Αναγνώστες

Τρίτη 16 Μαρτίου 2010

Στα γήπεδα της πολιτικής Διπλή η ζημιά (Φίλιππος Συρίγος)


Διπλή η ζημιά
(Φίλιππος Συρίγος)



ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ

ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ δεν είναι μόνον ότι για να κάνουμε τους Αγώνες πληρώσαμε πάρα πολλά, από λεφτά που δεν τα είχαμε αλλά τα δανειστήκαμε. Οχι. Το κυρίαρχο πρόβλημα είναι ότι όλοι εκείνοι οι ποταμοί των χρημάτων δεν έπιασαν τόπο. Πήγανε στράφι... με αποτέλεσμα το κακό, σήμερα, να είναι διπλό.
Η πιο χαρακτηριστική περίπτωση είναι οι αθλητικές εγκαταστάσεις, οι οποίες δεν προσφέρουν σχεδόν τίποτα στον ελληνικό αθλητισμό. Αλλες από αυτές ρημάζουν, άλλες επιβαρύνουν με τεράστια λειτουργικά έξοδα το κρατικό ταμείο και κάποιες άλλες αξιοποιούνται για μη αθλητικούς σκοπούς.
ΚΑΙ η κατάληξη αυτή δικαιώνει απόλυτα τους φόβους που είχαν εκφραστεί από την περίοδο της διεκδίκησης. Οτι, δηλαδή, μετά τους Αγώνες όλοι αυτοί οι αθλητικοί χώροι θα ήταν άχρηστοι. Ομως τότε δεν άκουγε κανείς. Ολοι είχαν κουφαθεί μπροστά στα ολυμπιακά μεγαλεία (τρομάρα μας...) που έρχονταν!
ΟΙ λίγοι, που είχαν το θάρρος να επισημάνουν τους κινδύνους και ακόμα περισσότερο, να τοποθετηθούν ενάντια στη «μεγάλη ιδέα», θεωρήθηκαν στην καλύτερη περίπτωση γραφικοί και στη χειρότερη, πράκτορες ξένων δυνάμεων. Κι ας ήταν ολοφάνερο, αφού μιλάμε για αθλητικές εγκαταστάσεις, ότι αυτές θα ήταν χρησιμότερες στην περιφέρεια ή ότι τα λεφτά θα έπιαναν πολύ περισσότερο τόπο αν ξοδεύονταν σε αναπτυξιακά έργα ή σε σχολεία και νοσοκομεία που τόσο έλειπαν, κυρίως από την ελληνική επαρχία...................................''

Δεν υπάρχουν σχόλια:

 Η ΛΑΚΑΝΙΚΗ ΕΝΝΟΙΑ ΤΗς ΡΑΦΗΣ ( στον κινηματογράφο Σελ.411,412,413  SUSAN HAYWARD ΟΙ ΒΑΣΙΚΕΣ ΕΝΝΟΙΕΣ ΤΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ Ρίτα Κολαΐτ...