Αναγνώστες

Πέμπτη 4 Μαρτίου 2010

Τα Σταφύλια της Οργής

Επίκαιρο οσο ποτέ (το διαβασα μικρος ..Αλλά δεν φανταζομουν οτι θα ζουσα την εποχή που θατανε τοσο κοντά μας οτι περιεγραφε ο Σταινμπεκ )

''Το βιβλίο, xωρισμένο σε 30 ανισομεγέθη κεφάλαια, αναφέρεται στην μετανάστευση της οικογένειας των Τζόουντ από την Οκλαχόμα στην Καλιφόρνια “ . . . είναι η ιστορία των ταπεινών και καταφρονεμένων της Αμερικής στα χρόνια της μεγάλης οικονομικής κρίσης, στις αρχές της δεκαετίας του 1930. Με τις σοδειές τους κατεστραμμένες από παρατεταμένη ξηρασία και από θυελλώδεις ανέμους που κουβαλούσαν πυκνά σύννεφα από χώμα, ξεριζωμένοι από τα χωράφια τους λόγω της εισβολής των νέων καλλιεργητικών μεθόδων, χιλιάδες εξαθλιωμένοι αγρότες του αμερικανικού Νότου εγκαταλείπουν τις εστίες τους κατευθυνόμενοι προς τη Γη της Επαγγελίας, την Καλιφόρνια.”
πηγή :
http://aeipote.blogspot.com/2007/07/0344.html

ΤΖΩΝ ΣΤΑΙΜΠΕΚ
«Τα σταφύλια της οργής»

http://tovima.dolnet.gr/print_article.php?e=B&f=15094&m=A40&aa=1

"Κι η Αμερική, μη νομίζεις πως είναι και τόσο μεγάλη. Δεν υπάρχει χώρος για μένα και για σένα, για τους όμοιούς μου και για τους όμοιούς σου, δε χωράνε μαζί πλούσιοι και φτωχοί στην ίδια χώρα, δε χωράνε κλέφτες και τίμιοι άνθρωποι μαζί, ούτε η πείνα μαζί με το πάχος".
πηγή
http://www.perizitito.gr/product.php?productid=27834

σχετικά:
Ο Γούντροου «Γούντυ» Γκάθρυ, http://www.skai.gr/master_story.php?id=97116

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΠΗΓΑΔΑΚΙΑ

ΠΗΓΑΔΑΚΙΑ  Οι νέοι ίσως δεν μπορούν να κατανοήσουν ότι αυτά που λέμε τώρα Άυλα στο facebook στη δεκαετία του 70 τα λέγαμε εν σώματι στα πηγ...