Αναγνώστες

Κυριακή 5 Ιουλίου 2009

ας σκεφτούμε λίγο για το πώς αλλάζουν οι στάσεις των πολιτών έναντι π.χ του μεταναστευτικού ..(μέσω της μεγέθυνσης , της μετατόπισης της Ατζέντας..

η Σταση των πολιτων εναντι της πραγματικότητας Δεν μεσολαβειται;
Η σταση μας και οι τοποθετησεις μας ενατι του μεταναστευτικου
δεν Μεσολαβουνται , καθοδηγουνται , τροποποιούνται απο τα ΜΜΕ;
τα ΜΜΕ δεν ειναι αυτά που για εκατομμυρια ανθρώπους (ιδιως σε μεγάλες ηλικιες ) καθοριζουν την Δημοσια Ατζέντα: (απο το τί θα συζητηθεί , μεχρι το με ποιά Σειρά θα συζητηθει και Πώς θα συζητηθεί)
Ας σκεφτουμε λίγο ... ( δεν βλαπτει)
----------------------------------------------------
πριν δουμε αυτές τις ερευνες :
http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_ell_100039_05/07/2009_321146

αποσπασμα
''Η συντηρητική - αρνητική στροφή στη στάση των πολιτών έναντι της μετανάστευσης αποτυπώνεται από τις απαντήσεις στο ερώτημα τι τους έρχεται στο μυαλό όταν ακούνε τη λέξη μετανάστευση. Το 29% απαντά με αναφορά στις συνθήκες ζωής των μεταναστών και το 17% στις αιτίες του φαινομένου. Οι απαντήσεις αυτές εμφανίζουν μείωση σε σχέση με την αντίστοιχη έρευνα που έγινε πριν από ένα χρόνο, όταν το 35% είχε αναφερθεί στις συνθήκες ζωής των μεταναστών και το 26% στις αιτίες του φαινομένου''

2 σχόλια:

cirut είπε...

Νομίζω ότι γίνεται διαφοροποίηση στους μετανάστες, στο μυαλό των Ελλήνων. Έτσι οι Αλβανοί, κόκκινο πανί παλιότερα, έχουν ψιλοενταχθεί και ψιλοέγιναν δεκτοί. Έχουν οικογένειες, περίπου δουλειά, θέλουν να μείνουν εδώ και στέλνουν τα παιδιά σχολείο κλπ Το ίδιο και οι Βούλγαροι. Οι Γεωργιανοί, επειδή είναι και λίγο πιο ατίθασοι, κριτικάρονται περισσότερο.

Τα δύσκολα αρχίζουν με τους Ασιάτες, όπου ο ρατσιστικός φόβος βλέπει διαφορά στο χρώμα, στις θρησκείες, στις ακατανόητες γλώσσες, τους φέρνουν κυρίως Τούρκοι, είναι στο όριο επιβίωσης, δεν ξέρουν πού θέλουν να παν κλπ Θάλεγα ότι ακόμα και οι Αφρικανοί μαύροι είναι πιο "δεκτοί", στην ελληνική κοινωνία. Θέλουν να δουλέψουν, να μάσουν λεφτά και να φύγουν.

Ξεκινώντας από την αρχή, "ίση ευτυχία για όλους - τόπος είναι όλη η γη", ήρθε η ώρα η ΕΕ να πληρώσει για την υποδοχή τους, την απασχόληση τους και την πιθανά επιθυμητή ένταξη τους. Μα "θάρθει ανεργία" κλπ. Και λοιπόν; Για αναδιανομή πλούτου μιλάμε. Ορθολογικοποίηση πόρων κλπ Όταν το 1/6 ως 1/3 μαγειρεμένο φαΐ πετιέται στη Δύση π.χ τι να πεις; Όποιος θέλει links άπειρα.

http://ecology-salonika.org/lib/?p=510

Νοσφεράτος είπε...

εκείνοπου ηθελα να δειξω ειναι η μεσοποιηση της στασης μας εναντι των μεταναστών απο τα ΜΜΕ ..Και αυτό που λές αυτό ακριβώς δειχνει ..Ξαφνικά οι Αλβανοι εγιναν οι...καλοι ..Ποιος δεν θυμαται πως τους παρουσιαζαν πριν λίγο καιρό ε;


(φυσικά το πιο εξωφρενικό ειναι η συσχετιση της μεταναστευσης με τον ...Μη ελεγχο των γεννησεων ..Λες και οι μεταναστες που εχουν ερθει ως τώρα αναγκαστηκαν να ελθουν επειδή δεν .ελεγχαν τις γεννησεις τους ..)

Ο Έρωτας του Προυστ: Σουάν , Οντέτ

 OCTAVIO PAZ Η ΔΙΠΛΗ ΦΛΟΓΑ Έρωτας και ερωτισμός( 1993)  Μετάφραση ΣΑΡΑ ΜΠΕΝΒΕΝΙΣΤΕ,  ΜΑΡΙΑ ΠΑΠΑΔΗΜΑ ΕΞΑΝΤΑΣ-ΝΗΜΑΤΑ 1996  Σελ ,58 ,59 ,60   Ο...