Αναγνώστες

Τετάρτη 26 Αυγούστου 2009

Μια παλια αναρτηση :Για ποιον επιπλέον λόγο -συν τοις αλλοις - είναι δυσκολη η εκλογική συνεργασια μεταξύ συγγενικών κομματων (πχ Συρζα - Ο -Π)

εχω πει -και εχουν πει και αλλοι οτι ουτως η άλλως η εκλογική συνεργασια(στις επομενες προωρες εθνικές εκλογές) ειναι δυσκολη .

Λογω των γνωστων : Καχυποψια , αμοιβαια τραυματα απο προηγουμενεςσχεσεις κλπ


Ομως υπαρχει και ενας -τουλαχιστον-επιπλεον λόγος .Πολύ απλός

ας παρουμε την περιπτωση Συριζα/ Ο-Π . θα μπορουσαν ασφαλώς να συνεργαστουν ..

Αν ο Συριζα σεβοταν την αυτονομία των Οικολογων Πρασινων και στον τιτλο..
οπως και σε μια κοινη προγραμματική συμφωνια


Και αυτή η συνεργασια θα ενεπνεε και πολλους που βρισκονται μεταξύ των δυο συγγενών χωρων-ειτε να ψηφισουν ειτε να συν-εργαστουν ..

Και οι οικολογοι και ο Συριζα θα ειχαν να κερδισουν απο αυτή τη συνεργασια . Ο Συριζα θα αυξανε την δυναμική του πολύ περισσοτερο απο το αθροισμα των ψηφων των Ο -π

Οι Οικολογοι δε , μπορει βεβαια να πιασουν το 3%...Και να βγαλουν παντω απο οχτω βουλευτες μονοι τους ..

Αν ομως δεν το πιάσουν ; Δεν βγαζουν κανενα και εξαντλουνται σε αλλεπαλληλες εκλογικές αναμετρησεις δυσαναλογες με την Μικρή οργανωτική τους δυναμη ..

Ειναι προφανές οτι ευνοει και τους δυο τους η συνεργασια .

Ομως - Ας σκεφτουμε Αν - συνεργαζονταν - αναποφευκτα στην λιστα των υποψηφιων θα εμπαιναν καποιοι επιλεγμενοι Και απο τα δυο κομματα ..

Δηλαδή και ο Συριζα και οι Ο- Π θα αναγκαζονταν εκ των πραγματων να κανουν μια στοιχειωδη τουλαχιστον επιλογή.: Να επιλεξουν καποιους ανθρωπους με καποια κριτηρια : Ας πουμε μακροχρονη ενεργη παρουσια , αναγνωρισιμότητα, συνεπεια , αγωνιστικό ηθος κλπ κλπ

Ενώ αν κατεβουν χωρια ..οι πιθανότητες πολλών να βρεθουν μεταξύ των υποψηφίων αυξανονται


-Οπως και η πιθανοτητα να τυχει και να βγουν και βουλευτες ..

Να γιατί....

23/9/2008

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΠΗΓΑΔΑΚΙΑ

ΠΗΓΑΔΑΚΙΑ  Οι νέοι ίσως δεν μπορούν να κατανοήσουν ότι αυτά που λέμε τώρα Άυλα στο facebook στη δεκαετία του 70 τα λέγαμε εν σώματι στα πηγ...