Αναγνώστες

Πέμπτη 20 Αυγούστου 2009

ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΙ: ΝΑ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΘΕΙ ο Θοδωρης Ηλιόπουλος !!


Μια κατάφωρη αδικία σε βάρος ενός ανθρώπου που βρίσκεται προφυλακισμένος στις φυλακές Κορυδαλλού συντελείται το τελευταίο χρονικό διάστημα.Ο Θοδωρής Ηλιόπουλος συνελήφθη στα επεισόδια του Δεκεμβρίου στο κέντρο της Αθήνας. Στις 22 Δεκεμβρίου παρά τις συνεχείς εκκλήσεις του να αφεθεί ελεύθερος, καθώς όπως έλεγε δεν είχε καμία σχέση με όσα τον κατηγορούσαν, κρίθηκε προφυλακιστέος και οδηγήθηκε στις Δικαστικές Φυλακές Κορυδαλλού. Μάλιστα ιδιαίτερη εντύπωση αλλά και ερωτηματικά προκαλεί το γεγονός πως, σύμφωνα με δημοσιεύματα, το κατηγορητήριο στηρίχθηκε απλά και μόνο στις καταθέσεις δυο αστυνομικών (Μην ξεχνάμε ότι βασική αφορμή για τον Δεκέμβρη υπήρξε και η διαρκής ατιμωρησία των οργάνων της ΕΛΑΣ, ατιμωρησία που έχει καταγγείλει και τεκμηριώσει και η Διεθνής Αμνηστία).Από τότε μέχρι σήμερα δεν έχει πάψει να φωνάζει πως είναι αθώος και να ζητά την αποφυλάκιση του. Είναι ο μόνος από όσους συνελήφθησαν εκείνη την περίοδο που βρίσκεται ακόμη στις φυλακές υπό άσχημες συνθήκες, καθώς πραγματοποιεί απεργία πείνας και μάλιστα την ίδια στιγμή που γιατροί γνωστοποιούν πόσο έχει επιβαρυνθεί η κατάσταση της υγείας του.
Στις 8 Ιουλίου ήρθε η «ταφόπλακα» στις ελπίδες του για δικαίωση καθώς το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών αποφάσισε με βούλευμα τη συνέχιση της κράτησης του ακόμη έξι μήνες στην φυλακή. Ο Θοδωρής δεν άντεξε και δυο ημέρες αργότερα ξεκίνησε απεργία πείνας καθώς, όπως λέει, «είναι το μόνο μέσο που μου έμεινε σαν κρατούμενος για να φωνάξω την αλήθεια και να καταγγείλω την τεράστια αδικία. Να καταγγείλω το μίσος και την εμπάθεια των μηχανισμών του ποινικού νόμου».
Οι Οικολόγοι Πράσινοι θεωρούν πως για ανθρωπιστικούς και πολιτικούς λόγους ο Θοδωρής Ηλιόπουλος πρέπει να αποφυλακιστεί άμεσα καθώς κινδυνεύει σοβαρά η υγεία του –και με δεδομένη τη διαφορετική αντιμετώπιση που είχαν οι άλλοι κατηγορούμενοι για επεισόδια εκείνη την περίοδο και οι οποίοι αποφυλακίστηκαν.
Οι Οικολόγοι Πράσινοι πιστεύουν πως πρέπει επιτέλους να σταματήσει η συνήθης τακτική της καταχρηστικής προφυλάκισης χωρίς δίκη που στοιχειοθετεί μια ιδιόμορφη “προκαταβολή ποινής”.
Θεματική Oμάδα για τα Ανθρώπινα Δικαιώματατων Οικολόγων Πράσινων
Πληροφορίες: Θέμης Δημητρακόπουλος
http://www.tvxs.gr/v18641

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ο χρόνος σβουριζει προς πάσα κατεύθυνση

 Έχετε  παρατηρήσει  το  ποσο    εύκολα     και  ανεξήγητα     χάνονται  -  λές  και τα κατάπιε  η θάλασσα  -   ζητήματα  που  μας  απασχόλη...