Αναγνώστες

Πέμπτη 19 Μαΐου 2011

Αθώοι πρύτανης και αντιπρυτάνεις του ΕΜΠ για τη φιλοξενία του Indymedia

Αθώοι πρύτανης και αντιπρυτάνεις του ΕΜΠ για τη φιλοξενία του Indymedia

Ομόφωνα αθώοι κρίθηκαν σήμερα από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αθήνας, ο τέως πρύτανης του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, Κ. Μουτζούρης, και οι πρώην αντιπρυτάνεις, Ι. Πολύζος και Γ. Σπαθής, για το αδίκημα της «παράβασης καθήκοντος από κοινού» σχετικά με την υπόθεση φιλοξενίας της ιστοσελίδας του Indymedia σε server του πανεπιστημιακού ιδρύματος.
Ο τέως πρύτανης του ΕΜΠ, Κ. Μουτζούρης Ο τέως πρύτανης του ΕΜΠ, Κ. Μουτζούρης Σύμφωνη με την απόφαση ήταν και η πρόταση της εισαγγελέως της έδρας. Κατά την αγόρευσή της υποστήριξε ότι δεν προέκυψε το κατά το κατηγορητήριο "καθήκον" του ΕΜΠ να "ελέγχει το νόμιμο ή παράνομο περιεχόμενο ιστοσελίδας ή να αποφασίζει ποιός είναι ο φορέας που παρανομεί".
Κατά τις απολογίες τους και οι τρεις πανεπιστημιακοί  εξέφρασαν τη θλίψη τους για αυτή την ιστορία, ενώ αναφέρθηκαν και σε "πολιτική δίωξη σε βάρος τους".
Χαρακτηριστικό είναι απόσπασμα της απολογίας του Γ. Σπαθή, ο οποίος υποστήριξε ότι "το καθήκον των πανεπιστημιακών δασκάλων είναι να σεβόμαστε και να προασπιζόμαστε μία αρχή: Αυτοτέλεια, Αυτοδιοίκηση και Ελευθερία του Λόγου. Εμείς είμαστε οι υπερασπιστές της, αν και πολλές φορές είναι ενοχλητική. Θα πρέπει να υπάρξουν ενδιάμεσες Αρχές, οι οποίες θα μπορούν να λειτουργούν κατασταλτικά".
Υπενθυμίζεται ότι με αφορμή επικριτικό δημοσίευμα σχετικά με συγκεκριμένη ανάρτηση στο Indymedia το 2009, η Δικαιοσύνη "είδε" πίσω από τη φιλοξενία του ιστότοπου σε server του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, με "αυτουργούς" τα μέλη του εκλεγμένου πρυτανικού συμβουλίου του Ιδρύματος (της περιόδου 2006-2010).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΠΗΓΑΔΑΚΙΑ

ΠΗΓΑΔΑΚΙΑ  Οι νέοι ίσως δεν μπορούν να κατανοήσουν ότι αυτά που λέμε τώρα Άυλα στο facebook στη δεκαετία του 70 τα λέγαμε εν σώματι στα πηγ...