Αναγνώστες

Κυριακή 4 Ιουλίου 2010

# Γερμανία * Πρόεδρος με αριστερό δεκανίκι Μεγάλη ζημιά σε Αγκελα Μέρκελ και κυβέρνηση έκανε η δύσκολη εκλογή του προέδρου της Δημοκρατίας (αριστερά). Μια από τις χειρότερες στιγμές της καριέρας της έζησε η Αγκελα Μέρκελ την περασμένη Τετάρτη, κατά τη διάρκεια της διαδικασίας εκλογής του προέδρου της Δημοκρατίας, η οποία εξελίχθηκε σε πολιτικό θρίλερ, που παραλίγο να τελειώσει με την κατάρρευση της κυβέρνησης.

  • Γερμανία

    • Πρόεδρος με αριστερό δεκανίκι
      Μεγάλη 
ζημιά σε Αγκελα Μέρκελ και κυβέρνηση έκανε η δύσκολη εκλογή του προέδρου
 της Δημοκρατίας (αριστερά). Μια από τις χειρότερες στιγμές της καριέρας της έζησε η Αγκελα Μέρκελ την περασμένη Τετάρτη, κατά τη διάρκεια της διαδικασίας εκλογής του προέδρου της Δημοκρατίας, η οποία εξελίχθηκε σε πολιτικό θρίλερ, που παραλίγο να τελειώσει με την κατάρρευση της κυβέρνησης. 
    ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ
    εκλογή του Βουλφ δεν θα καθίστατο δυνατή, εάν το κόμμα της αριστεράς δεν του άνοιγε τελικά το δρόμο. Το δίλημμα που αντιμετώπισε το Αριστερό Κόμμα φανέρωσε και τις ιδεολογικές αγκυλώσεις του. Ο υποψήφιος των Σοσιαλδημοκρατών και Πρασίνων, Γιόακιμ Γκάουκ, ένας πρώην ευαγγελιστής πάστορας, μαχητής των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην πρώην Ανατολική Γερμανία, αποτελεί για πολλούς μέσα στο Αριστερό Κόμμα κόκκινο πανί.
    Αυτό, γιατί ο Γκάουκ υπήρξε για πολλά χρόνια ο άνθρωπος που διαχειριζόταν τα αρχεία της Στάζι και είχε αποκαλύψει ότι πολλά στελέχη των πρώην κομμουνιστών υπήρξαν πράκτορες της μυστικής υπηρεσίας. Πολλοί δεν του το συγχώρεσαν και άλλοι δεν μπορούν να το ξεπεράσουν.
    Η διαδικασία εκλογής του προέδρου δίχασε το Αριστερό Κόμμα, καθώς και εκεί υπήρξαν φωνές που έλεγαν ότι «επιτέλους πρέπει να ξεπεράσουμε το παρελθόν και να κοιτάξουμε στο μέλλον».
    Οι φωνές όμως αυτές δεν εισακούστηκαν, με αποτέλεσμα την εκλογή Βουλφ, του υποψηφίου δηλαδή της κεντροδεξιάς παράταξης.
    «Παρών» στην γ' ψηφοφορία
    Οι εκλέκτορες του Αριστερού Κόμματος προτίμησαν να δηλώσουν «παρών» στην τρίτη και αποφασιστική ψηφοφορία, από το να ψηφίσουν τον Γιόακιμ Γκάουκ, που είναι μια προσωπικότητα με ιδιαίτερα μεγάλη δημοτικότητα και αποδοχή στην κοινή γνώμη.
    Η ηγεσία του Αριστερού Κόμματος χαρακτηρίζει όμως και αυτόν «συντηρητικό».
    Γεγονός είναι ότι, όπως επισημαίνουν πολιτικοί παρατηρητές, η κίνηση αυτή του κόμματος θα έχει ευρύτερες επιπτώσεις στην μελλοντική του πορεία, καθώς μεγάλο μέρος της κοινής γνώμης δεν θα του συγχωρέσει την προχθεσινή του στάση.''

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Παροντισμος ,μνήμη ,παρελθόν

 Παροντισμος και παρελθόν : Ο Τραβερσο για τις νέες υποκειμενικές γραφές της ιστορίας  Ένζο Τραβέρσο Ιδιότυπα παρελθόντα Το «εγώ» στη γραφή ...