Αναγνώστες

Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου 2011

Η κρίση της Αριστεράς: μια εκδήλωση από το Πλατύπους


Untitled from Platypus Affiliated Society on Vimeo.

4 σχόλια:

Λούμπεν Πρωτοπορία είπε...

Ο λόγος των ομιλητών αποτελεί επαρκή απόδειξη του θέματος της εκδήλωσης (καθώς και του ό,τι δεν έχουν διαβάσει ποτέ Μαρξ)

υγ.
Αξιοσημείωτο είναι το ό,τι θέλουν να "απαντήσουν σε ερωτήσεις" μετά το τέλος της εισήγησης, όπως λέει ο κος "συντονιστής" στην εισαγωγή. Ο υπαινιγμός είναι οτι οι εισηγητές "γνωρίζουν", ενώ το "κοινό" "αγνοεί". Συμπέρασμα? Πρέπει να είσαι πολύ λέρα για να κάνεις ακαδημαϊκή καριέρα. Είναι λυπηρό που δεν υπάρχει μια καταστασιακή διεθνής σήμερα να τους πει κανα δυο φωνήεντα (στα γαλλικά)

Νοσφεράτος είπε...

δεν ξερω τα περι..''ακαδημαικής ..πρωτοποριας '' ξερω ομως οτι ο κος "συντονιστής'' οπως με αυατρεσκη ειρωνια τον αποκαλεις ειναι ενας εξαιρετικος νεος ανθρωπος , με αξιοπροσεκτη φιλοσοφική παιδεια που μοχθει πραγματικά για τα οραματα του και για να κανει πραξη οτι πιστευει .. Πραγματι η αριστερα (και ο αντιεξουσιαστκός χωρος'') εχουν τα χαλια τους και αυτο οφειλεται ακριβώς στο οτι ο καθε ψωνισμένος την εχει δει... πρωτοπορια και βγαζει ..συμπερασμα εκ του μακροθεν και καμαρωνει οτι ..αυτος εχει διαβασει ΜΑΡΞ ΚΑΙ ΟΥΧΙ ΟΙ λΟΙΠΟΙ .. οπως ακριβώς μου φαινεται οτι ανεις και συ κυριε Λουμπεν πρωτοπορια ..
(Μπορει βεβαια να κανω και λάθος και να μην εισαι οτι δειχνει το απιστευτα αλαζονικό και Κομπορρημον σχολιο σου .. Μπορει κατα βαθος νασαι ..καλό παιδι .Μονο που δεν σου φαινεται .

Λούμπεν Πρωτοπορία είπε...

Νέος αγαπητέ Νοσφεράτε είναι αυτός που έχει νέες ιδέες και πρακτικές. Ο Λενιν δεν είναι ούτε νέα ιδέα, ούτε πρακτική. Ούτε και η σούπα.

Νοσφεράτος είπε...

οτι ναναι μουλές αγαπητε πρωτοπορε .. Κοιτα εχω 20.οοο αναρτησεις .. βρες κατι και σχολιασε το παραγωγικα.. Ασε αυτη την ξυνιλα ,απο ξυνισμένους γκρινιαρηδες ειμαστε πληρεις .. Σκεψεις θελουμε και ιδεες οχι ματαιες γκρινιες και εμπαθειες .. Την καλημεραα μου και την ευχή μου να κατεβηςς απο το αλογο και να γινεις πιο παραγωγικος.

Ο Έρωτας του Προυστ: Σουάν , Οντέτ

 OCTAVIO PAZ Η ΔΙΠΛΗ ΦΛΟΓΑ Έρωτας και ερωτισμός( 1993)  Μετάφραση ΣΑΡΑ ΜΠΕΝΒΕΝΙΣΤΕ,  ΜΑΡΙΑ ΠΑΠΑΔΗΜΑ ΕΞΑΝΤΑΣ-ΝΗΜΑΤΑ 1996  Σελ ,58 ,59 ,60   Ο...