Αναγνώστες

Τετάρτη 24 Φεβρουαρίου 2010

Οι Ποδηλάτες Θεσσαλονίκης καλούν όλους τους ποδηλάτες και φίλους του ποδηλάτου στο Critical Mass Ride Μαρτίου της Θεσσαλονίκης






Οι Ποδηλάτες Θεσσαλονίκης καλούν όλους τους ποδηλάτες και φίλους του ποδηλάτου στο Critical Mass Ride Μαρτίου της Θεσσαλονίκης.



Το Critical Mass Ride (CMR) ή Κρίσιμη Μάζα -στα ελληνικά- αποτελεί θεσμό στο εξωτερικό, αλλά και στην Αθηνα, όπου διοργανώνεται επίσης την ίδια ώρα και κάθε πρώτη Δευτέρα του μήνα.



Η γενική ιδέα του critical mass είναι μία μαζική βόλτα με ποδήλατα, ξεκινώντας από ένα προκαθορισμένο σημείο εκκίνησης κάθε μήνα, μια συγκεκριμένη μέρα. Σίγουρα ο σκοπός δεν είναι η ταχύτητα σε μια τέτοια βόλτα, αλλά κυρίως η προβολή του ποδηλάτου. Είναι μια γιορτή για το ποδήλατο στους δρόμους! Το CMR δεν προσπαθεί να εναντιωθεί στα αυτοκίνητα, τα λεωφορεία ή τα υπόλοιπα οχήματα που κινούνται, απλά παίρνει το μερίδιό του στο οδόστρωμα από όπου περνάει. Το critical mass ride είναι μια προσπάθεια διεκδίκησης του δικαιώματός μας να χρησιμοποιούμε το δρόμο, αλλά όχι η στέρησή του στους άλλους!



Το CMR Μαρτίου της Θεσσαλονίκης πραγματοποιείται τη Δευτέρα 1 Μαρτίου 2010.



…..και κάθε πρώτη Δευτέρα κάθε μήνα στο ίδιο σημείο την ίδια ώρα.



Σημείο εκκίνησης είναι το Άγαλμα του Βενιζέλου (Πλατεία Αριστοτέλους με Εγνατία).



Ώρα συνάντησης στις 18:00 μ.μ.





Ελάτε να κάνουμε το CMR ένα δυνατό μηνιαίο θεσμό!



Μεταδώστε το μήνυμα του CMR σε όλους! Προωθήστε την είδηση του CMR!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η Δόξα των σιδηροδρόμων TONY JUDT

 TONY JUDT Η ΔΟΞΑ ΤΩΝ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΩΝ ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ ΚΩΣΤΟΥΛΑ ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗ ΕΠΙΜΕΤΡΟ ΣΤΑΥΡΟΣ ΖΟΥΜΠΟΥΛΑΚΗΣ ΜΟΡΦΩΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΕΘΝΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΗΣ ΑΘΗΝΑ 2013 ...