το Μπλόκαρε το Fb Συμπαρασταθείτε στη Σπηλιά του Μοντεχρήστου


Τετάρτη, 4 Νοεμβρίου 2009

για τον συγχρονο ελλην εθνικισμό

http://http//pontosandaristera.wordpress.com/2007/11/13/5-11-2007/#comment-9330Α. Γ λες Στη γερμανική κοινωνία, πράγματι μετά το ναζισμό υπήρξε μία μακρά εργασία συνειδητοποίησης του τι σήμαινε η αποδοχή της εθνικής ιδεολογίας, και αναπτύχθηκαν ισχυρά αντισώματα και επιφυλακτικότητα στην υιοθέτηση -ή τουλάχιστον στη δημόσια έκφραση- εθνικιστικών απόψεων. Ισχυρίζεται κανείς σοβαρά ότι υπήρξε ανάλογη διαδικασία και στην Ελλάδα, η οποία μάλιστα να “διαποτίσει” όλους τους Έλληνες σε τέτοιο βαθμό ώστε να τους … εμποδίζει να σκεφτούν ορθολογικά;
Παρόλο που συμφωνω εν γενει μαζι σου … Θα ηθελα γαιδουρινά να παιχτει και λίγο μπαλα στο εξής πεδίο-γηπεδο
που θα προσπαθησω να το κανω οσο μπορω σαφεστερο :
α) Μετα το 1974 (και λόγω του Πολυτεχνειου και της Καταστροφής στην Κυπρο που προκαλεσαν οι Εθνικοφρονες Φασιστες
εχω την εντυπωση για αρκετό καιρό οτι στην Ελληνική κοινωνια ηγεμόνευε
ενας Αριστερος -Δημοκρατικός πατριωτισμός …ο οποιος ναι μεν ηταν Εθνικισμός ( με ” κορυφωση ” Η Ελλαδα στους Ελληνες του Α. Παπανδρεου)

αλλά -ισως για λόγους προσφατης Μνημης - Σιχαινοταν τον Δεξιο Ολοκληρωτικό Εθνικισμό των Χουνταιων (π.χ Το ”Πατρις θρησκεια Οικογενεια ” μας προκαλουσε οργή και αηδια τόση οση τα καπουλια και τα γεννητικά οργανα του Βουκεφαλα με τα οποια Στολισε η Χουντα την Θεσσαλονίκη”
Και - παρολο που εκείνη η περιοδος θεωρητικά-ιδεολογικά ηταν εθνικιστική -πατριωτική

Δεν συγκρινεται με το κακό της Δευτερης Υστερικής περιοδου του Ακροδεξιας Σφραγιδας Υστερικό ολοκληρωτικό εθνικισμό που ξεκινά μετα το 1990 και δωθε
(και που κορυφωνεται στο συνθημα ” Η Ελλαδα στους Ελληνες ” του Καραταζαφερη -που διαφερεει ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΆ απο το προηγουμενο πανομοιοτυπο συνθημα παπανδρεου :Εκείνο αφορουσε ολοφανερα τη Αμερικανικη Εξαρτηση , τουτο εδώ τους ξενους Μεταναστες ….
Και ο τωρινος εθνικισμός εχεις μια Εντονότατη Αντισημιτική αποχρωση που δεν ειχε σε καμμια περιπτωση την πρωτη περιοδο ( παρόλο που τοτε υπηρχε εντονη συμπαθεια για την Παλαιστινη -αλλά δεν υπηρχε σε τοσο απιστευτη ενταση ο αντισημιτισμός που υπάρχει τωρα )
Πως φτασαμε εδώ ;
σε αυτό το Γλιστρημα -κατηφορο ;
Σχόλιο από Νοσφεράτος Νοέμβριος 16, 2007

απο
http://pontosandaristera.wordpress.com/2007/11/13/5-11-2007/
Πρβλ και
http://http//www.protoporia.gr/protoporia/product.asp?sku=215117&mscssid=WP61TGG3BML98H6FCBPTD90LF99N2W9D

Δεν υπάρχουν σχόλια:

εθνολαικισμός και Θεσσαλονίκη

εθνολαικισμός και Θεσσαλονίκη
στου ΑΠΟΣΠΕΡΙΤΗ

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου