Αναγνώστες

Παρασκευή 19 Μαρτίου 2010

Ευρωσοσιαλιστική συμπαράσταση ( ΒΛ ΣΤΗΝ εΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΊΑ 19-3-2010

Ευρωσοσιαλιστική συμπαράσταση

Με καπέλο 2,5% πληρώνει τόκους στους διεθνείς κερδοσκόπους η Ελλάδα, σύμφωνα με τον επικεφαλής της ευρωομάδας των σοσιαλιστών, Πολ Νίραπ Ράσμουσεν.
Ο Δανός πολιτικός, μιλώντας χθες σε συνέδριο στο Λονδίνο, τόνισε: «Θα έλεγα ότι η Ελλάδα πιθανόν πληρώνει τουλάχιστον 2,5% περισσότερο σε επιτόκια απ' όσο θα έπρεπε χωρίς την κερδοσκοπία των hedge funds μέσω των credit default swaps (ασφάλιστρα πιστωτικού κινδύνου)».
«Και ποιος κερδίζει από την κερδοσκοπία αυτή με τα credit default swaps; αναρωτήθηκε ο Ράσμουσεν. «Οχι η Ελλάδα, ούτε η Γερμανία... Η Ευρώπη χρειάζεται μία καλύτερη απάντηση από το να αφήσει απλά την Ελλάδα να προσφύγει στο ΔΝΤ». Αντιθέτως, είπε ο επικεφαλής των Ευρωπαίων σοσιαλιστών, θα έπρεπε να δοθεί στην Ελλάδα δάνειο από την Ε.Ε. με «ξεκάθαρους όρους» και να πληρώσει με διαφορά (spread) σε σχέση με τα γερμανικά κρατικά ομόλογα (bunds).

εν  τω μεταξύ οι ΝΕΟΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΙ   ΔΕΞΙΑΡΕΣ ΤΗΣ ΜΕΡΚΕΛ ΤΟΝ ΧΑΒΆ ΤΟΥΣ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

 κινηματογράως και τρο TONY JUDT TONY JUDT Η ΔΟΞΑ ΤΩΝ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΩΝ ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ ΚΩΣΤΟΥΛΑ ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗ ΕΠΙΜΕΤΡΟ ΣΤΑΥΡΟΣ ΖΟΥΜΠΟΥΛΑΚΗΣ ΜΟΡΦΩΤΙΚΟ ΙΔΡ...