Αναγνώστες

Κυριακή 29 Μαΐου 2011

Γερμανοί Πράσινοι: Η Ελλάδα αξίζει μια δεύτερη ευκαιρία

Γερμανοί Πράσινοι: Η Ελλάδα αξίζει μια δεύτερη ευκαιρία
Στην κοινή συνέντευξη Τύπου που ακολούθησε, ο Ράινχαρντ Μπυτικόφερ (Reinhard Buetikofer), επικεφαλής των Γερμανών Πράσινων ευρωβουλευτών, ανέφερε μεταξύ άλλων:
«Οι Γερμανοί έχουν λάθος εικόνα για την Ελλάδα. Τα στοιχεία του ΟΟΣΑ δείχνουν ότι το έλλειμμα της Ελλάδας έχει περιοριστεί όσο καμιάς άλλης χώρας. Τα επόμενα 10 χρόνια φαίνεται να έχει δυνατότητες ανάπτυξης. Το πακέτο περικοπών ξεπερνάει τις δυνατότητες της χώρας. Επιπλέον μέτρα, θα είναι καταστροφικά Είμαστε αντίθετοι σε περικοπές στον κοινωνικό τομέα. Παρόλα αυτά η Ελλάδα πρέπει να αντιμετωπίσει το πρόβλημα -το πικρό φάρμακο πρέπει να το καταπιεί.
Ο κίνδυνος αδυναμίας πληρωμής του χρέους τον Ιούλιο εξακολουθεί να υφίσταται για την Ελλάδα. Οι Γερμανοί Πράσινοι βλέπουν αρνητικά την ώθηση της Ελλάδας σε πτώχευσης της Ελλάδας και αποχώρηση από την ευρωζώνη. Πρέπει να της δοθεί μια δεύτερη ευκαιρία. Γι΄ αυτό και συμβάλλουν στην καταπολέμηση των εθνικιστικών προκαταλήψεων των Γερμανών.
Οι Πράσινοι θέλουν συνεργασία και όχι διενέξεις. Χρειάζεται μια νέα στρατηγική οικονομικού συντονισμού μέσα στην ευρωζώνη. Λάθη έγιναν κι από τις χώρες που είχαν περίσσευμα. Χρειάζεται μια νέα προσέγγιση και αυτό το προσφέρει το Green New Deal».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΠΗΓΑΔΑΚΙΑ

ΠΗΓΑΔΑΚΙΑ  Οι νέοι ίσως δεν μπορούν να κατανοήσουν ότι αυτά που λέμε τώρα Άυλα στο facebook στη δεκαετία του 70 τα λέγαμε εν σώματι στα πηγ...