Σπηλιά του Μοντεχρήστου


Δευτέρα, 8 Φεβρουαρίου 2021

Μια Μαυρη τρυπα , μια τερατώδης Βαρύτητα ρουφά τον κόσμο μας

Μια Μαυρη τρυπα , μια τερατώδης Βαρύτητα ρουφά τον κόσμο μας. 

Ο κόσμος ήταν αραιοκατοικημένος ' τώρα έγινε εξαιρετικά Πυκνός : όχι μόνο πολλοί κάτοικοι αλλά και απίστευτα πολλές πληροφορίες , ανταλλαγές συναλλαγές σκέψεις και αντιδράσεις σκέψεων το Δευτερόλεπτο : ένας Άκρως αναστοχαστικος κόσμος

 

Σήμερα μέσω του Ίντερνετ πλησιάζουμε πολύ στο διάβασμα της Σκέψης του κάθε αλλου , και αυτό παράγει τρομερές Καραμπόλες και αναδράσεις. 

 Η ταχύτητα εξάπλωσης του κόσμου δεν αφορά μόνο το Έξω αλλά και το Μέσα .Ο Κόσμος η Παγκοσμιότητα αποικίζει και τον εαυτό , ο Άλλος εκτοπίζεται όχι μόνο απ έξω αλλά και ως Ασυνείδητο : το τελευταίο υλοποιείται σε απίστευτο βαθμό καθώς ο σύγχρονος καπιταλισμός παίρνει όλο και περισσότερο τη Μορφή Ονείρου..

Έτσι ο Παροντισμος σήμερα γίνεται όλο και πιο Ονειρικός : Στο όνειρο λίγα δευτερολεπτα ισοδυναμούν με μέρες ο χρόνος του ονείρου είναι Συμπυκνωμένος

 Ή Μετάθεση η Συμπύκνωση και η Εικονογράφηση είναι ο τρόπος που μας μιλά το Όνειρο- αλλά και ο Κόσμος - σήμερα. Και τώρα με την Πανδημία δεν έχετε την αίσθηση ενός Ονείρου; Αχ ! Να ξυπνήσω λέτε, αλλά δεν ξυπνάτε : είναι όνειρο μέσα στο Όνειρο .. Οι Μαύρες τρύπες του Σύμπαντος προκαλούνται από την κατάρρευση της απόστασης και τη συμπύκνωση ' όπως και η Μαύρη Τρύπα της εποχής μας ..

Ο κόσμος μας γίνεται ολοένα και πιο πυκνός Δεν κινδυνεύει από Έκρηξη αλλά από Ενδορηξη : εσωτερική κατάρρευση. 

 

Πέτρος Θεοδωρίδης


Δεν υπάρχουν σχόλια:

εθνολαικισμός και Θεσσαλονίκη

εθνολαικισμός και Θεσσαλονίκη
στου ΑΠΟΣΠΕΡΙΤΗ

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου