να σταθεί στα πόδια του και να μιλήσει. Ετσι γεννήθηκε ο Homo Bipedus και Loquens ο δίπους και ομιλών άνθρωπος . Ετσι εξηγείται η διπλή φύση μας . Είμαστε κάπως σαν επιδιορθωμένο σκουλήκι, που το επιδιόρθωσε η επιείκεια του αληθινού Θεού και το προίκισε με ένα φωτεινό κλάσμα της Υπέρτατης Δύναμης

Jacques Lacarier , ΟΙ Γνωστικοί


από :
http://panosz.wordpress.com/2007/10/14/%ce%b4%ce%b1%ce%b9%ce%bc%cf%8c%ce%bd%ce%bf%ce%b9/

Περι Σαρας και Μαρας

Στη Σαρα :


με τα χυτά τα ποδια σου τη λάμψη στα μαλιά
με την ματια σου -αινιγμα,(Ω!)μου κοβεται η μιλιά
Σαρα μ’ εσυ, που ο διάολος σου χαρισε ομορφιά!
Μεινε στο τζάκι, δίπλα μου ,απόψε ,μια σταλιά…

Ψαλμοι στη Σαρα:

Λουζεται η Αγαπη μου και λαμπουν τα μαλλια της
κι η Μανα που τη γεννησε , της φτιαχνει τα προικια της
….
Βγαινει στην Οχθη και φορά κόκκινα σοσονάκια
ποσο μικρα τα πόδια της, Μέσα στα παπουτσακια!
Κι ειναι σαν Αστρο που μιλά !
Και μοιάζει Φως στα Σκοτεινά!
Μαργαριτάρι της Αυγής
Η Σαν Σελήνη Καταγής


Δεν πα να ειναι η Μείρ , δεν πα να ειναι η Γκαντι…
Στη Σαρα μου την έμορφη, φερομαι με το Γάντι
Θα ειμαι ολο ευγένεια , θα είμαι Γαλαντόμος.
Ετσι επιβαλλει φιλε μου των Ιπποτών ο Νόμος …


Κιαν ενα Δόντι κρεμεται απ τα Γλυκά σου Ούλα
Εγώ και πάλι σ’ αγαπώ, εμορφη Εβραιοπούλα ….

Ειναι περιεργο αυτό που τώρα μου συμβαίνει
νιωθω καρδιας αναπαυση , ο ηλιος μου τωρα Βγαίνει
Και τωρα που με αγγιξε της Σαρας μου το Χάδι
Πιά δεν με νιαζει τιποτα,ας γινει εδώ , ρημάδι

(Καταλαβαίνω βέβαια την τωνε φίλων Ζήλια
Που νιωθούν πως με ακουμπούν της Σάρας μου τα χείλια
Ειναι αναμενόμενος των Μπάκουρων ο Φθόνος
Σαν βλεπουν πως ο Φιλος τους δεν ειναι πλεον Μόνος )

Χαιρε Ζωή ,που λουζεσαι στον Ποταμό Ιορδάνη
Χαιρε και Βεατρίκη μου , Παράδεισε του Δαντη
Με οδηγεί η Σαρα μου στην γη της Χαναάν
Με πλενει με το γαλα της , με παει σε Χαμάμ….
Με ανεβαζει στα Ψηλα , στο Ορος του Σινά
(οπου Παπουλης ερχεται με σχεδιο Νανά )
Και μια Βατος φλεγομενη, μια πυρωμένη Βάτος
Καθως με βλεπει αναφωνεί: Νάτος ο Νοσφεράτος…!!!
Οι φιλοι μου, λατρευουνε,ενα Χρυσο Μοσχάρι
Μά εγώ , στο Ορος γεύομαι της Σάρας μου τη Χαρη…..
Παίζω με το δοντάκι της, ρουφάω τα φιλιά της
Κι απο βραδυς ζεσταινομαι ,μεσα στην Αγκαλια της ….
Και ο Θεος μας ο Γιαχβέ ,που ειναι τρομερός
Ως και Αυτός , μας σεβεται και ειναι Ανεκτικός…………



Απο τα περιχωρα της Λωζανης…
ενω- εξω βρεχει ακαταπαυστα
Στην απεραντη πισινα ,στο μισκοταδο
λαμπυριζει μόνο το δοντακι της Σαρας μου και εκεινες οι υπεροχες μικρες πυγολαμπιδες-ρομποτ(οι επονομαζομενες τζευ 95) δωρο -εκπληξη του φιλου μας του Τζωρτζ…..)
σου γραφω

Παπουλη:
…Με κουρασαν ,μωρε Παππου 40 χρονια αγωνες
και θελω να αναπαυτώ τωρα και εις τους αιωνες
Κι αν καποτε το ΚΚΕ με ειπε Κατσαπλιά
Κιαν μ’ εδιωχνε απο κοντα η Κνιτοφαμελιά
Κιαν -ξαφνικά -θυμηθηκαν πως ημαν Δηλωσίας
-εγώ που στα δεκαξι μου ημουνα ταραξίας-
μου πηρανε τα αρματα ,μ’ αφησαν μόνο μ’ εξη
-κι εγώ σ’ αυτούνους εύχομαι ,ο κωλος τους να φεξει-
Κι αν μ’ ειπαν λοιδωριστικά : ο Μπαμπης ο Μιζέριας
και μ’ εβλεπαν αφ’ υψηλού κι ο Νικος και ο Μπέριας
Και αν με αυτοκτόνησαν , κεφάλι κι αν μου κόψαν
Και σε κονταρι δεξιων, δοσίλογοι καρφώσαν,
Κιαν δάκρυ άφησαν για με, παμπολλοι Ευρυτάνες
Και Μωραίτες κάμποσοι ,κόρες αλλά και Μανες ,
Διολου δεν με πείραξε ,και οταν ανέστηθην
(Γιατι απο σοι απέθαντον ,- Ως Νόσφυ,- εγεννηθην)
Ξανάρχισα ανυπότακτος ,τ’αγώνα το κουβάρι
Μόνο που μούρθε ξαφνικά , στα μούτρα Κουκουνάρι …

(συνεχιζεται …
Συνεχεια …
Παπουλη:

….Διολου δεν με πειραξε ,που μ’εδιωξε το κόμμα
ούτε που χρόνια ημουνα ,χωρίς κεφάλι πτώμα
Κ’ουτε σταλια με πληγωσε που μ’ειπανε Μιζέρια
Κιουτε που ανάνδρως μ ‘ εστειλαν στων Δεξιών τα χέρια
Καθολου δεν πτοήθηκα κι ας μ’ειπανε αλήτη
-Εμένα, που αναθρεψα , ολο, του ΕΛΑΣ, το σπίτι,
Ουτε που ο Τζευ έκραξε τον Καρλ τον Γιούγκ ”Μαλάκα”
(την Μαύρη Βίβλο διάβασε, κάποιου κοπρίτη- Βλάκα )
Ουτε που δεν με κέρασαν ‘κεινα τα παιδάκια*
(Εξαλλου μου αρέζανε παντα τα σουτζουκάκια
Ενα μονο με πείραξε και μ’εκανε να φρίξω
Τα κοφτερά τα δοντια μου στα χειλη μου να μπηξω ..

*με διαλυτικά

Μόνο με πείραξε πολύ που μ’ ειπανε Κιτσάτο
Εμενα που ολοι μ’ είχανε για τον πιο Ραφινάτο

κι ηξερα ολα τα γκουρμέ ,κι ειχα λεπτό το σώμα
Που ημουνα παντοτε σινιέ ,και παραμένω ακόμα

Τα μακρυα μου τα Μαλλιά ,μαλλια κοράκου χρωμα
τ’ανεμιζα δεξια ζερβα κι ας ήμουν ενα πτώμα….

ΩΔΉ ΣΤΟΝ ΜΟΥΜΟΎΛ

ΩΔΉ ΣΤΟΝ ΜΟΥΜΟΎΛ

όταν τρίζουν τα κόκαλά όλων των πεθαμένων
κι ακούγονται οι Χθόνιες φωνές κατατρεγμένων

Όταν τριγύρω ακούγεται Φωνή Βoός κι αντάρα
κιοταν ανακατεύονται κι hΣάρα και η Μάρα

κι ολόγυρα αναβουνε μια Πυρκαγιά Μεγάλη
κι αναβουνε τα κάρβουνα μέσα εις το Μαγκάλι
της Ρασπουτάνας εννοώ και γίνεται Χαμός
και σαν να σου ρχεται καημός κι εκ Βάθρων Στεναγμός

Όταν το αίμα χύνεται σαν ποταμός τριγύρω
-και σούκατσε και στο λαιμό κι η Πίτα με τον Γύρο-
Είναι η ώρα του Μουμούλ του Μέγα ειρηνοπλόκου
Να θέσει τέλος στους Διωγμούς κάθε Καβγαδοπλόκου
Είναι η Ώρα του ΜουΜούλ που φέρει την γαλήνη
Γιατί έχει μέσα απ’ την καρδιά , ξαδελφική σαγήνη ….
(Συνεχίζεται )

Πέμπτη 17 Ιουλίου 2008

καλλιτεχνικό γυμνο

Το γυμνο γίνεται καλλιτεχνικό οταν η ομορφιά συναντά την φαντασία ο ερωτισμός την σπιρτάδα η σεξουαλικότητα την πνευματική ανοιχτοσυνη,ο έρωτας την ψυχική Ελευθερία
Το γυμνό γίνεται χυδαίο όταν κοντόθωροι και πνευματικά αλλήθωροι δήθεν μπερμπαντηδες ανακατεύουν τα μπούτια με τα πισινά τους στα θολά νερά των διαδικτυακών τους φαντασιώσεων ..

Από
http://panosz.wordpress.com/2007/04/17/%cf%83%ce%ba%ce%ad%cf%88%ce%bf%cf%85-%cf%80%ce%bf%ce%bb%cf%8d-%ce%bc%ce%af%ce%bb%ce%b1-%ce%bb%ce%af%ce%b3%ce%bf-%ce%b3%cf%81%ce%ac%cf%86%ce%b5-%ce%b5%ce%bb%ce%ac%cf%87%ce%b9%cf%83%cf%84%ce%b1/#comment-9800

Σχόλιο από Νοσφεράτος Ιούνιος 12, 2008
από :
http://pontosandaristera.wordpress.com/2008/04/24/1713/

Από το Μοντέρνο στο Μεταμοντερνο -Στη τέχνη και στη Κοινωνία. Πέτρος Θεοδωρίδης

  Πέτρος Θεοδωρίδης (τμήμα κινηματογράφου Α.Π.Θ ) Από το Μοντέρνο στο Μεταμοντερνο Στη τέχνη και στη Κοινωνία   Α. :Μοντερνισμός   ...