Αναγνώστες

Πέμπτη 28 Ιουνίου 2012

H Διαφορά μεταξύ Δεξιας και αριστερής (με την ευρεια εννοια) στασης για το Μεταναστευτικό :22/6/2011


H Διαφορά μεταξύ Δεξιας και αριστερής -δημοκρατικής στασης(με την ευρεια εννοια του ορου)
για το Μεταναστευτικό:
Η μεν αριστερά (με την ευρεια εννοια) εχει ως κεντρικό πυρηνα της στασης της την ενταξη -βοηθεια -ενσωματωση -αποδοχή
Η δε Δεξια : Την αποτροπή(της περαιτερω μεταναστευσης)

.Ετσι για παραδειγμα η Δεξια (π.χ η ακροδεξια ) προσπαθει να χαρκτηρισει καθε ευγενική -ανθρωπινη συμπεριφορά προς τους μετανάστες ως Προσκληση και σε αλλους ναρθουν (”αφου τους φερόμαστε με το γαντι”)




Το υπορρητο μηνυμα : Φερθειτε τους ασχημα , τρομοκρατησετε τους με τραμπουκισμους κλπ ωστε να αποτραπουν οσοι ετοιμαζονται να ερθουν ..Φυσικά μια κοινωνια που εξωθειται σε βαρβαρότητες απ-ανθρωποποιειται και η ιδια .
Και η βαρβαροτητα δεν θα μεινει μόνο εναντιον των ξενων .. Θα στρεφει αρχικά εναντιον και οσων συμπαραστεκονται τους ξενους ..
Αλλα΄θα γενικευτει(η μαλλον κινδυνευει να γενικευτει )
και ως Μοντελο συμπεριφοράς που ειχε και εχει ενα Ονομα : Φασισμός .


Το κυριοτερο και πιο επικινδυνο ειναι οτι γενικευεται ενα συναισθημα : Ο Φόβος …..

5 σχόλια:

Γιάννης Καραμήτρος είπε...

Έχεις δίκαιο και δυστυχώς μετά τις Ευρωεκλογές οι λεπενίσκοι του ΛΑΟΣ θέτουν την πολιτική agenda της χώρας μας :(

Υ.Γ. Δεν νομίζω πως το συναίσθημα που θα γενικευτεί θα είναι ο Φασισμός αλλά ο Ναζισμός...

Νοσφεράτος είπε...

ελπίζω να μη φτασουμε ως εκει
(βρε τι φτασαμε να λέμε )

πάντως για μένα το πιο , αγρια τραγικό ειναι το πόσο Γρηγορα Υιοθετησε η ''Μεγαλη Φιλελευθερη παραταξη της Νου Δους '' την ατζεντα του Λαος ..

Μασα αο ενα συνδυασμό Απόλυτης ανικανοτητας και πιεσης απο την Λαική Δεξια (δηλαδή στην ουισα Ακροδεξια ) της βαση..

Καιμή χοιροτερα .Το Μή Χοίρων βελτιστον (ωχ! εχουμε και την Γριππη των ..)

Γιάννης Καραμήτρος είπε...

Διαφωνώ μαζί σου για τη ΝΔ. Αν εξαιρέσουμε ότι μέχρι πριν από λίγα χρόνια ο Καρατζαφέρ ήταν βουλευτής της, πολλά στελέχη της ανήκουν στο ΛΑΟΣ: Ψωμιάδης, Παπακώστα, Πολύδωρας, Γιακουμάτος κλπ.

Η ΝΔ ήταν λίγο φιλελέυθερη επί Μητσοτάκη με τους κύριους Μάνο και Ανδριανόπουλο τους οποίους διέγραψε πολύ εύκολα ο Καραμανλής.
Η ΝΔ είναι ένα συντηριτικό κόμμα και πολλές φορές τείνει προς τον υπερσυντηριτισμό τύπου ΛΑΟΣ.

Άλλωστε η Ελλάδα δεν είχε πότε παράδοση φιλελευθερισμού. Αντιθέτως είχε (και έχει :() παράδοση συντηριτισμού: ΛΑΟΣ, ΚΚΕ μεγάλα μέρη της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, εκκλησία κλπ κλπ κλπ.

Ανώνυμος είπε...

Δε μπορώ να καταλάβω γιατί πάντα βλέπω πως όλα τα blogs κατακρίνουν την δεξιά... Γιατί σε αυτό το blog υπήρχε υπόρρητο μήνυμα για την δεξιά με τους πιο απαίσιους χαρακτηρισμούς και όχι για την αριστερά? Για παράδειγμα το υπόρρητο μήνυμα θα μπορούσε να είναι η απεριόριστη ελευθερία σε μετανάστες (λαθραίους και μη), η αντιμετώπιση τους ως Έλληνες πολίτες και η ελευθερία κινήσεών τους μέσα στη χώρα. Πιστεύω πως αφού είπες την αρνητική άποψή σου για τη δεξιά, θα πρέπει να αναφέρεις και τα αρνητικά της αριστεράς (ακόμη και εάν δε σου αρέσουν).

Νοσφεράτος είπε...

ανωνυμε παμπολλες φορες εχω αναφερθει στα ''κακά της αριστεράς.. Ομως σκοπος αυτου το ποστ δεν ειναι να κανω ..ισοσκελισμό. αλλά να αναφερθω στην διαφορά των δυο ηθικο πολιτικών στασεων εναντι ου μεταναστευτικου .. Ελπίζω αν το ξαναδιαβασεις να το καταλαβεις .

 κινηματογράως και τρο TONY JUDT TONY JUDT Η ΔΟΞΑ ΤΩΝ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΩΝ ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ ΚΩΣΤΟΥΛΑ ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗ ΕΠΙΜΕΤΡΟ ΣΤΑΥΡΟΣ ΖΟΥΜΠΟΥΛΑΚΗΣ ΜΟΡΦΩΤΙΚΟ ΙΔΡ...