Αναγνώστες

Κυριακή 29 Μαΐου 2011

GREEKTROIT Χάσμα Σημαιών /αναδημοσιευση αποσπασματος

Χάσμα Σημαιών

Περί πλατείας Συντάγματος ο λόγος.
Και ο λόγος περί του χάσματος μεταξύ πλατείας και κερκίδας.
Πλατεία ίσον συνέλευση και κόσμος σαφώς πιό πολιτικοποιημένος (πολιτικοποιημένος είπα – όχι κομματικοποιημένος).
Κερκίδα ίσον “εεεε οοοο κλέφτες οουυυυ” και κόσμος πιό οπαδικός κραδαίνοντας σημαίες κυρίως Ελληνικές ή και φίλα προσκείμμενων κρατών όπως Ισπανίας και Αργεντινής.
Ας τους πούμε οι πανωχορίτες και οι κατωχορίτες.
- Από που είσ ισί;”
- Απ’ το πανουσύνταγμα γιαγιά.
- ααα
Που λες οι πανωχωρίτες έχουν ένα θέμα με τις σημαίες και οι κατωχωρίτες έχουν ένα θέμα με το θέμα των πανωχωριτών με τις σημαίες και οι πανωχωρίτες έχουνε ένα θέμα με το θέμα των…
Το θέμα όλο, κατά το ταπεινό μου το μυαλό είναι η διάσταση στα κεφάλια πολλών μεταξύ εθνικού (σημαίες ντε) και αριστερού (όπερ ίσα δικαιώματα, φαί για όλους κλπ και όχι ΚΚΕ, ΣΥΝ κλπ). Επίσης κολλήστε τσόντα στην παραπάνω διάσταση και την παρανόηση ότι σημαία=εθνικισμός όπως και αριστερά=ΚΚΕκλπ.
Την όλη διάσταση προσπαθούν (μάλλον αποτυχημένα) να παντρέψουν άνθρωποι του λεγόμενου αριστερού πατριωτικού χώρου. Αποτυχημένα, γιατί μες στην ομίχλη που τσαλαβουτάμε όλοι η βάρκα τους συνήθως κλίνει προς τον εθνικισμό/συνωμοσιολογία και μπάζουνε νερα και πανε στον πάτο.
Την ίδια διάσταση θα προσπαθήσω να παντρέψω κι εγώ από εδώ και άμα τα καταφέρω γράφτε κάτι σχετικό στην ταφόπλακά μου μαζί με ένα πιπεράτο απόφθεγμα από τον Κουρτ Βόνεγκατ.
Λοιπόν…
Χάσμα Σημαιών

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η Δόξα των σιδηροδρόμων TONY JUDT

 TONY JUDT Η ΔΟΞΑ ΤΩΝ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΩΝ ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ ΚΩΣΤΟΥΛΑ ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗ ΕΠΙΜΕΤΡΟ ΣΤΑΥΡΟΣ ΖΟΥΜΠΟΥΛΑΚΗΣ ΜΟΡΦΩΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΕΘΝΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΗΣ ΑΘΗΝΑ 2013 ...