Δευτέρα, 3 Σεπτεμβρίου 2012

Εν τέλει η μόνη που γελά είναι η Ιστορία

κάποτε η Αριστερά κατηγορούσε το ΠΑΣΟΚ ότι της κλέβει τα συνθήματα και την ιστορία της  Τώρα το ΠΑΣΟΚ κατηγορεί την Αριστερά ότι του κλέβει τα συνθήματα και την ιστορία του.
 Εν τέλει η μόνη που γελά είναι η Ιστορία η οποία  ,ως γνωστόν , επαναλαμβάνεται ως φάρσα
 http://www.tovima.gr/politics/article/?aid=472647
μη το ζορίζεις τόσο ρε Τσιπρα ..Αστο να παει, Μη το Μπουρδουκλωνεις  τόσο
'' Η οξύτατη επίθεση κατά του ΠΑΣΟΚ στηρίχθηκε στην ανάλυση των συνθημάτων του Κινήματος για την εθνική ανεξαρτησία, την λαϊκή κυριαρχία, την κοινωνική απελευθέρωση. Ο κ. Τσίπρας ανέπτυξε την κριτική του, αναλύοντας έργα και ημέρες του κυβερνητικού ΠΑΣΟΚ επί σειρά ετών στην κυβέρνηση σημειώνοντας τη δέσμευση του ΣΥΡΙΖΑ στις αξίες και τις αρχές της εθνικής ανεξαρτησίας, της λαϊκής κυριαρχίας, της κοινωνικής απελευθέρωσης και της δημοκρατικής διαδικασίας σε όλα τα επίπεδα της δημόσιας ζωής.

Χαρακτηριστικό είναι ότι ο κ. Τσίπρας χαρακτήρισε λαθροχειρία εκ μέρους του ΠΑΣΟΚ την επίκληση της διακήρυξης της 3ης του Σεπτέμβρη, επιλέγοντας προφανώς την συνέχεια της μετωπικής σύγκρουσης με την Ιπποκράτους.


Σε μία αποστροφή της ομιλίας του αναρωτήθηκε: «ποια είναι άραγε λαθροχειρία; Να συζητά η αριστερά και οι τίμιοι αγωνιστές του σοσιαλιστικού χώρου για τη διακήρυξη της 3ης Σεπτέμβρη ή να προσπαθεί το ΠαΣοΚ του κυρίου Βενιζέλου και της παρέας του προσπαθεί να συνδέσει την 3η του Σεπτέμβρη με το Μνημόνιο;» και σημείωσε: «Αυτό κι αν είναι μεθοδευμένη πολιτική λαθροχειρία».


Ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ είπε ότι «την επικαιρότητα της 3ης του Σεπτέμβρη ανέδειξε - όσο παράξενο κι αν ακούγεται - το σημερινό ΠΑΣΟΚ. Όχι γιατί την εγκατέλειψε. Αυτό είναι δική του, εσωτερική υπόθεση. Αλλά γιατί παρέδωσε το πολιτικό τέκνο της. Την αλλαγή της 18ης Οκτώβρη του '81. Ως λάφυρο στην τρόικα των δανειστών» .


» Γιατί το ΠΑΣΟΚ του Γιώργου Παπανδρέου και του Ευάγγελου Βενιζέλου, στοχοποιεί και μεθοδικά ξηλώνει μία προς μία τις κοινωνικές κατακτήσεις του ελληνικού λαού στη δεκαετία του '80», τόνισε ο κ. Τσίπρας και πρόσθεσε ότι «αυτό δεν είναι δική του υπόθεση. Αυτό είναι δική μας υπόθεση».


Ακόμη ο κ. Τσίπρας είπε ότι η μνημονιακή αφήγηση του σημερινού ΠΑΣΟΚ δεν εμπνέεται από την 3η του Σεπτέμβρη, αλλά ορόσημο του σημερινού ΠΑΣΟΚ είναι η 23η Απριλίου του 2010. «Είναι εκείνη η αποφράδα μέρα, που από το ακριτικό Καστελόριζο, ο τότε Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και Πρωθυπουργός της χώρας, ο Γιώργος Παπανδρέου ανακοίνωσε την παράδοση του λαού και του τόπου στο ΔΝΤ και τους δανειστές».


http://news.in.gr/greece/article/?aid=1231211548

εθνολαικισμός και Θεσσαλονίκη

εθνολαικισμός και Θεσσαλονίκη
στου ΑΠΟΣΠΕΡΙΤΗ

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου