Αναγνώστες

Τετάρτη 10 Νοεμβρίου 2010

ΙΟΣ .. ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΤΟΝ ΒΡΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ ...ΒΡΕΙΤΕ ΤΟΝ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ

www.iospress.gr
 
 
ΤΟ ΜΙΚΡΟ & ΜΕΓΑΛΟ
ΠΟΛ. ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΑ
ΑΛΛΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑΤΑ
ΘΕΜΑΤΙΚΕΣ ΕΝΟΤΗΤΕΣ
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
ΟΙ ΦΟΡΕΙΣ ΤΟΥ ΙΟΥ
ΟΙ ΕΚΘΕΣΕΙΣ ΤΟΥ ΙΟΥ
ΕΠΙΣΤΟΛΕΣ-ΚΡΙΤΙΚΗ
ΦΙΛΟΞΕΝΙΑ ΚΕΙΜΕΝΩΝ
ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ
ΑΡΧΕΙΟ
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ 

 




ΕΠΙΚΑΙΡΕΣ ΕΡΕΥΝΕΣ ΤΟΥ "ΙΟΥ" 
 
(2008)
 
(1991)
 
(2010)
 






















































ΣΥΝΔΕΣΗ ΜΕ ΤΗΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ:
7/11/2010

ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ ΣΤΟΝ WEBSLAVE
 
 
 
 


 

 
 
 
 
 












































ΙΟΣ
(1990-2010)
 
 
Η πρώτη (27.5.1990) και η τελευταία (31.10.2010) έρευνα του "Ιού"

Τελικά ο «Ιός» δεν έκλεισε τα είκοσι ένα του χρόνια. Η στήλη που ξεκίνησε ως τετρασέλιδο ένθετο στην «Κ.Ε.», τον Μάιο του 1990, έφτασε στο τέλος της.

Επί δύο δεκαετίες ως συντάκτες του «Ιού» εργαστήκαμε στο καθημερινό και στο κυριακάτικο φύλλο κάτω από συνθήκες πρωτόγνωρες στον ελληνικό Τύπο. Συναντήσαμε απόλυτη ελευθερία στην επιλογή των θεμάτων και τη διεξαγωγή των ερευνών μας, ενώ δεν μας έλειψε ποτέ η στήριξη της εφημερίδας ακόμα και στα πιο δύσκολα θέματα. Τα κείμενα, η σελιδοποίηση, η επιλογή των τίτλων και των φωτογραφιών υπήρξαν πάντοτε αποκλειστικά δική μας αρμοδιότητα. Εγινε σεβαστή και η ιδιότυπη λειτουργία μας ως ενιαίας και αυτόνομης ερευνητικής ομάδας χωρίς εσωτερική ιεραρχία, κάτι που δεν έχει επίσης προηγούμενο σε ελληνικό μέσο ενημέρωσης.

Ο νέος σχεδιασμός της εφημερίδας δυστυχώς δεν χωράει τον «Ιό». Γνωρίζουμε ότι θα χαρούν οι άσπονδοι φίλοι μας και θα λυπηθούν οι πολλοί σταθεροί μας αναγνώστες. Το μόνο που μπορούμε να τους πούμε είναι ότι οι εκατοντάδες έρευνες του «Ιού» βρίσκονται ήδη αναρτημένες στον ιστότοπό μας, έτσι ώστε να μπορεί καθένας να κρίνει αν άξιζε ή όχι να συνεχιστεί αυτή η προσπάθεια.

Οι μέχρι χτες «φορείς του Ιού» και από σήμερα απλώς συντάκτες της «Ε»
 
Τάσος Κωστόπουλος
Δημήτρης Τρίμης
Αντα Ψαρρά
 Δημήτρης Ψαρράς
 
 
 
 
ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑΤΑ
ΟΙ ΕΚΤΙΜΗΤΕΣ ΚΑΙ ΤΟ ΒΑΤΟΠΕΔΙ


Με νέα έγγραφα που παρουσιάζουμε σήμερα αποκαλύπτεται ότι η προσπάθεια της Ν.Δ. να στηριχτεί στις εκτιμήσεις του Σ.Ο.Ε. δεν μπορεί να γίνουν πιστευτές, εφόσον η ίδια είχε φροντίσει να τις απαξιώσει. (31/10)
 
