Αναγνώστες

Δευτέρα 5 Μαρτίου 2012

περί εκλογων ως μεθοδου εκτονώσεως της Λαικής οργής και άλλα νεοφανή και παραδοξα( Προσεχώς)

Προοιμιον: Μεχρι προτινος τα εγχειρίδια   εκλαικευμένου Συνταγματικου Δικαίου παρουσιαζαν τις εκλογές εις τας αστιΚάς  δημοκρατιας μας  , ως την υπερτατη  εκδηλωση  της Λαικής Κυριαρχίας : Ο  κυριαρχος λαός  με την στενή εννοια ( ως  Εκλογικό σωμα) που κατα Συνταγμα  ειναι πηγη και φορεας  καθε εξουσιας , μεσω των  Τακτικών εκλογών , επιβεβαιωνει την κυριαρχια  του και εκλεγει τους αντιππροσωπους του ..
 Αυτά μεχρι Προτινος 
 Τελευταιως ενεμφανισθη νεωτερα θεωρια  η οποια  θεωρει τις εκλογές ως  Μηχανισμό εκτονωσης  παθών , τρομων  και  οργής :

ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ

7 σχόλια:

ο δείμος του πολίτη είπε...

Οι εκλογές όμως ποτέ στη δημοκρατία δεν ήταν μέσο εξουσίας ούτε ο λαός φορέας της πέρα από την απλή διατύπωση. Ο λαός συμμετείχε μέσα από ένα πέπλο επιλογής στην άσκηση της εξουσίας. Η επιλογή δεν ήταν όμως δική του, αλλά αποτέλεσμα πλειάδας προπαγαναδιστικών και μαζοποιητικών πιέσεων.

Νοσφεράτος είπε...

συμφωνω .. Ομως το Δεον ,ητοι οι Συνταγματικοι κανονες δηλαδή η Διαδικασια της δημοκρατιας μας αλλα ελεγε ( αυτα που ειπα στο προοιμιον) Το να διατυπωνεται επισημως οτι ..Παμε εκλογάς δια να εκτονωθει το α και το β ειναι ο ορισμός πια του Πολιτικου κυνισμου.

Νοσφεράτος είπε...

δηλαδή να σου το πώ αλλιως Δειμε ..
Μεχρι τωρα εκεινοι που ελγαν οτι οι εκλογες ηταν απλώς ενας μηχανισμός χειραγωγησης των λαικών αιτηματων ησαν( πολιτικά μιλώντας ) οι .Κομμουνιστες και ακομα πιο ξεκαθαρα οι αναρχικοι...
Οι ..υπερμαχοι της αστικοης δημοκρατιας δεν θα το παραδεχονταν ποτέ .. Ακομα και αν δεν πιστευαν αυτά που λέγανε - περι εκλογων ως νομιμοποιηση ,περικυριαρχου λαου κλπ - ΔΕΝ το έγανε .. Το κρυβανε..
-- Το οτι το λένε σημαινει οτι περανμε σε μιααλλη ..φαση ..

ο δείμος του πολίτη είπε...

Συγνώμη, αλλά κάπου χάθηκα. Η ΝΔ το δήλωσε αυτό; Εγώ νόμιζα ότι αναφερόσουν στο ΚΚΕ ή το ΣΥΡΙΖΑ. Βέβαια, από την άλλη, σήμερα φτάσαμε να το ζητούν το ΚΚΕ και ο ΣΥΡΙΖΑ (αντί ενός δημοψηφίσματος πχ) απλά και μόνο για να καπαρώσουν τις όποιες ως τώρα επιτυχίες τους και να τις κάνουν εκλογική/κοινοβουλευτική δύναμη.

Νοσφεράτος είπε...

με την ευκαιρια αν κανεις σας θελει να εκτονωσει παη συναισθηματα ,οργή κλπ κλπ κλπ ας περασει πρωτα απο το

το τρελό κορακι ...
ειμαθα φθηνοτεροι (τι φθηνοτεροι - τζαμπα πραμα) καθαροι και θα αισθανθειτε ΑΛΛΟΙ ανθρωποι
Πολύ καλυτερα απο το ναχετε να διαλέξετε μεταξύ Μπουμπουκου και ...

Νοσφεράτος είπε...

αν δεν κανω λάθος το ΚΚΕ το ζηταει μεν αλλά στοπαλισιο της γνωστης αντιληψης .. Οι εκλογές δεν αλλάζουν τα πραγματα αλλά οργανωμένη παλη κλπ
Ο Συριζα στα πλαισια του νεου ..Εαμ που λέει ο λόγος δηλαδή
αλλά ο Α. Σαμαρας για να .. να ξεδωσουμε ( και να γινει και με τηνευκαιρια Πρωθυπουργος εν μέσω ερειπιων )
Κατ τα τα αλλα ..Ωραια...

Νοσφεράτος είπε...

εν τω μεταξύ πρσπαθώ να φανταστω το ..επιπεδο της προεκλογικής εκστρατειας ολων των κομματων - και των διαγραφεεντων ενθεν και ενθεν για διαφορους λόγους ( ειτε διοτι Ψηφισαν το Μνημονιο ειτε γιατι δεντο Ψηφισαν ειτε και για τα δυο .. και Δεν μπορω να το φανταστω ..

---------------
Διασκεδαστικά ολα αυτά .. Διασκεδαζουμ μεχρι θανατου σε αυτη την χωρα ..Τουλαχιστον δεν πληττουμε .. Ενα Θριλερ καθε τρεις μηνες - οταν μας επισκεπτεται η Τροικα και περιμενουμε τη δοση - και μετα ξανά και ξανά τα ιδια ..

Η Δόξα των σιδηροδρόμων TONY JUDT

 TONY JUDT Η ΔΟΞΑ ΤΩΝ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΩΝ ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ ΚΩΣΤΟΥΛΑ ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗ ΕΠΙΜΕΤΡΟ ΣΤΑΥΡΟΣ ΖΟΥΜΠΟΥΛΑΚΗΣ ΜΟΡΦΩΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΕΘΝΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΗΣ ΑΘΗΝΑ 2013 ...