Αναγνώστες

Τετάρτη 24 Φεβρουαρίου 2010

Οι Οικολόγοι Πράσινοι ενώνουν τη φωνή τους με τους εργαζόμενους που απεργούν την Τετάρτη, τονίζοντας την ιδιαίτερη σημασία που δίνουν στην κοινωνική συνοχή και την κοινωνική δικαιοσύνη.








Οι Οικολόγοι Πράσινοι συμμετέχουν στη γενική απεργία της Τετάρτης





Οι Οικολόγοι Πράσινοι ενώνουν τη φωνή τους με τους εργαζόμενους που απεργούν την Τετάρτη, τονίζοντας την ιδιαίτερη σημασία που δίνουν στην κοινωνική συνοχή και την κοινωνική δικαιοσύνη.

Στη δημοκρατία οι κυβερνήσεις λογοδοτούν πρώτα από όλα στην κοινωνία. Συνεπώς τα μέτρα και οι πολιτικές οφείλουν πρώτα από όλα να είναι κοινωνικά δίκαιες λαμβάνοντας υπ’ όψη την κοινωνία στην οποία αναφέρονται και να μην αφουγκράζονται μόνο τους μηχανισμούς των αγορών.



Σε μια συγκυρία όπου στην ημερήσια διάταξη βρίσκονται περικοπές μισθών, περιορισμοί ασφαλιστικών δικαιωμάτων και προοπτική εκτεταμένης ανεργίας, ο κόσμος της εργασίας χρειάζεται να κάνει αισθητή την παρουσία του και να αρθρώσει το δικό του λόγο. Πόσο μάλλον όταν ακόμα και ετούτη την στιγμή τα δημοσιονομικά μέτρα αγνοούν ως εν δυνάμει πηγή εσόδων τον περιορισμό των υπέρογκων στρατιωτικών εξοπλισμών, την φορολόγηση της εκκλησιαστικής περιουσίας και των προκλητικών καταναλωτικών προτύπων.



Οι Οικολόγοι Πράσινοι πιστεύουμε ότι οι εργαζόμενοι, αλλά και οι άνεργοι, πρέπει να έχουν κεντρικό ρόλο στον ευρύ δημόσιο διάλογο που χρειάζεται επειγόντως η χώρα για την έξοδο από την κρίση:



•Με ενεργοποίηση της ευρωπαϊκής αλληλεγγύης και προώθηση διεθνών πρωτοβουλιών για ένα Πράσινο Κοινωνικό Συμβόλαιο, που θα αντιμετωπίζει ταυτόχρονα τη δημοσιονομική, οικονομική, περιβαλλοντική και κοινωνική κρίση.

•Με επείγουσα τόνωση της πραγματικής οικονομίας, ιδιαίτερα σε τομείς κρίσιμους για μια πράσινη στροφή.

•Με συνολικότερη φορολογική μεταρρύθμιση, προσανατολισμένη στη στήριξη της απασχόλησης και τη μείωση της ανεργίας.

•Με διαμόρφωση βιώσιμων προτύπων παραγωγής και κατανάλωσης, και ενθάρρυνση μιας οικονομίας συμφιλιωμένης με την προστασία του περιβάλλοντος και την κοινωνική συνοχή.

•Με προτεραιότητα στα συλλογικά αγαθά και στην ποιότητα της ζωής, που αποτελεί δικαίωμα όλων και είναι ανεπίτρεπτο να στηρίζεται μόνο στην αγοραστική δύναμη.

Η εκπρόσωπος τύπου Ιωάννα Κοντούλη δήλωσε : «αν και θεωρούμε ότι η ποιότητα ζωής δεν είναι ο καταναλωτισμός, αποτέλεσμα των πολιτικών που ακολουθήθηκαν ιδιαίτερα τις τελευταίες δεκαετίες, από την άλλη όμως είναι ανεπίτρεπτη η συνεχής μείωση της αγοραστικής μας δυνατότητας να εμφανίζεται σχεδόν αποκλειστικά ως λύση.»



Αντιπροσωπεία των Οικολόγων Πράσινων, με επικεφαλής την εκπρόσωπο τύπου Ιωάννα Κοντούλη, θα παρευρεθεί στην κεντρική απεργιακή συγκέντρωση της Αθήνας, στο Πεδίο του Άρεως.



Η Εκτελεστική Γραμματεία των Οικολόγων Πράσινων

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΠΗΓΑΔΑΚΙΑ

ΠΗΓΑΔΑΚΙΑ  Οι νέοι ίσως δεν μπορούν να κατανοήσουν ότι αυτά που λέμε τώρα Άυλα στο facebook στη δεκαετία του 70 τα λέγαμε εν σώματι στα πηγ...