Αναγνώστες

Σάββατο 27 Νοεμβρίου 2010

ΟΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΘΝΙΚΟΙ



Ζώσιμος (4ος αι.)

Η ιστορία της Ύστερης Αρχαιότητας, γραμμένη από τον τελευταίο Εθνικό Έλληνα συγγραφέα Ζώσιμο, είναι η μοναδική ελληνική (μη λατινική και μη εκκλησιαστική) ιστορική πηγή που διαθέτουμε για τον κρίσιμο ..
Πορφύριος

Στο φως ύστερα από 16 αιώνες. Το έργο του Πορφύριου "Κατά Χριστιανών" ήταν μια πολεμική πραγματεία που στόχευε στην ανασκευή των χριστιανικών θεωριών και την καταπολέμηση των ιουδαϊκής έμπνευσης ..
Κέλσος

Ο Αληθής Λόγος είναι το πρώτο γραπτό έργο υπεράσπισης του ελληνισμού ενάντια στον ιουδαιοχριστιανισμό. Γραμμένος το 178 μ.Χ. σώζεται σχεδόν αυτούσιος, χάρη στον χριστιανό κατηχητή Ωριγένη, που προκειμένου ..
Ιουλιανός

Ο καθένας που θα πάρει να διαβάσει τον Ιουλιανό, σίγουρα θα βρει να υπογραμμίσει με το μολύβι αρκετά σημεία. Με άλλα θα γελάσει, κάποιες στιγμές θα μπει στον πειρασμό να κάνει θλιβερές συγκρίσεις με σημερινούς ..
ΜΑΡΚΟΣ ΑΥΡΗΛΙΟΣ

Στην πρώτη γραμμή του πολέμου, μέσα σ\\\' ένα αντίσκηνο, κατέγραφε τους συλλογισμούς του, έδινε στον εαυτό του συμβουλές, τον εμψύχωνε με τη δύναμη της φιλοσοφίας. Με σκοπό να σταθεί συνεπής στις ιδέες ..
Λιβάνιος

Λιβάνιος: ο πολυγραφότερος συγγραφέας της αρχαιότητας, ο μεγαλύτερος ρήτορας και σοφιστής του αιώνα του (4ος μ.Χ.), το σταθερό πρότυπο ύφους για όλους τους μεταγενέστερους (Βυζαντινούς) ρήτορες, δασκάλους ..
Γαληνός

Ο Γαληνός, αντίθετα με το όνομά του, που παραπέμπει σε εικόνα "ήσυχου" ανθρώπου, μόνο "γαληνός" δεν ήταν. Άνθρωπος μαχητικός και εριστικός, δηκτικός, περήφανος για τις γνώσεις, τις ..
Sir Richard Livingstone

Μια μοναδική ανθολογία μέσα από την οποία αναδύεται ένας κόσμος τόσο μακρυνός κι όμως τόσο όμοιος με τον δικό μας. Με σεμνότητα και χαμηλούς τόνους, ο Λίβινγκστοουν έχει επιφυλάξει για τον εαυτό του τον ..
Δίων Χρυσόστομος

Η συνάντηση Μ. Αλεξάνδρου και Διογένη δεν περιορίστηκε στη γνωστή φράση του τελευταίου, «Μη μου κρύβεις τον ήλιο»... Η εκτενής συζήτησή τους και η αυστηρή κριτική του Διογένη, μέσα από την αφήγηση του ..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Τα url του θείου Ισιδώρα