Αναγνώστες

Δευτέρα 23 Μαΐου 2011

Λίαν Προσεχώς : Ο Στρός Λα Κάντ ως Μαρτυρας της επιθυμιας

Μόνο στη Σπηλιά
.. Μια αναρτηση που θα αφησει εποχή
.
Τι θα γίνει;
Χαμός
(οπου θα επιστρατευονται ο Κάντ(η κριτική του Πρακτικου λόγου ,το παραδειγμα με τον λάγνο και την αγχόνη)  Ο Λακάν ( Η επιθυμια , η απαγορευση και ο Νόμος) , Ο Μαρκησιος Ντε Σνατ(Σαντ) , η Μαρια Βονοπάρτη  ο Εντγκαρ Αλλαν Πόε(Το ταξίδι του Αρθουρ Γκορνομ Πυμ) , και ο Καφκα ( Η Δικη , η Αποικια των Τιμωρημένων ) για να εξηγησουν το πώς  ο Στρος Καν , αν  εκανε οτι εΚΑΝε,  το εΚΑΝε οχι Παρά αλλά Εξαιτιας  της απαγόρευσης  καθώς και το γιατί  σηκωθηκε κι εφυγε απο το γευμα  ταχα για να παει στο μερος ενώ αυτος γυρισε στο ξενοδοχειο -με κομενη την ανασα-για να το Καν ,γιατι -αυτος ο τόσο τακτικός ξεχασε το κινητό του και γιατί τωρα που βρισκεται αντιμετωπος με την Αυστηροτητα του Νόμου εχει ζωγραφισμένη στο προσωπο του αυτήν την εκφραση Υπερτατης απολαυσης ..



Λοιπόν ετοιμοι; Προσδεθηκατε ; Αρχιζει η Περιηγηση στα Μυστικά Αδυτα της Ηδονής με το ΤρΕνακι της Επιθυμιας και του Τρόμου . Αβάντι Μαεστρο : Ας Αρχισει η Μουσική ..ΠΑΜΕ (ΟΧΙ ΤΟ πΑΜΕ ..ΠΑΜΕ..

1. α

Τ α Προκαταρκτικά : ο  Μαρκησιος Ντε Καν η Απαγορευση και η Επιθυμια.....

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ο Έρωτας του Προυστ: Σουάν , Οντέτ

 OCTAVIO PAZ Η ΔΙΠΛΗ ΦΛΟΓΑ Έρωτας και ερωτισμός( 1993)  Μετάφραση ΣΑΡΑ ΜΠΕΝΒΕΝΙΣΤΕ,  ΜΑΡΙΑ ΠΑΠΑΔΗΜΑ ΕΞΑΝΤΑΣ-ΝΗΜΑΤΑ 1996  Σελ ,58 ,59 ,60   Ο...