-
 
ΜΑΡΤΥΡΙΕΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ


Το έπος του σαράντα δεν γράφτηκε στην έρημο αλλά σε ξένον -ως επί το πλείστον- αχερώνα. Οι κάτοικοι του οποίου «ξεχάστηκαν» από τα επετειακά αφιερώματα, όχι όμως κι από τους βετεράνους του πολέμου. (24/10)
 
-
 
ΜΙΚΡΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΘΗΤΕΙΑΣ ΚΑΚΛΑΜΑΝΗ
 

Αλλοι συνδυασμοί στηρίζονται σε καλοπληρωμένους διευθυντές, άλλοι σε «αγανακτισμένους» κατοίκους, άλλοι στη δύναμη της συγκυριακής πλειοψηφίας κι άλλοι στις κινήσεις των πολιτών. Συμβάλλοντας στην προεκλογική περίοδο, εμείς θυμίζουμε πτυχές της δημαρχίας Κακλαμάνη. (17/10)
-
ΕΘΝΙΚΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑ ΜΕ ΤΟ ΑΖΗΜΙΩΤΟ


Με όπλο την ασχετοσύνη του, ένας εθνικά ευαίσθητος δημοσιογράφος επιχειρεί να λύσει το ζήτημα των απόδημων Μακεδόνων. Τα ντοκουμέντα της δράσης του διασώθηκαν στο αρχείο του αρμόδιου υφυπουργού. (10/10)
-
ΠΩΣ ΤΟ ΒΑΤΟΠΕΔΙ ΑΠΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΞΑΝΑΓΙΝΕ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙ

 
Η πρωτοφανής απόπειρα «αποχαρακτηρισμού» του σκανδάλου της μονής Βατοπεδίου στηρίζεται σε πήλινα πόδια και παρερμηνευμένα έγγραφα. (3/10)
-
ΠΟΙΟΙ ΚΑΙ ΠΩΣ ΧΡΕΟΚΟΠΗΣΑΝ ΤΑ ΤΡΕΝΑ


Με συνεχόμενα λογιστικά τρικ και σκάνδαλα ο ΟΣΕ συσσώρευσε χρέη που δεν έπρεπε να είναι δικά του. Τώρα οργανώνεται η συρρίκνωση και η εκποίησή του. (26/9)
-
Ο ΜΥΘΟΣ ΤΟΥ ΥΠΕΡΠΛΗΘΥΣΜΟΥ ΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ


Πριν αρχίσουν να λαμβάνονται τα σκληρά μέτρα εις βάρος των δημοσίων υπαλλήλων προηγήθηκε μια εκστρατεία διασυρμού τους με κύριο όχημα τη θεωρία των τεράστιου αριθμού τους. (19/9)
-
Ε ΟΧΙ ΚΑΙ ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑ


Εκεί που οι τηλεπερσόνες της ενημέρωσης αλληλοσφάζονταν στο βωμό της τηλεθέασης και των οικονομικών συμφερόντων που εκπροσωπούν, ξαφνικά αγκαλιάστηκαν -για λίγο- μπροστά στο δολοφονημένο συνάδελφό τους. Και μας θύμισαν πίσω από τις ακραίες κόντρες τις μεγάλες τους ομοιότητες. (1/8)
-
ΤΑ ΞΕΧΑΣΜΕΝΑ ΣΚΑΝΔΑΛΑ ΤΗΣ «ΕΘΝΟΣΩΤΗΡΙΟΥ»
 

Ο Τύπος δεν ασχολούνταν με σκάνδαλα, ούτε σκανδαλιζόταν από τις σχέσεις των κρατούντων με τους μεγιστάνες του πλούτου. Είχε έρθει άλλωστε το πλήρωμα του χρόνου για να εκπληρωθεί το Τάμα του Έθνους. (25/7)
-

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

 Η ΛΑΚΑΝΙΚΗ ΕΝΝΟΙΑ ΤΗς ΡΑΦΗΣ ( στον κινηματογράφο Σελ.411,412,413  SUSAN HAYWARD ΟΙ ΒΑΣΙΚΕΣ ΕΝΝΟΙΕΣ ΤΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ Ρίτα Κολαΐτ...