Αναγνώστες

Κυριακή 25 Μαρτίου 2012

Νίκη των απεργών της Coca Cola στη Θεσσαλονίκη(ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ -ΕΠΟΧΗ - iwanna's art)

Νίκη των απεργών της Coca Cola στη Θεσσαλονίκη


 

Μετά από 43 μέρες δυναμικών απεργιακών κινητοποιήσεων ο μεγάλος αγώνας των εργαζομένων της Coca Cola - 3E Θεσσαλονίκης δικαιώθηκε.

Σε προηγούμενο ρεπορτάζ μας αναφερθήκαμε εκτενώς στα σχέδια της πολυεθνικής να μεταφέρει το εργοστάσιο της Θεσσαλονίκης στη γειτονική Βουλγαρία, όπου το εργατικό δυναμικό «κοστίζει» φτηνά, καθώς και στην τακτική που ακολούθησε καθ' όλη τη διάρκεια της απεργίας, να προμηθεύει δηλαδή μεγαλοκαταστήματα της Θεσσαλονίκης με προιόντα που παρασκευάζονταν στη Βουλγαρία και την Ιταλία, κάτι που σε πολλές περιπτώσεις δεν κατόρθωσε εξαιτίας της άμεσης αντίδρασης των απεργών.

Σύμφωνα με το δελτίο τύπου της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργατουπαλλήλων Εμφιαλωμένων Ποτών (ΠΟΕΕΠ) η απεργία έληξε την Πέμπτη 15 Μαρτίου μετά από συμφωνία ης διοίκησης του Σωματείου Εργατουπαλλήλων της Coca Cola-3E με την εταιρεία.

Συμφωνήθαν: Η άμεση παύση των εισαγωγών προϊόντων του Ομίλου 3 Ε από την Βουλγαρία H επαναλειτουργία της επιχείρησης στην Θεσσαλονίκη με ΟΛΟΥΣ τους εργαζόμενους. H εταιρεία δεσμεύεται να μην κάνει χρήση της νέας νομοθεσίας για τη μείωση των μισθών των εργαζομένων και για την υπογραφή των συλλογικών συμβάσεων. Για κάθε ζήτημα που θα αφορά άμεσα ή έμμεσα τους εργαζόμενους θα προηγείται καλόπιστος διάλογος μεταξύ σωματείου και εταιρείας. Ευχαριστούμε όλους όσοι συνέβαλλαν στη δικαίωση του αγώνα μας και στη διασφάλιση των θέσεων εργασίας και της ανάπτυξης του τόπου μας.

H Γενική Απεργιακή Συνέλευση εξέδωσε το παρακάτω ψήφισμα απεργιακής συγκέντρωσης: "Σήμερα Πέμπτη 15 Μαρτίου 2012, εμείς οι απεργοί της Κόκα Κόλα συγκεντρωθήκαμε στο χώρο του εργοστασίου και αφού ακούσαμε τη Διοίκησή μας και την Ομοσπονδία μας για τα σημεία συμφωνίας με την εταιρεία (παύση εισαγωγών προϊόντων από την Βουλγαρία, επαναλειτουργία της επιχείρησης με ΟΛΟΥΣ τους εργαζόμενους, καμία χρήση της νέας νομοθεσίας για μείωση των μισθών και για την υπογραφή συλλογικών συμβάσεων) αποφασίσαμε τη λήξη της απεργίας. Δηλώνουμε ότι κάθε επίθεση της εργοδοσίας εναντίον συναδέλφων μας στο εργοστάσιο θα μας βρει και πάλι ενωμένους και αλληλέγγυους στον αγώνα. Ευχαριστούμε όλους όσους μας συμπαραστάθηκαν, τους συναδέλφους μας από τον κλάδο των Εμφιαλωμένων Ποτών, όλους τους εργαζόμενους και τα συνδικάτα της Θεσσαλονίκης και την ευρύτερη τοπική κοινωνία. ΔΙΝΟΥΜΕ ΕΝΤΟΛΗ Στη διοίκησή μας να δώσει αυτό το ψήφισμα στους Αρμόδιους Φορείς, τα Συνδικάτα, τα Μ.Μ.Ε. και κάθε άλλο αρμόδιο. Με εντολή των Απεργών".

Ιωάννα Σκαντζέλη
για την Εποχή 24/3/12

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΟΤΑΝ ΔΗΜΟΣΙΕΥΕΙΣ ΚΑΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΣΥΓΟΥΡΗ ΓΙΑ ΟΤΙ ΓΡΑΦΕΙΣ.Η ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΓΙΑ ΠΑΤΡΑ ΚΑΙ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΤΕΛΟΣ..........ΟΛΟΙ ΜΙΛΑΝΕ ΓΙΑ ΝΙΚΗ ΤΩΝ ΑΠΕΡΓΩΝ 100 ΚΑΙ ΠΛΕΟΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΓΩΓΗ ,ΤΕΛΟΣ

Νοσφεράτος είπε...

Ανωνυμε εκανα αναδημοσιευση.. Αν θεωρεις οτι κατι ειναι ανακριβές πες το πιο συγκεκριμμένα ..Αυτο που γραφεις δεν ειναι σαφές ..δεν καταλαβα

Από το Μοντέρνο στο Μεταμοντερνο -Στη τέχνη και στη Κοινωνία. Πέτρος Θεοδωρίδης

  Πέτρος Θεοδωρίδης (τμήμα κινηματογράφου Α.Π.Θ ) Από το Μοντέρνο στο Μεταμοντερνο Στη τέχνη και στη Κοινωνία   Α. :Μοντερνισμός   ...