Αναγνώστες

Δευτέρα 15 Μαρτίου 2010

Η ποιότητα της ζωής είναι δικαίωμα όλων μας και όχι προνόμιο λίγων Η Παγκόσμια Ημέρα Καταναλωτών για τους ΟΙΚΟΛΟΓΟΥΣ ΠΡΑΣΙΝΟΥΣ δεν σχετίζεται μόνο με την προστασία των δικαιωμάτων των καταναλωτών αλλά και με την προστασία του πλανήτη από τον φαύλο κύκλο της υπερκατανάλωσης ο οποίος στην ουσία ροκανίζει το μέλλον μας. Είμαστε καθημερινά καταναλωτές δημόσιων και ιδιωτικών αγαθών και υπηρεσιών όλο και χαμηλότερης αξίας με όλο και υψηλότερο τίμημα για την τσέπη μας και την ποιότητα της ζωής μας. Το πρόβλημα δεν είναι μόνο τι καταναλώνουμε, αλλά και το πόσο καταναλώνουμε ιδιαίτερα όταν γνωρίζουμε ότι ένα δισεκατομμύριο άνθρωποι, σύμφωνα με τον ΟΗΕ, ζουν σε άθλιες συνθήκες. Σε στιγμές ενεργειακής, περιβαλλοντικής και οικονομικής κρίσης χρειαζόμαστε ευαισθητοποιημένους καταναλωτές, ικανούς να κάνουν συνειδητές επιλογές για τις αγορές τους. Χρειαζόμαστε καταναλωτές ενημερωμένους για τα δικαιώματά τους, για την ασφάλεια, τις τιμές και την ποιότητα των προϊόντων και των υπηρεσιών, για την περιβαλλοντική, κοινωνική και ηθική επίπτωση των αγορών τους. Χρειαζόμαστε ενεργούς καταναλωτές που διεκδικούν μαχητικά τα δικαιώματά τους από το κράτος τους παραγωγούς και τους εμπόρους. Χρειαζόμαστε υπεύθυνες καταναλωτικές οργανώσεις να παίξουν τον θεσμικό ρόλο τους στην διεκδίκηση αλλά και την ενημέρωση και διαμόρφωση υπεύθυνων καταναλωτικών συμπεριφορών απέναντι στην κοινωνία και το περιβάλλον. Οι ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΙ καλούν την Κυβέρνηση να αναλάβει τις ευθύνες της προστατεύοντας τους καταναλωτές με υγιείς και αξιόπιστους ελεγκτικούς μηχανισμούς βάζοντας τέρμα στην διαπλοκή και την διαφθορά, ενάντια σε πολιτικά και οικονομικά συμφέροντα, καρτέλ και συντεχνίες που κερδοσκοπούν σε βάρος του καταναλωτή, ιδιαίτερα σήμερα που τα νοικοκυριά ασφυκτιούν υπερχρεωμένα και με διαρκώς συρρικνωμένο το εισόδημά τους ενώ παράλληλα αυξάνονται και οι έμμεσοι φόροι όπως ο ΦΠΑ. Η Εκτελεστική Γραμματεία των Οικολόγων Πράσινων

Η ποιότητα της ζωής είναι δικαίωμα όλων μας και όχι προνόμιο λίγων



Quantcast

Η Παγκόσμια Ημέρα Καταναλωτών για τους ΟΙΚΟΛΟΓΟΥΣ ΠΡΑΣΙΝΟΥΣ δεν σχετίζεται μόνο με  την προστασία των δικαιωμάτων των καταναλωτών αλλά και με την προστασία του πλανήτη από τον φαύλο κύκλο της υπερκατανάλωσης  ο οποίος στην ουσία ροκανίζει το μέλλον μας.
Είμαστε καθημερινά καταναλωτές δημόσιων και ιδιωτικών αγαθών και υπηρεσιών όλο και χαμηλότερης αξίας με όλο και υψηλότερο τίμημα για την τσέπη μας και την ποιότητα της ζωής μας.
Το πρόβλημα δεν είναι μόνο τι καταναλώνουμε, αλλά και  το πόσο καταναλώνουμε ιδιαίτερα όταν γνωρίζουμε ότι ένα δισεκατομμύριο άνθρωποι, σύμφωνα με τον ΟΗΕ, ζουν σε άθλιες συνθήκες.
Σε στιγμές ενεργειακής, περιβαλλοντικής και οικονομικής κρίσης χρειαζόμαστε ευαισθητοποιημένους καταναλωτές, ικανούς να κάνουν συνειδητές επιλογές για τις αγορές τους. Χρειαζόμαστε καταναλωτές ενημερωμένους για τα δικαιώματά τους, για την ασφάλεια, τις τιμές και την ποιότητα των προϊόντων και των υπηρεσιών, για την περιβαλλοντική, κοινωνική και ηθική επίπτωση των αγορών τους. Χρειαζόμαστε ενεργούς καταναλωτές που διεκδικούν μαχητικά τα δικαιώματά τους από το κράτος τους παραγωγούς και τους εμπόρους. Χρειαζόμαστε υπεύθυνες καταναλωτικές οργανώσεις να παίξουν τον θεσμικό ρόλο τους στην διεκδίκηση αλλά και την ενημέρωση και διαμόρφωση υπεύθυνων καταναλωτικών συμπεριφορών απέναντι στην κοινωνία και το περιβάλλον.
Οι ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΙ καλούν την Κυβέρνηση να αναλάβει τις ευθύνες της προστατεύοντας τους καταναλωτές με υγιείς και αξιόπιστους ελεγκτικούς μηχανισμούς βάζοντας τέρμα στην διαπλοκή και την διαφθορά, ενάντια σε  πολιτικά και οικονομικά συμφέροντα, καρτέλ και συντεχνίες που κερδοσκοπούν σε βάρος του καταναλωτή, ιδιαίτερα σήμερα που τα νοικοκυριά ασφυκτιούν υπερχρεωμένα και με διαρκώς συρρικνωμένο το εισόδημά τους ενώ παράλληλα αυξάνονται και οι έμμεσοι φόροι όπως ο ΦΠΑ.
Η Εκτελεστική Γραμματεία των Οικολόγων Πράσινων

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η Δόξα των σιδηροδρόμων TONY JUDT

 TONY JUDT Η ΔΟΞΑ ΤΩΝ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΩΝ ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ ΚΩΣΤΟΥΛΑ ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗ ΕΠΙΜΕΤΡΟ ΣΤΑΥΡΟΣ ΖΟΥΜΠΟΥΛΑΚΗΣ ΜΟΡΦΩΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΕΘΝΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΗΣ ΑΘΗΝΑ 2013 ...